Followers

AFB FEEDS

Friday, May 11, 2018

Giveaway doudou.my X cekgunorazimah

Giveaway doudou.my X cekgunorazimah




Khas buat pembaca cekgunorazimah.com bermula pada hari ini, 30 April 2018, iaitu tepat jam 12.00 tengah malam sehingga 14 Mei 2018 iaitu tepat jam 11.15 malamcekgunorazimah.com bersama lamanweb doudou.my bekerjasama untuk giveaway voucher pembelian pelbagai barangan di doudou.my.

Syarat-syaratnya :
  • Buat entri bertajuk "Giveaway doudou.my X cekgunorazimah" 
  • Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri. 
Copy Coding Entri Yang Disediakan Ini :


  • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI.
Seramai 10 orang pemenang akan dipilih untuk memenangi voucher barangan doudou.my bernilai RM30. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 16 Mei 2018.

Monday, May 7, 2018

SUMBANGAN NUR RAMADHAN | MEMBERI SINAR KEBAHAGIAAN KEPADA GOLONGAN KURANG BERKEMAMPUAN

Assalamualaikum..

Syaaban bakal melabuhkan tirai dan Ramadhan bakal kunjung tiba.Bulan ramadhan bulan yang ditunggu tungu ketibaannya oleh seluruh umat islam .   Bulan ramadhan juga sinonim dengan umat islam berlumba lumba untuk melakukan ibadat wajib dan sunat, dan juga beramal. Sedia maklum, amalan yang dilakukan pada bulan ramadhan , pahala nya berlipat ganda berbanding bulan yang lain, Begitulah istimewa nya bulan ramadhan. Eh... bukan bulan lain takde buat amal tau... Tapi bulan ramadhan ni memang istimewa sikit bagi masyarakat kita. Hehehe.. Jadi jangan terket pula kalau tetiba si Ali ni berubah sikap.. Mudahan berterusan di bulan bulan yang lain...





Amalan yang sering dilakukan pada bulan puasa

- Membaca al-Quran

Amalan membaca Al-Quran sangat dianjurkan pada bila-bila masa sekiranya berkelapangan. Tetapi lebih digalakkan pada bulan ramadhan kerana Al-Quran diturunkan pada bulan ramadhan. 


- Mendirikan solat tarawikh berjemaah

Solat tarawikh hanya dilakukan pada malam di bulan ramadhan sahaja. Solat tarawikh ertinya "beristirehat" kerana solat ini didirikan berselang seli dengan rehat seketika. ia boleh dilakukan secara individu dan berjemaah.

- Menghidupkan malam-malam lailatul qadar

Lailatul qadar adalah malam kemuliaan yang lebih baik dari pada seribu bulan. Menurut pendapat paling kuat, malam kemuliaan itu terjadi di sepuluh hari terakhir bulan Ramadhan, terlebih lagi pada malam-malam ganjil, yaitu malam 21, 23, 25, 27, dan 29

- Bersedekah dan memberi makan kapada golongan kurang berkemampuan

 Sedekah merupakan satu perbuatan memberikan sedikit harta yang kita miliki kepada mereka yang memerlukan. Hakikatnya, tiada apa yang kita miliki. Semuanya, termasuk nyawa kita sekalipun, hanyalah pinjaman dan amanah yang diberikan kepada kita selama mana kita ditentukan hidup di dunia ini. Semuanya akan diambil bila tiba masanya dan bila kita kembali kepada Pemunya sebenar, Pencipta sekalian alam, ALLAH SWT.


Sumbangan Nur Ramadhan | Kementerian Wilayah Persekutuan & DBKL



Ramai yang tidak tahu berkenaan sumbangan yang dilakukan oleh Kementerian Wilayah Persekutuan  DBKL kepada golongan asnaf dan kurang berkemampuan di Kuala Lumpur ini .. Ramai yang berpendapat , rakyat yang tinggal di bandar ini segalanya cukup , mewah dan berpendapatan tinggi dan tidak patut dibantu. Tetapi sebenarnya masih ada lagi yang tidak bernasib baik , masih hidup susah , hidup gelendangan, dan hidup hanya cukup makan sahaja. 



Justeru itu , program sumbangan Nur Ramadhan ini, sedikit sebanyak memberikan sedikit kegembiraan untuk golongan seperti mereka meraikan aidilfitri yang bakal kunjung tiba. 
Sumbangan sebanyak RM150 bertujuan mengurangkan beban golongan berkenaan sempena perayaan Aidifitri. 

Antara penerima sumbangan adalah terdiri dari golongan anak yatim, warga emas, ibu tunggal , asnaf dan golongan kurang upaya yang berada dan tinggal di wilayah Kuala Lumpur. Program ini turut melibatkan kerjasama antara Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) , Yayasan Al-Bukhary dan Yayasan Wilayah.   

Diharapkan program seperti ini berterusan kerana rezeki yang kita punyai ini terselit juga rezeki orang lain. 

