cozy baby

GaBag Cozy Baby

Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@yahoo.com

KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

AFB FEEDS

Tuesday, February 24, 2015

Irine dah jalan!


Entry sebelum ni, aku dok story Irine tak boleh jalan lagi kan even umur dah setahun. Tapi alhamdulillah.. Genap umur dia 13 months dah boleh jalan.. walaupon masih kengkang kengkang, kedek kedek.. Allah.. syahdu je rasa. Jalan pon dah tak mau pimpin.. nak jalan sendiri.. Ewahhh.. padahal masih jalan jatuh2 gedebukkkk.. 

Bermula lah episod aku dok risau pulak bila anak dah gigih berjalan ni.. Laju.. bab kemas rumah pon laju.. pftt.. 1st time Irine jalan tatih tatih, aku dah bergenang jugak air mata.. touching.. Actually, aku takde lah risau sangat pon kalau Irine lambat jalan.. Allah dah atur kehidupan manusia dengan teratur sekali. Baby umur 3-5 bulan mesti automatik dah pandai tiarap.. Umur 6-10 bulan ada yang dah pandai duduk, merangkak.. Umur 11 bulan - 16 bulan berjalan pulak.. Sebab tu aku yakin dengan kuasa Allah.. Tak perlukan baby walker. Walaupon lambat sekalipon , insyaa Allah, anak ni mesti boleh berjalan dengan izinNya. 

Irine sekarang pon dah mula sebut perkataan perkataan mudah. macam " nak" dia akan sebut nak sambil hulur tangan. hahaha.. Sampai kan tiap kali aku jemput Irine balik kerja dari rumah babysitter, ada je mainan mainan yang dalam ada gula gula tuu.. BS cakap dia mintak.. Huwaaa!!! matilerrr.. kalau dengan aku dia dok mintak mintak macam tuu.. Actually dia punya nak tuu, boleh je nak halang.. tak payah nak layan sangat kot kerenah.. Sebab dia masih kategori baby.. Tapi part nak menyusu gantung ni, tak denye dia cakap nak.. memandai je selak, bukan kira ada orang keliling ke tak.. Geram betul! kalau mana yang ada akaun instagram, boleh search #videoIrine .. Macam macam lah perangai anak aku tu.. Part joget nye lain.. nangis nye pon lain.. kekekekkee.. 

Rasa teruja pulak bila tengok anak makin membesar ni.. syukur lah , tak sangka boleh besarkan anak dengan tangan sendiri , depan mata.. tu yang tak percaya. Aku pon bukan jenis suka sangat dengan budak kecik dulu.. annoying.. memekak je kalau nangis.. Lagi lagi laa jiran2 yang ada anak kecik2 dok lari2 kat kaki lima rumah tu kann.. haaadoiii.. since ada anak sendiri ni, anak orang lain pon aku dok gomol.. hahahahaha.. naluri mak mak kot! 







Tuesday, February 17, 2015

MBAKL 4th Anniversary


Hi evelibadi.. bulan ni tak mencapai target nak post entry banyak2.. semua dalam draft. pastu taip separuh, mood kelaut.. macam mana nak jadi blogger yang berjaya ni.. Ceh! Ni cerita awal bulan haritu masa cuti hari Wilayah.. ahaks...last two weeks laa ceritanya..

aku kan ada join group MBA (Malaysian Blues Army) iaitu kelab penyokong Chelsea. Tahun ni dah tahun ke-4 tertubuhnya MBA region Kuala Lumpur & kali ke dua la aku menjoin anniversary.. Tahun lepas tak dapat join sebab masih berpantang.. heee..

Sebenarnye tak plan pon nak join, sebab tak dapat cuti.. Almaklumlah aku ni kerja kat Selangor. Mana lah dapat cuti untuk hari wilayah.. Mulanya kecewa jugak. Nampak gayanya Gjul je la yang dapat join. Aku bayar je full untuk t-shirt & foods RM30. Rezeki kot nak join pergi. sebab office aku memang berdepan dengan Batu Caves. Kan hari selasa tu thaipusam. Memang jem gilos. bos malas nak datang ,sebab nak parking susah..  aku pon apa lagi..memonteng laa kan.. aherherher...

