cozy baby

GaBag Cozy Baby

Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@yahoo.com

KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

AFB FEEDS

Thursday, September 29, 2016

BIRTHDAY WISHES TO SELF



Alhamdulillah.. Thanks to Allah.. Syukur kepada Allah.. Dengan izinNya dapat lagi bernafas di muka bumi ini.. 

Hi gaiss.. i'm turn 3 series today!!! Macam tak percaya.. dulu kecik2 sibuk nak cepat dewasa.. sekarang rasa nak jadi kanak2 balik..waaa!!! rasa tak best pulak jadi cepat tua ni..kekekeke.. 

Tahun 2016 ni..banyak perkara unexpected berlaku.. paling mengejut kan..i'm being fulltime housewife!!! tak pernah bercita-cita kot nak jadi housewife seawal ini.. hahaha..Apa nak buat..keluarga paling penting..terutamanya anak-anak.. As husband request. Kalau orang tanya kenapa berhenti kerja..sayang..u ada degree kot.. aku hanya mampu jawab "suami saya kan kaya"..tapi hanya mampu senyum dan bermonolog dalam hati..keh keh keh..  

Tahun 2016 juga dah bergelar "mak anak 2" ... sound peliks tak? heh.. anak dua tapi kecik2 lagi.. tu pon my family request "please make another baby next year.. " diorang ingat buat budak ni macam buat donat agaknya... impian tercapai got 2 kids diwaktu usia sebelum 30..hehehe..aku kan kawen lambat..so production mentambah anak kena cepat.. dan rapat2.. hahaha.. 

ok lah.. tak larat nak mentaip panjang2.. (diwaktu entry ini ditulis..aku sedang diserang... (bukan suami) tapi nyamuk!!! sumpah aku tak paham nyamuk kat kampung ni dok serang kami 3 beranak je..padahal  orang dalam rumah ni xda bising pon kena gigit nyamuk..kitorang 3 je berbintat2 kena gigit nyamuk.. spray ridsect sudah..yang electrik pon dah terpasang..memang kebal betul nyamuk2 kampung ni kann)...


Tuesday, September 27, 2016

RAMBUT GUGUR LEPAS BERSALIN

Assalamualaikum.. 

Rambut gugur selepas bersalin

Aku sebenarnya tak percaya langsung bila anak main sembur2 buat buih kat mulut tu , kita sebagai mak pulak kena tempias nya.. kalau dulu masa Irine kalau orang luar nampak Irine main sembur-sembur mesti akan cakap.. " habis laa rambut maknnya banyak gugur.. botak laa".. aku akan rasa..erkkkk..mitos sangat.. hahaha.. memang betul.. rambut dah bersepah kat lantai.. dah laa muaaalas nak sapu banyak kali.. kat toilet pon memang berselirat rambut kat lubang air keluar tu.. 


Petanda bila anak sembur-sembur air liur

Laa ni ingatkan dah berakhir.. rupenya Wafiy buat sembur-sembur pon benda yang sama berlaku..Kali ni lagi banyak.. Dah laa rambut aku makin nipis.. sekalo kaut je dah seratus helai gugur kot.. hahahaha..


Betul ke hanya mitos?



Sebenarnya nak kata mitos tu tak jugak..sebab bukan kita sorang je yang mengalaminya.. ramai ibu-ibu kat luar pon alami perkara yang sama.. bertambah banyak bila anak nak masuk 3-4 bulan.. semuanya berpunca dari perubahan hormon kita..cara pemakanan dan lain lain. 

Macam tau-tau je masalah yang aku hadapi.. rakan blogger cadangkan guna Shampoo Tyzara.. Mula-mula tu macam tak percaya je.sebab aku pon dah guna macam-macam jenis shampoo termasuklah shampoo berjenama yang famous amous tuu.. pon sama jugak.. Sampaikan aku tanya Gjul tak kisah ke nanti ayang jadi botak.. teruk sangat dah ni rambut gugur.. Dia jawab.. "takpelah..kan pakai.tudung..".. Haishh..geram betul..tak membantu langsung.. πŸ˜…πŸ˜… Tapi yelah..suami tak kisah pon, kita kenalah kisah..kan orang kata mahkota wanita adalah rambut..sayang kot.. Lagi sayang rambut dah panjang nak potong pendek.. Memang tak laaaa...