#ketuakampungkl
#hebatkannegaraku

Tuesday, May 1, 2018

BAITI JANNATI | BANTU GOLONGAN ASNAF MILIKI KEDIAMAN SENDIRI

Assalamualaikum.
Selamat Hari Pekerja .. Hehehehe.. surirumah macam aku ni aci tak dapat bercuti juga ke kiranya?? Korang pernah tau tak program Baitti Jannati ? Meh nak story morry sikit... 

Baiti Jannati [Rumahku syurgaku].


 Siapa yang tak nak miliki rumah sendiri atau cukuplah sekadar mendiami rumah yang selesa, dilengkapi dengan perabot asas kan ? semua orang sudah pasti teringin. Bagi mereka yang kurang berkemampuan , terutama golongan asnaf, memiliki rumah sendiri adalah menjadi idaman dan pasti mereka tidak pernah terjangka dek akal untuk mendiami kediaman yang selesa. Almaklum lah..Harga rumah di Malaysia ni sememangnya agak mahal. Program Baiti Jannati @ Wilayah Persekutuan adalah satu program yang dilaksanakan sempena sambutan Hari Wilayah di bawah kluster inisiatif tanggungjawab sosial korporat iaitu inisiatif Badan Amal Kasih Ibu Wilayah Persekutuan. Ia adalah usahasama beberapa agensi di bawah stratergi Lautan Biru Kebangsaan (NBOS) seperti Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan , Celcom , Pavilion Kuala Lumpur , Maju Holding , Ekovest Berhad , JL99 Group , dan Tenaga Nasional Berhad. Ianya bertujuan untuk membantu golongan asnaf , secara individu atau keluarga dari golongan miskin tegar dan miskin bandar di Wilayah Persekutuan. 



                                             Sumber : FB Ekovest Berhad






Mereka yang terpilih di bawah program Baiti Jannati ini, bukan sahaja mendapat pemilikan kekal , bahkan menerima rumah yang telah dinaik taraf, melalui pembaikan kecil serta dilengkapi dengan perabot asas seperti set sofa , meja makan , almari pakaian , tilam , kabinet dapur , kipas , langsir ,serta barangan elektrik. 


     Lawatan : Keadaan serba daif di rumah PPR sebelum mendapat penajaan baik pulih  . 


Yang Dipertuan Agong Sultan Muhamad iV membuat lawatan kerumah golongan asnaf penerima inisiatif Baiti Jannati


Kriteria penerima bantuan Baiti Jannati

Para penerima yang dipilih menepati kriteria utama program ini iaitu miskin bandar yang mempunyai anggota keluarga Orang Kelainan Upaya, berpenyakit kronik, suami atau isteri yang telah meninggal dunia dan tanggungan anak yang ramai dan tidak mampu bayar sewa sejak sekian lama.

 Khusus untuk golongan miskin bandar yang tinggal di Projek Perumahan Rakyat (PPR) dan Perumahan Awam (PA) Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL).




Antara penerima bantuan Baiti Jannati










Hak milik rumah di bawah program ini akan dipindahkan kepada penerima terpilih dalam kalangan penyewa PA dan PPR sedia ada tanpa sebarang bayaran dengan syarat ia tidak boleh dijual melainkan diwariskan kepada ahli keluarga atau waris terdekat. Program ini adalah satu jalan penyelesaian dalam membantu dan menangani kemiskinan bandar di Kuala Lumpur kerana kita tidak mahu golongan ini terpinggir dalam arus deras pembangunan dan pemodenan bandar.


Diharapkan , melalui inisiatif ini , akan menambahkan keceriaan dalam kehidupan komuniti dan kesejahteraan rakyat dan diharapkan juga program bantuan seperti ini diperluaskan dan berterusan untuk membantu golongan yang kurang berkemampuan. 




Wawancara bersama YBHG Datin Seri Utama Anggraini Sentiyaki dan YBHG Dato' Ibrahim Yusoff mengenai Program Baiti Jannati @ Wilayah Persekutuan  di siaran Selamat Pagi Malaysia RTM TV1.



Kredit sumber : 
- Kementerian Wilayah Persekutuan 
- Bernama
- Berita Nasional RTM
- Tenaga Nasional Berhad
- Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan
- Ekovest Berhad