Pagi pagi bangun Gjul kelentang kelentung kat dapur sibuk siapkan air asam untuk BBQ. Me plak sibuk uruskan Irine. Tapi Gjul yang siap dulu.. muahaha..nampak tak betapa susahnya nak uruskan anak dari memasak.. 

Sampai pon lambat jugak , siap breakfast dulu kat kedai, sebab nak tunggu kedai bukak nak beli arang.. Pon bolehh..Lokasi kat Sungai Pangsun Hulu Langat.. Memang mood mandi waterfall & sungai je sekarang ni.. hehehe.. kalau pantai ni, aku kurengg sikit.. sebab nanti sunburn 1 hal..pedih mata mandi air masin pon 1 hal jugak.. 

ucapan from Mr President.. 

 macam biasa..ambil gambar sebelum acara.. 



 BBQ time. food memang best!! RM5.00 untuk makan sajo.. tapi makan sampai terbelahakk okey.. 

 orang laki masak.. kami yang wags dok bersenang lenang sajeee..


 meeting sat

 ya ampun.. laki aku dah macam zombie.. heee

 memang ikut mommy ke mana ajee..



 cake anniversary




 ai dapat team plus size ..hahahaha..pastu semua sembunyi belakang..lol



 berendam time!



Last but not least... 

Hehehe.. ni baru suku je sebab anniversary region KL je.. tunggu bulan 5 nanti kami buat gathering plak secara pukal  semua region seluruh Malaysia.. behehehe.. Sapa fans Chelsea boleh laa join skali..

Tak zabarrnyeee...


Ni MIG 02 tahun 2013.. memang padu & ramaii hokey.. memang excited sangat nak pi MIG 03 plak.. tehehehee










Wednesday, February 4, 2015

Sangkaya,"Nuts About Coconuts"


Something yang "IN" and Viral memang laju je aku nak try. Even aku tahu, benda ni viral sekejap je..hiks! Macam coconut shake, eskrim pasu , macaroon .. laaa ni Sangkaya coconut ice-cream plak.. 
Sebab teringin sangat,nak pi Melaka semata-mata eskrim ni macam x patut je.. Mujur la kat KL pon boleh dapat kan Sangkaya! Dekat je pon kat Ampang Point.. Terperosok sikit kiosk nye.. Kena pusing jugak lah ea 1 floor kalau nak mencari.. Jalan jalan cuci mata okey..


rasanya Sangkaya kat ampang Point ni kira baru bukak jugak kot.. Dats Y aku datang ada tester.. kena lah cuba dulu kannn..secoettt..tapi memang patut pon beli..sedappp sangat eskrim home made kelapa ni.. Rasa sangat kelapanyaa...


Nampak tak tempurung kelapa ni?? yang ni laa dijadikan bekasss untuk boh eskrim nanti.. isi kelapa pon dapat.. aku kalau minum air kelapa, memang suka betul korek isi kelapa ni.Sedapp..


Pastu kite boleh boh banyak mana topping yang kita nak.. aku pon kalau bab macam ni memang sakan laaa ..Letak kerisik ,choc rice, peanuts, jagung banyak2,....


berbaloi jugak dapat rasa eskrim ni memang sedapp..ok laa harga RM9.90 sajoo.. Tetibe nak cakap lah "Baskin Robbins?? Whats dat?" hahhahaa...
Gjul macam biasa lah.. Exsyen kemain.. aku nak belanja xmo.. Nak air kelapa je katanya.. Air kelapa memang pure takde gula.. tapi rasa manisss manisss .. sedapp.. Air dia habis kan,eskrim aku pon dia bantai habissskann..Gerammzz betul.. 



Sebab tak cukup 1 mangkuk tadi kann.. Kite pi Tesco cari eskrim kelapa.. hahaa..lama dah perasan eskrim ni..tp tak pernah beli pon.. Tapi takde laa sesedap Sangkaya.. T_T