Shampoo Tyzara Penyelesaiannya



Ni dah hampir 2 minggu aku guna shampoo Tyzara.. kesannya memang menakjubkan.. Pertama rambut gugur tu dah kurang lah.. yang best nya masa mencuci rambut tu sejuk berangin je kepala.. Rasa kepala tak berat.. Kulit kepala pon hilang gatal.. Selain dari merawat keguguran rambut, shampoo Tyzara juga bagus untuk hilangkan kelumumur, gatal kulit kepala & menggalakkan pertumbuhan rambut baru dan menguatkan akar rambut. Sebab didalam kandungan Shampoo Tyzara ada Trifolium Pratense (clover) iaitu sejenis bunga yang bewarna merah yang fungsinya menguatkan akar rambut..




Shampoo Tyzara juga boleh jadi tonik rambut?




Yes.. betul sangat.. Selain dibuat shampoo rambut ketika mandi, aku pon jadikan sebagai tonik rambut.. hehehe ..macam mana tu?  
Ambil sedikit shampoo Tyzara, lepastu sapukan di kulit kepala dan urut perlahan-lahan sebelum tidur.. Lagi nak dapat hasil yang baik, bungkus dengan towel.. Esok pagi bangun mandi tu boleh la bilas.. tak yah risau bau kepam..sebab shampoo Tyzara bau wangi.. 

Eh korang dah baca aku cerita panjang ni berminat tak nak guna ?? Kalau berminat korang boleh dapatkan harga promosi dengan menggunakan keyword TZ "YOORIN" ke 012-4430338.. kalau tak letak keyword tu tak dapat tau harga promosi..  Special untuk pembaca blog aku nih.. 

 Ada banyak lagi testimoni pengguna yang dah guna Shampoo Tyzara ni.. boleh tengok kat facebook Shampoo Tyzara

Alami sendiri pengalaman menggunakan Tyzara Shampoo.. memang terbaik dan recommend sangat kat uolss..



Tq sudi baca.. πŸ˜„πŸ˜„

Thursday, September 22, 2016

Kenapa Lama Menyepi..

Assalamualaikum...

Lama kan aku menyepi.. bawak diri katanya.. korang tau.. sepanjang menyepi ni sebenarnya aku dah tak macam dulu lagi.. kalau dulu boleh curi-curi update blog kat office. Tapi sekarang tak lagi dah.. dah ada jawatan baru.. lagi berat.. jawatan apa pulak tu? Surirumahtangga sepenuh masa.. Haishh..nampak mudah..tapi sebenarnya.. ya ampun.. sumpah lagi penat bekerja.. 

aku ni ada masalah sikit.. tak kisah sangat pasal anaK Ke laki buat sepah, gaduh.. tapi paling stress kalau nangis, susah nak tido.. dengan aku sekali kang ikut nangis.. stress tau.. memang best mengadap anak 24 jam 7 hari.. Tapi adakalanya bosan jugak.. dah laa duduk memerap je kan kat rumah..

Lagi satu..kewangan pon tak best jugak.. aku ni dah laa spesis tak pandai memintak2..kadang duit belanja Gjul bagi tak cukup pon aku buat bagi cukup.. memang jimat lagi kedekut lah orang cakap.. kadang orang laki ni bukan paham pon..kalau x mintak tu pada diorang dah cukup...hahahaha.. 


BUAT BISNES DROPSHIP

disebabkan aku rasa macam xseronok kalau x pegang duit sendiri, dan bosan..maka aku pon mulakan bisnes dropship.. Sapa kata dropship tak memerlukan modal?? Terutamanya bagi orang yang baru nak mulakan bisnes macam aku ni...memang kena jugak keluarkan modal walaupon sikit pon tetap namanya modal kan.. Yang tu nanti aku cerita lain kalilah.. BTW pejam celik, pejam celik, dah dekat 2 bulan 1/2 jugak aku mulakan bisnes dropship aku ni.. untung nya macam mana pulak?? Takdelah banyak manapon..paham2 je lah dropship.. Tapi alhamdulillah lahh.. ada juga income walaupon takde lah setiap hari ada sale.. penat jugak tauu.. 

Eh korang..singgah-singgah laa ke kedai online kita kat facebook tuu.. 

klik gambar
Macam-macam produk aku jual bukan sebab tamak atau semua benda aku nak jual..sebab supp;ier aku pon memang jual varang serbaguna.. aksesori kereta, barang pekakas dapur, gadget, mekap.. Lagipon aku buat bisnes bukan nak kaya gila-gila.. sekadap untuk bantu suami tambah pendapatan  & hilangkan bosan dok saja kat rumah... Sakit hati pula kalau orang kata surirumah ni tau nak perabih duit laki je.. cehhhh.. tapi kalau kaya pon alhamdulillah..syukur.. hiks.. 