#hebatkannegaraku
#ketuakampungkl

Friday, April 20, 2018

Nikmati Percutian Mewah 5 Bintang di Mandarin Oriental Hotel Kuala Lumpur

Nikmati Percutian Mewah 5 Bintang di Mandarin Oriental Hotel Kuala Lumpur

Assalamualaikum..
mandarin oriental

Bila cakap pasal Mandarin Oriental , pasti semua dapat bayangkan penginapan yang eksklusif bertaraf 5 bintang yang ditawarkan olehnya. Kalau korang nak tahu, Mandarin Oriental merupakan hotel yang tidak asing lagi di mata dunia kerana ianya beroperasi hampir di serata dunia. Mandarin Oriental telah beroperasi selama lebih 50 tahun dan ditubuhkan sebagai pemimpin dalam perhotelan mewah dan mempunyai sejarah yang dibanggakan. Misi utama hotel ini adalah untuk mengembirakan para tetamu setiap hari bermula dengan pembukaan atau harta utama mereka di Hong Kong pada tahun 1963. Hotel mewah ini menawarkan penginapan yang sangat selesa, kemudahan yang luar biasa dan beberapa  restoran dan bar yang terbaik di rantau ini. Mandarin Oriental merupakan pilihan hotel untuk pelancong tempatan dan pelancong kelas mewah. Mereka kini mengendalikan 30 hotel dan lapan kediaman di 20 buah negara dan wilayah dengan setiap harta benda mempunyai nilai atau warisan Oriental Group dan rasa tempat yang sangat unik.

Bagi sesiapa yang kaki travel tu atau ada yang merancang untuk nak rasa percutian kat Kuala Lumpur atau atas urusan kerja , korang bolehlah rasakan pengalaman sendiri yang sudah semestinya tidak akan lekang dik di ingatan hanya di Mandarin Oriental Hotel Kuala Lumpur. Lokasi Mandarin Oriental Kuala Lumpur ni terletak bersebelahan je dengan menara berkembar Petronas.
Hotel ini menawarkan sebanyak 643 jenis penginapan, restoran mewah, kelab sosial dan juga kemudahan-kemudaham koprat yang berbeza. Ada terdapat 4 jenis penginapan yang  boleh dipilih mengikut citarasa dan permintaan pelanggan dari bilik, kelab, pangsapuri dan Suite. Harga bilik penginapan serendah RM 609 sehingga RM 6 000 semalam, mengikut tahap permintaan. Korang bukan je dapat menginap di hotel yang berdekorasi elegan dan mewah, dalam masa yang sama dapat view menarik berlatar belakangkan pemandangan indah Bandaraya Kuala Lumpur! .

Tentang makanan, tak perlu risau. Bagi korang yang "food lover dan food hunter", MAndarin Oriental ada menawarkan pelbagai pilihan masakan. Sebut je korang nak apa. Asean food , local food , western food semua ada. Terdapat 10 buah restoran eksklusif di Mandarin Oriental ini yang menyajikan makanan yang lazat dan enak. Antara restoran eksklusif tersebut adalah Mandarin Grill , Lai Po Heen, Mosaic , AQUA Restaurant & Bar , Wasabi bistro , Lounge di Park , Mo Bar , Kyo , Ren dan The Mandarin Cake Shop yang menyajikan hidangan manisan.

Selain itu, Mandarin Oriental juga ada menawarkan Spa yang menawarkan pelanggan complete of relaxation. Dekorasi spa yang menggunakan nada harmoni dan pencahayaan hangat mewujudkan suasana yang tenang di mana tekanan dapat dilepaskan dengan tenang. Mereka mengesyorkan agar anda tiba sejam lebih awal sebelum permulaan treatment anda untuk menggunakan wap, sauna, pusaran air panas dan sejuk serta terapi terdalam untuk badan anda. Antara kemudahan Spa yang ditawarkan adalah seperti lima bilik rawatan tunggal dan satu bilik pasangan , kemudahan haba dan air, lounge bersantai dan juga butik spa.
Bagi anda yang mementingkan stamina berpanjangan serta penjagaan bentuk badan yang ideal seperti lelaki-lelaki maskulin, jangan risau! Hotel ini turut menawarkan gym iaitu The Fitness & Wellness Centre yang dilengkapi dengan peralatan terkini yang direka untuk sesi senaman fizikal yang lengkap. Keahlian elit dan persekitaran kecergasan mewah yang disokong oleh satu pasukan profesional kesihatan yang berdedikasi akan membolehkan anda memenuhi matlamat kecergasan anda.


Anda juga boleh merasakan pengalaman terbaik dengan pelajaran tenis terbaik di Kuala Lumpur yang menawarkan perkhidmatan tenis bertaraf dunia bermula dari program dan kejohanan. Kanak-kanak juga dialu-alukan untuk mempelajari atau memperbaiki teknik mereka dengan cara yang menyeronokkan. Di samping itu, mereka turut menawarkan anda latihan peribadi, Sauna, Bilik Wap & Whirpool, kolam renang, Studio Minda & Tubuh serta Golf tertutup di MO.

So, tunggu apa lagi? Rasakan pengalaman yang menarik berada di hotel mewah dan book Hotel Mandarin Oriental online sekarang di Traveloka. Dengan Traveloka anda boleh dapatkan bilik dengan harga yang termurah dan terbaik. Buat tempahan sekarang dan selamat bercuti !!!


Saturday, March 31, 2018

Sahut Cabaran Bebas Jerawat 14 Hari EUCERIN® ProACNE Solution A.I Clearing Treatment

Assalamualaikum!



Faktor kehadiran jerawat 



Rata-rata remaja dan orang dewasa mengalami masalah jerawat atau acne di wajah tidak kira lelaki atau perempuan. Terdapat banyak faktor mempengaruhi masalah kehadiran jerawat yang tidak diundang ini antaranya seperti :

1. Perubahan hormon sewaktu akil baligh .
2. Jangkitan kuman pada liang roma.
3. genetik.
4. Penggunaan kosmetik berlebihan dan berminyak yang menutup liang roma .
5. Tidak membersihkan wajah dengan bersih.
6. Penggunaan ubat ubatan yang menyebabkan hormon tidak stabil.
7. Alahan wanita mengandung. 
8. Pemakanan .
9. Datang haid

Masalah jerawat ini boleh menjejaskan penampilan dan sekaligus mengurangkan keyakinan diri terutamanya gadis dan wanita yang juga boleh menyebabkan masalah tekanan emosi.  Sekiranya masalah jerawat ini tidak ditangani, ia boleh jadi lebih melarat dan makin teruk. 


Faktor Alahan mengandung



Aku memang agak jarang ada masalah jerawat. Paling teruk pon hanya diwaktu alam persekolahan. Jadi bila jarang ada jerawat, memang tak ambil pusing sangat tentang produk untuk membanteras jerawat. TETAPI!! Paling teruk bila mengandung. Dua kehamilan sebelum ini pon memang alami masalah jerawat kecil kecil.Yang lucunya di tempat yang sama. Tak terkecuali kehamilan ke tiga ini pon aku ada alahan jerawat. 
Nak guna produk tempatan bukan tak yakin. Bahan bahan nya diragui, dan mungkin bahaya untuk aku yang diawal kehamilan ni. Makanya aku nak sahut cabaran bebas jerawat 14 hari dengan hanya menggunakan Eucerin® ProAcne Solution yang diyakini diseluruh dunia kerana ia produk dermo-kosmetik.

Kenali EUCERIN® ProACNE SOLUTION A.I CLEARING TREATMENT



Eucerin® salah satu jenama dermo-kosmetik paling dipercayai di seluruh dunia telah menghasilkan produk penjagaan kulit anti jerawat yang bukan saja menyuburkan kulit,malah membantu menghapuskan jerawat dengan lembut iaitu Eucerin® ProACNE Solution A.I Clearing Treatment. 

Ia merupakan krim pelembab untuk kulit berminyak dan memang sesuai lah untuk aku. Ia direka untuk membersihkan pori yang tersumbat , mengurangkan dan menghalang kemunculan semula jerawat di samping mengekalkan kelembapan kulit. 

Ia diformulasikan dari 3 bahan aktif yang terbukti berkesan iaitu;
1. 10 peratus Hydroxy Complex, kombinasi tiga ejen pengelupasan yang berkuasa tinggi iaitu  AHA (asid glikolik), BHA (asid salisilik) dan PHA (gluconolactone) yang membantu memperbaharui permukaan kulit, membersihkan pori, mengurangkan bakteria penyebab jerawat, P. acnes, dan menanggalkan sel kulit mati.
2.  Licochalcone A, bahan anti radang yang mengurangkan kerengsaan dan membantu mengurangkan kemerahan pada wajah.
3. Dexpanthenol, yang terhasil daripada vitamin B5 adalah pelembap yang mengekalkan kandugan air dalam wajah untuk meningkatkan daya tahan kulit dan melindunginya daripada pencemaran alam sekitar.



Cara nak memakainya pon mudah. Hanya pakai diwaktu pagi dan waktu malam sahaja. sekali picit je tube dah memadai untuk meratakan keseluruh wajah. Memang mudah dan menjimatkan. Bila pakai rasa lembab moist je kat kulit.  

Pengalaman sendiri menyahut cabaran bebas jerawat 14 hari dengan EUCERIN® ProACNE Solution A.I Clearing Treatment

Disebabkan memang dah lama tak menggunakan sebarang produk skincare kecuali pencuci muka, maka aku hanya ambil tempoh 3 hari je untuk detoks kulit wajah. Disini dari gambar sebelum memang jelas nyata kehadiran jerawat tanpa diundang tu.Selain masalah jerawat, kulit wajah aku memang jelas kusam, tak bermaya.




Selepas penggunaan 14 hari jerawat hampir pudar walaupon ia masih ada. Almaklumlah.. Jerawat alahan mengandung ni memang degil. Tapi aku tetap berpuas hati.. Sebab kulit rasa lebih lembut, dan nampak lebih cerah. Haippp..gambar ni aku tak guna sebarang filter dan tak pakai foundation & bedak tau.. hehehehehe..



video unboxing dan perjalanan menyahut cabaran bebas jerawat.


JOM SAHUT CABARAN!