Seperkara lagi, selain facebook page, ada jugak instagram.. tak berkemampuan lagi nak sewa kedai kan.. aku dah anggap instagram tu dah macam kedai..eh memang seronok..sebab 89% pelanggan aku semuanya dari instagram & strangers.. means, aku tak kenal diorang lah..macam-macam ragam..tapi seronok melayan.. tipulah xde pelanggan yang cerewet.. aku anggap je tu kifarah waktu aku cerewet jadi pelanggan..hahaha.. 

Jangan lupa follow ya @tigadis_shoppe & @theyoorinsbeauty.co

tak beli pon takpe..nak meramaikan followers je..hehehe..

Sebelum berundur diri, nak share anak bujang aku ni.. pejam celik pejam celik dah 5 bulan usianya.. puas hati wafiy membesar depan mata.. 


Monday, September 19, 2016

Giveaway 3D Gold StemCell Serum My Beauty Herbs Di Mialiana.com


3D GOLD STEMCELL SERUM MY BEAUTY HERBS

Adakah anda ingin kulit wajah bebas tanpa jeragat, parut dan pori-pori terbuka? Adakah anda inginkan kedut di muka hilang sedikit demi sedikit dan anda inginkan semua masalah kulit muka hilang dengan hanya satu rawatan yang tidak melibatkan kos yang mahal? 

3D Gold Stemcell Serum akan menjadi jawapan atau solusi untuk permasalahan anda. PARUT JERAWAT, JERAGAT yang mula berkampung di muka dan yang sudah berkerak, KEDUT di muka yang menjadi teman apabila usia semakin bertambah adalah penyebab hilang keyakinan diri untuk bersosial.

Jangan biarkan masalah ini menghantui anda setelah sekian lama anda berada di dalam dilema dan malu bertemu janji. Kini My Beauty Herbs mengembalikan kejelitaan anda tanpa perlu melakukan laser dan kos-kos perubatan yang mahal. Beralihlah kepada 3D Gold StemCell Serum yang bakal mengubah kulit muka anda dari biasa menjadi luar biasa…Sangat hebat dengan hanya calit-calit merecik... Wow...


"Penyanyi/Pengacara Feeya Iskandar antara pengguna setia 3D GOLD STEMCELL SERUM. Beliau berjaya kekalkan kulit gebu semasa mengamalkan 3D GOLD STEMCELL SERUM dengan sapuan treatment cream di waktu malam."


Produk buatan MALAYSIA yang diformulasikan di FRANCE dan lulus KKM (NO KKM : NOT160106092K). Dapatkan KULIT KEKAL MUDA ANGGUN hanya dalam 30 HARI. Kesan penggunaan seawal 10 hari! Dapatkan kulit idaman anda hari ini. Dengan hanya sekotak, mesti ada perubahan ketara dan kulit lebih merecik flawless dan muda jelita. Nak lagi best pakai secara konsisten selama boleh. Memang TERBUKTI BERKESAN! Bahan SEMULAJADI!

3D GOLD Stem Cell Serum mempunyai kelebihan kerana bahan-bahannya lebih farmaseutikal dan formula yang terkini seperti Pure Argania Stemcell, Hydrolyzed Wheat Protein, Lepitium Sativum Sprouts Extract & Dermacom. Kelebihan yang ada pada 3D Gold StemCell Serum menjadikan kulit anda terus kekal muda anggun selamanya, seperti Feeya Iskandar duta My Beauty Herbs. Formula Hebat ini mampu memberi kesan “Instant Lifting” pertama kali ketika memakainya. Rangsangan tegang akan dapat dirasai secara lembut.