Korang yang berminat untuk sahut cabaran bebas jerawat 14 hari Eucerin® ProACNE Solution A.I Clearing Treatment boleh sertai langkah mudah dan menangi hadiah yang lumayan tau. Hanya  dengan 2 langkah mudah;

1. Langkah pertama : Ambil gambar sebelum (hari pertama) dan selepas penggunaan (hari ke 14) krim ini.

2. Langkah ke-dua : Poskan gambar sebelum dan selepas penggunaan dan kongsikan pengalaman anda menggunakan produk ini dihalaman facebook beserta #EucerinProACNE. Jangan lupa set kan ke PUBLIC ya. 

Hadiah utama  : Produk Eucerin bernilai RM5000
Hadiah tempat ke dua : Produk Eucerin® bernilai RM2000
Hadiah tempat ke-tiga : Produk Eucerin® bernilai RM1000

Cabaran ini bermula dari 1 April sehingga 30 Jun 2018. Jadi sempat lah untuk bebas jerawat di hari raya nanti.. Chewahh...!! Korang boleh dapatkan produk  Eucerin®  ProACNE Solution A.I Clearing Treatment ini di farmasi seluruh negara dengan harga yang disyorkan iaitu RM62.00


Untuk maklumat lanjut boleh layari laman web dan facebook Eucerin® ;

Laman web : Eucerin® Malaysia

Facebook : https://www.facebook.com/EucerinMY



Pencarian Bloglist April 2018 by Aerillhassan

Assalamualaikum


Pencarian bloglist bulan April 2018 bagi blog https://aerillhassan.blogspot.my/ bermula 19 Mac 2018sehingga 31 Mac 2018. Bertujuan untuk mengeratkan hubungan sesama blogger. Semua blogger dijemput untuk sertai pencarian ini.

Cara-cara untuk sertai :-

1. Follow, Add to Circle dan Like
2. Masukkan blog https://aerillhassan.blogspot.my/ ke dalam bloglist anda.

3. Buat entri bertajuk Pencarian Bloglist April 2018 by Aerillhassan

4. Copy Coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.

5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

15 blog bertuah akan dimasukkan ke dalam bloglist blog Aerillhassan. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 1 April 2018.

Sekian, terima kasih.

Wednesday, February 28, 2018

Bestnya join GALS, hadiah untuk 5 PEMENANG

Seronok tau join giveaway LubukSeni.com
So far, puas hati dengan hadiah yang di-offer. Selain spesis jarang ditemui, hadiah meleleh tu untuk ramai pemenang. Kali ni, pemenang untuk 5 orang. Ramai tuhhh, rugi la tak join kanss.
Nak join giveaway? Klik je gambar bawah ni ya!
Banyak rupanya entry menarik kat LubukSeni.com . Kalau sesaperrr minat seni eloklahh singgah blog ni sebab memacam idea uols boleh dapat. Antara perkongsian dalam blog ni ialah:
Dah alang-alang singgah tu, jom Follow BLOG Lubuk Seni [tekan sini] Jom korangg follow LubukSeni sebab lepas ni, banyak lagi entry kreatipp penuh warna-warni. 
Follow rerapatt okke!

Thursday, February 15, 2018

PolicyStreet Menawarkan Insurans Terbaik di Malaysia Serendah RM5/Sebulan

[Siapa Nak Join Contest Ini Sila Tekan Banner Diatas]

PolicyStreet Menawarkan Insurans Terbaik di Malaysia Serendah RM5/Sebulan | PolicyStreet merupakan syarikat insurans yang menawarkan perkhidmatan insurans untuk sesiapa sahaja yang berkemampuan. Mereka memberikan nama syarikat mereka sebagai PolicyStreet kerana mereka mahu menjadi sebahagian daripada perjalanan hidup anda ketika anda melalui waktu – waktu yang kritikal seperti mendapatkan telefon pintar pertama anda, percutian ke luar negara, gadaian yang pertama, perkahwinan anda dan juga menjadi ibu bapa.

No automatic alt text available.

Teknologi telah membantu mereka untuk menjalani komitmen ini tetapi apa yang lebih penting adalah semangat mereka untuk membantu masayarakat telah membuatkan mereka untuk menubuhkan syarikat PolicyStreet ini. Insurans ini ditubuhkan oleh sekumpulan orang dan mereka mahu meneruskan legasi ini. Mereka juga komited dalam menawarkan insurans untuk orang yang tersayang, untuk benda yang anda hargai serta masyarakat dengan cara yang mudah dan berkemampuan.

Image may contain: text

Pakej – Pakej Yang Ditawarkan di PolicyStreet Yang Anda Perlu Miliki
  1. Manulife ManuProtect Term Life Insurance 


Ia merupakan pakej insurans yang digelar sebagai insurans yang paling berpatutan di dalam insurance kehidupan di Malaysia. ManuProtect memberikan bayaran penuh pada waktu kematian atau kecacatan yang disebabkan oleh sebab semulajadi ataupun kemalangan, dengan beberapa pilihan untuk liputan untuk sakit yang kritikal. 

Antara ciri – ciri dan tawaran yang diberikan oleh Manulife ManuProtect adalah;

  • Insurans Premium yang bermula dari RM5/ Sebulan
  • Amaun keseluruhan yang bermula dari RM 50K – RM 600K
  • Amaun kematian dari kemalangan yang berjumlah 2X ganda dari amaun keseluruhan
  • Penyakit kritikal akan menerima 30% dari amaun keseluruhan
  • Umur kemasukan yang terakhir adalah 60 tahun manakala umur yang ditamatkan adalah 80 tahun
  • Tiada kontrak untuk jangka masa yang panjang dan anda boleh membatalkan pada bila – bila masa

Kelebihan yang disediakan oleh ManuLife ManuProtect adalah;
  • Kematian disebabkan oleh faktor semulajadi 
          - Amaun keseluruhan berjumlah RM50K – RM600K
          - Dibayar kepada penama
  • Kecatatan yang disebabkan oleh faktor semulajadi atau kemalangan
          - Amaun keseluruhan berjumlah RM50K – RM600K
          - Dibayar kepada orang yang membayar insurans
  • Kematian disebabkan oleh kemalangan 
          - 2X ganda daripada amaun keseluruhan
          - Dibayar kepada orang yang membayar insurans ataupun penama
  • Penyakit kritikal 
          - 30% daripada amaun keseluruhan (RM15K – 180K)
          - Dibayar kepada orang yang membayar insurans

Dapatkan ManuLife ManuProtect SEKARANG di https://products.policystreet.com/manulife/manuprotect/overview 


2. AXA 200 Cancer Care 

Image result for axa 200 cancer care

Dengan jumlah pesakit kanser yang ramai pada hari ini, insurans ini ditawarkan untuk melindungi orang ramai daripada penyakit kanser, dengan memberikan bayaran penuh apabila anda dikesan dengan kanser, dan juga bayaran tahunan untuk anda merawat kanser.

Antara ciri – ciri AXA 200 Cancer Care adalah;
  • Ia berada di bawah AXA Affin Life di mana bayaran adalah dijamin kepada pembayar insurans
  • Bayaran premium yang bermula dari RM45/bulan bergantung kepada umur
  • Bayaran Rawatan Terapi yang bermula dari RM30K
  • Bayaran Untuk Kesihatan yang bermula dari RM6K setahun
  • Pendapat Perubatan Kedua yang diberikan secara percuma 
  • Umur terakhir untuk menyertai insurans ini adalah 50 tahun dan perlindungan diberikan selama 20 tahun
  • Pemeriksaan kesihatan yang berjumlah RM 599 di Beacon Hospital
  • Anda tidak memerlukan pemeriksaan kesihatan untuk menyertai AXA 200 Cancer Care

Tujuan insurans ini diwujudkan adalah untuk menyediakan satu jumlah wang untuk rawatan kanser  sekiranya anda didiagnosis dengan penyakit tersebut. Anda akan diberikan bayaran keseluruhan dan juga bayaran ‘bonus’ sehingga lima tahun untuk setiap tahun anda hidup. Insurans ini akan bertahan sehinga 20 tahun dan apabila tahun tersebut berakhir, anda boleh mendapatkan insurans yang baru sekiranya anda berumur di bawah 50 tahun.

Image may contain: text

Kelebihan – kelebihan yang ditawarkan oleh AXA 200 Cancer Care termasuklah;
  • Manfaat untuk Rawatan Terapi
        - Sekiranya orang yang membayar insurans tersebut didiagnos dengan kanser, mereka akan                   menerima bayaran insurans minimum RM30K.
  • Manfaat Untuk Sembuh
        - Orang yang membayar insurans juga akan menerima bayarann insurans secara tahunan yang                 berjumlah minimum RM6K setahun selama 5 tahun.
  • Pendapat Perubatan Kedua
        - Apbila anda mendapat pendapat untuk terapi atau pembedahan yang pertama daripada seorang             doktor, insurans ini menyediakan pendapat kedua dari doktor panel secara percuma.
  • Manfaat untuk Penama
       - Sekiranya orang yang membayar insurans meninggal sebelum didiagnos dengan kanser, penam            akan menerima bayaran insurans minimum RM1K.
  • Servis Penjaga
      - Orang yang membayar insurans boleh menghubungi AXA untuk mendapatkan penjagaan dari              jururawat, perubatan, ataupun pembuatan rambut palsu.
  • Baucer Pemeriksaan Kesihatan
      - Anda akan menerima baucer pemeriksaan kesihatan bernilai RM599 dengan setiap pembelian              pakej AXA 200 Cancer Care.