3D GOLD STEMCELL SERUM bagus dan berkesan untuk :
  1. Hilangkan parut hitam 
  2. Hilangkan dan cegah jeragat
  3. Mencegah luka jerawat
  4. Menutupi liang pori
  5. Memperbaiki struktur kulit dan tona sekata
  6. Lembapkan kulit
  7. Menganjalkan kulit
  8. Mengawal minyak pada wajah
  9. Mencerahkan kulit
  10. Menegangkan kerutan dimata
  11. Pudarkan gelap bawah mata
  12. Melindungi kulit dari sinaran UV
  13. Mengalakkan penghasilan kolagen
  14. Mengurangkan hingga 50% garis halus dan kedutan muka dengan pemakaian konsisten 
Cara Penggunaan My Beauty Herbs, 3D GOLD STEMCELL SERUM :
  1. Sila tekan 1 ATAU 2 kali dan ratakan serum ke wajah, bawah mata, leher dan mata sebelum tidur dan waktu pagi selepas mencuci muka. Pakai 2 kali sehari untuk kesan maksimum bagi jangka masa panjang.
  2. Pastikan anda membersihkan wajah sebelum menggunakan SERUM
  3. Krim rawatan dipakai pada waktu malam selepas mencuci muka. Jangan dicampurkan dengan produk lain.
  4. Minum minima 8 GELAS air kosong sehari

Harga
RM150 Semenanjung RM159 Sabah/Sarawak $65 Brunei $65 Singapore. Dapatkan harga promosi RM120 sekarang dengan treatment cream percuma bernilai rm69.90. 

Video Eksklusif Feeya Iskandar


Soalan yang kerap ditanya :
  1. Adakah 3D Gold Stemcell Serum ini berkesan ke? InsyaAllah berkesan, kerana dah lebih 1002 orang yang telah mencuba dan berikan feedback yang sangat bagus sebelum dilancarkan.
  2. Kenapa ramai yang order 3D Gold Stemcell  Serum iniKesan dapat dilihat seawal 10 hari, 100% diperbuat dari bahan semulajadi, tiada kesan sampingan yang menjejaskan kesihatan, 100% lulus KKM, harga yang berpatutan dengan kualiti terbaik,  mempunyai kandungan pure stemcell yang sangat tinggi, tiada pantang larang semasa pemakaian, sesuai untuk golongan lelaki dan perempuan, tahan lama dan untuk sebulan, terbukti secara klinikal, tiada bahan kimia, kualiti bertaraf antarabangsa, majoriti pengguna berpuas hati.
  3. 3D Gold Stemcell Serum ni boleh tahan berapa lama? 3D Gold Stemcell Serum 20ml boleh tahan selama sebulan.
  4. Boleh hilangkan parut jerawat? Jeragat degil? Boleh, kerana ada kandungan Lepitium Sativum Sprout Extract, Pure argania stemcell,Hydrolyzed Wheat Protein, Lepituim Sativum Sprouts Extract & Dermacom  yang paling berkesan, cepat dan selamat untuk mencerahkan kulit & memudarkan parut-parut hitam atau pori-pori besar. Jangan lupa sapu treatment krim di waktu malam.
  5. Boleh ke pakai toner & moisturizer jenama lain? Boleh, tiada masalah.
  6. Ada kesan-kesan sampingan tak? Tiada kesan sampingan. 3D Gold Stemcell Serum, dirumus dengan teknologi terkini yang berkualiti tinggi dan terbukti selamat dan tidak mengakibatkan pengelupasan kulit.
  7. Lelaki atau wanita, keduanya boleh pakai? Boleh, sesuai untuk kedua-duanya.
  8. Bagaimana nak dapatkan 3D Gold Stemcell Serum? Dapatkan dari kami My Beauty Herbs Hq +6011 28090446 atau beli online di website www.mybeautyherbs.com.my



Sila jawab soalan-soalan berikut :
  1. Siapakah pengguna yang akan mencuba? (sendiri/suami/isteri/lain-lain : isteri)
  2. Kondisi Kulit Pengguna Sekarang (berjerawat/pigmentasi/jeragat/kulit tidak sekata/ berminyak/lain-lain : tona kulit tidak sekata & pigmentasi)
  3. Saya patut dipilih oleh My Beauty Herbs dan seterusnya bersetuju untuk membuat entri review 3D Gold StemCell Serum berdasarkan pengalaman pengguna kerana yakin produk my beauty herbs mampu mengatasi masalah yang saya hadapi lagi-lagi di usia yang menginjak 30-an.(sila berikan jawapan anda)

Giveaway 3D Gold StemCell Serum My Beauty Herbs Di Mialiana.com ini dianjurkan pada 16 hingga 25 September 2016 oleh blogger Mia Liana dengan kerjasama My Beauty Herbs dalam mencari 40 orang blogger. Kepada blogger yang berminat nak join, sila klik SINI. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.