Dapatkan AXA 200 Cancer Care SEKARANG di https://products.policystreet.com/axa/cancercare/overview

3. MSIG Take It Easy Pet Insurance

Image result for pet insurance

Insurans ini dijamin oleh MSIG, di mana ia adalah satu – satunya insurans untuk haiwan peliharaan anda yang berada di pasaran. Bermula dari hanya RM18/bulan, insurans haiwan peliharaan ini memberikan perlindungan untuk veterinar, bil ER, ubat – ubatan & suntikan dan juga kos untuk pengebumian sekiranya haiwan peliharaan anda sakit, cedera ataupun meninggal. 

Ciri – ciri MSIG Take It Easy Pet Insurance adalah;

Related image
  • Dijamin oleh MSIG
  • Bayaran Premium bermula RM18/sebulan
  • Manfaat Perubatan Haiwan Peliharaan sehingga RM5K
  • Manfaat kematian disebabkan oleh sakit dan juga kemalangan sehingga RM5K
  • Manfaat pengebumian dan pembakaran sehingga RM1K
  • Pengiklanan dan juga kos penembuhan untuk haiwan peliharaan yang hilang sehingga RM1K
  • Boleh didapati untuk anjung dan kucing yang mempunyai mikrocip yang berumur 12 minggu sehingga 9 tahun
  • Insurans ini tidak disediakan untuk haiwan yang larangan ataupun spesis yang diharamkan oleh keraajaan, orang awam, ataupun pihak berkuasa.


Kelebihan – kelebihan yang boleh didapati sekiranya anda mengambil MSIG Take It Easy Pet Insurance termasuklah;
  • Manfaat Veterinar dan juga Pembedahan
Sekiranya haiwan peliharaan anda cedera ataupun sakit, insurans ini akan memberikan perlindungan kepada bil veterinar sehingga RM5K. Sekiranya terdapat pembedahan, ia akan melindungi kos selepas pembedahan sehingga 60 hari.
  • Manfaat Kematian 
Tuan kepada haiwan peliharaan yang mati akan menerima sehingga RM5K untuk mendapatkan haiwan peliharaan yang baru.
  • Manfaat Untuk Pengebumian 
Anda akan menerima sehingga RM1K untuk kos pengebumian ataupun pembakaran.
  • Pengiklanan Untuk Haiwan Peliharaan Yang Hilang 
Anda akan menerima bayaran sehingga RM1K untuk mengiklankan haiwan peliharaan anda yang hilang dan juga untuk membayar ganjaran kepada orang yang menemui haiwan anda.
  • Asrama Untuk Haiwan Peliharaan Anda
Apabila tuan haiwan peliharaan tersebut dimasukkan ke hospital lebih dari tiga hari, haiwan peliharaan anda akan dimasukkan ke asrama dan dibayar sehingga RM 2.5K.
  • Liabiliti Pihak Ketiga
Apabila haian peliharaan anda melakukan kecederaan kepada orang lain ataupun merosakkan harta benda mereka, insurans ini akan memberikan perlindungan sehingga RM100K.

Dapatkan MSIG Pet Insurance SEKARANG di : https://products.policystreet.com/axa/cancercare/overview

Kelebihan Mendaftar Insurans Dengan PolicyStreet 

Image may contain: text

Mudah Digunakan

Policy Street tidak memerlukan anda untuk pening kepala kerana ia menawarkan pakej – pakej yang sesuai untuk anda. Setiap pakej telah diberitahu akan fungsi dan kelebihan masing – masing, jadi anda hanya perlu memilih pakej yang anda perlu gunakan dan mula mengambil insurans tersebut untuk kehidupan, harta dan juga kesihatan anda. 

Pelbagai Pakej Yang Ditawarkan

Image may contain: text

Anda boleh memilih pakej – pakej yang diberikan berdasarkan keperluan dan juga kepentingan anda. Contohnya, jika anda mempunyai penyakit kanser, anda boleh memilih AXA 200 Cancer Care kerana Policy Street akan memberikan perlindungan insuran untuk anda yang mendapat penyakit ini dan juga duit tahunan untuk anda gunakan bagi mengubati penyakit ini. Anda juga boleh memilih pakej untuk melindungi kehidupan, harta dan juga perniagaan anda.

Harga Yang Berpatutan

No automatic alt text available.

Setiap pakej Policy Street akan memberikan anda komitmen bulanan yang amat rendah dan mampu milik di mana anda tidak akan terkesan dengan potongan insurans pada setiap bulan. Anda boleh membayar serendah RM5 / sebulan untuk insurans perlindungan kehidupan anda dan anda akan dilindungi oleh insurans Policy Street.

Dapatkan Insurans Daripada PolicyStreet Sekarang!

PolicyStreet sedang mengadakan promosi sempena Tahun Baru Cina jadi anda perlu mendapatkannya sekarang. Anda boleh menerima Ang Paw bayaran balik sehingga RM 50 dengan menggunakan kod rujukan yang anda akan terima apabila anda melakukan pembelian melalui Policy Street. Caranya adalah dengan menekan link seperti berikut;

Promosi Tahun Baru Cina PolicyStreet: http://campaign.policystreet.com/web/cny/index.html

Tuesday, February 13, 2018

BALM BAYI TOK SYED | BALM SERBAGUNA UNTUK SEISI KELUARGA

Assalamualaikum.. 

Apa yang merisaukan ibu bapa bila anak demam terutamanya batuk dan selsema lagi-lagi bila ia nya berlaku pada bayi? Kadang-kadang kalau ke klinik pon memang tak digalakkan untuk ambil ubatan seperti ubat batuk.Kadang risau kan bila anak-anak batuk dengan keadaan tak selesa berkahak dan sukar untuk tidur. 

Baru-baru ini Irine pon kerap demam dan selsema. Tapi dia dah besarkan, pandai lah nak buang kahak dan batuk pon cepat lega. Berbanding dengan Wafiy yang terjangkit dengan kakak nya, tidur pon tak lena dengan nafas berbunyi. Bila ke klinik tak de pulak semput kan. Kita yang dewasa ni pon kalau batuk rasa siksa sampai rasa nak terkeluar anak tekak.. hahahaha.. 

Cara lebih selamat dan nak melegakan rasa batuk dan selsema tu dengan sapu balm. Aku memang tak la nak sapu minyak-minyak panas ni. Sebab sebelum ni pernah sapu minyat gamat panas untuk Irine, tu dia, merah-merah badan dia siap nangis lagi haa sebab kepanasan, walaupon sapu sikit je.. Kebetulan ada kawan-kawan yang bercerita tentang Balm Bayi Tok Syed. Haaa.. Apa lagi..Wajib cuba la kan.


BALM BAYI TOK SYED

Balm Bayi Tok Syed adalah persediaan kecil yang perlu ada bagi setiap seisi rumah yang dapat membantu melegakan batuk, selsema dan hidung tersumbat. Yang bagusnya balm ini berasaskan bahan semulajadi , halal dan suci serta diproses di kilang bertaraf GMP . Ia boleh digunakan seisi keluarga tidak kira peringkat usia. Antara bahan-bahan yang terkandung di dalam Balm Bayi Tok syed ni adalah Beeswax, minyak kelapa dara, minyak bunga matahari dan pati minyak lavender. 




Beeswax

Atau lebih dikenali sebagai lilin lebah merupakan bahan semulajadi yang terbaik selain popular untuk kecantikan kulit dan kosmetik,  ia juga baik untuk mengatasi keradangan kulit. 


Minyak Kelapa Dara

Ia merupakan bahan 100% organik yang diperolehi dari kelapa matang yang berkualiti tanpa melalui proses haba dan kimia. Ia mengandungi vitamin E dan tidak akan rosak dan hilang. Ia memang bahan yang terbaik yang mampu membunuh bakteria, virus dan kulat.Ia juga baik untuk meningkatkan metabolisma dan daya tahan terhadap sesuatu penyakit. Minyak kelapa dara juga mudah menyerap kedalam kulit dengan kandungan vitamin E didalamnya sangat bagus untuk mengekalkan kelembapan kulit.


Minyak Bunga Matahari

Ia diperolehi dari biji bunga matahari. Kandungan Vitamin E dan asid lemak omega 6, menjadikan ia nya sangat efektif dan anti radang bagi membantu masalah kulit seperti eczema. 


Pati Minyak Lavender

Selain dikenali sebagai bunga yang memiliki haruman yang manis, menenangkan dan menyegarkan yang banyak dijadikan sebagai minyak aromaterapi , syampu, pencuci pakaian,pewangi dan lain-lain, ia sangat bagus untuk mengatasi stress dan tekanan. Ia juga membantu memudahkan kita untuk tidur dan lena. 


Cara menggunakan Balm Bayi Tok Syed



1. Sapukan balm dan urut perlahan-lahan pada tapak kaki
2. Urutan Perlahan di belakang badan
3. Urutan Perlahan di bahagian dada
4.Ia juga boleh disapu sedikit di bahagian "T" muka. 



Testimoni Pengguna Balm Bayi Tok Syed














Video Testimoni Sendiri




Selepas seminggu mengaplikasi kan sendiri kepada anak-anak dan diri sendiri, ternyata memang berpuas hati sangat dan rasa berbaloi untuk memiliki Balm Bayi Tok Syed. Harga nya berpatutan dan isi padu nya juga banyak.


        Harga : RM80 sebotol
Isi padu : 45 gram

Untuk membuat sebarang pembelian atau pertanyaan, korang boleh dapat kan sendiri dari pengedar dan stokis yang sah dengan carian www.toksyed.com/stockist .




Untuk maklumat lanjut mengenai Balm Balm Bayi Tok Syed adalah seperti di bawah ;

Website : www.toksyed.com



No Telefon : 0168262990