cozy baby

GaBag Cozy Baby

Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@yahoo.com

KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

AFB FEEDS

Saturday, April 15, 2017

Ahmad Zharfeen Wafiy Turns 1 Today!!

Assalamualaikum... syukur ke hadrat Ilahi... jarang2 ada kesempatan masa nak update blog.. baru baik demam satu hal.. Ragam anak-anak lagi.. memang tak dan lah nak mengadap handphone laptop lama-lama.. Diorang ni tidur waktu mak dia tidur ja.. mak dia bangun pon dia ikut bangun..hehehee.. Back to the main topic hari birthday Wafiy!!! Wafiy dah setahun oiii.. Alaaaa..cepat nyaaa wafiy day setahun.. tak puas laa nak gomol cium2 bau syurga. bangun tido pon dah bau masam.. tapi tetap best... 
Waktu-waktu gini lah (12 tengahari) mommy tengah nak push budak wafiy ni keluar perut.. Gjul pulak tengah memecut balik kampung.. memang tak sabar dia nak keluar.. tak dan dia nak tunggu ayah dia tiba.. Apapon semuanya selamat. Dan mudah sangat... sebab anak kedua kot.. 
Well harini takde lah sambut birthday Wafiy... Gjul pon kerja.. tapi weols dah sambut awal seminggu birthday dia.. jadilah kan.. sekali dengan kenduri akikah. Buat simple-simple je.. photoshoot pon xde buat macam oyin dulu..  

                           WAFIY TURNS 1


                         WAFIY TURNS 1


           kek red velvet sedapp sangat. Dah laaa cantik.. πŸ˜‚πŸ˜‚ memang sedap.. nanti aku story pasal kek pulak ya tempah kat mana...


  paling sibuk dan tak sabar nak potong kek nak tiup lilin.. hahahaha.. Elsa thw witch..

 dah laa sibuk tak sempat nak bergambar sebab malam ada kenduri kesyukuran akikah wafiy.. dapat pulak gambar anak-anak buat hal sendiri..geram pulak haishhh..

Banyak lagi gambar tak ambik dr handphone adik aku.. nak sent kat whatsaap memori phone aku pulak penuh.. tak pelah kan .. πŸ˜‚
WAFIY kepenatan.. haish adik.. kecik je adik mommy tengok..macam tak cukup zat je...πŸ˜‚ janji adik sihat ya sayang.. mommy sayang adik dunia akhirat...  semoga menjadi anak yang soleh, hormat orang tua, jaga mommy & ayah bila kami dah tua nanti..


Friday, April 14, 2017

Frame Canvas Murah Malaysia

Assalamualaikum..
Beberapa hari je lagi kita nak ke bulan ramadhan.. Lepastu bulan syawal pulak.. Rata-rata orang dah sibuk tempah baju raya, tempah langsir. Ada jugak tailor yang dah tak ambik tempahan uolss.. Sebab ramai yang dah tempah awal 4-5 bulan sebelum raya. 
Takkan kita je yang nak melawa dengan baju raya, perhiasan raya. apa kata tahun ni kita tambah lagi kemeriahan raya dengan hiasan dinding frame canvas dari @frame_canvas_murah.

Pelbagai design, jenis, corak yang boleh jadi rambang mata kita nak memilih. Semuanya cantik-cantik. Semua design ready stock. Bayaran sebelum pukul 11 pagi akan dipos pada hari yang sama.. Best ke tidak? kalau pos laju pantAS, esok nya kita dah merasa laaaa gantung frame canvas kat dinding.  Antara pilihan yang hot selling ;



Frame kufi (ready stock)



 Frame canvas murah | code zikir KF-503 (24 x 36 inci) RM68.00 


 Frame canvas murah | code Bismillah (36 x 24) RM68.00



 Frame canvas murah | code Al-Fatihah (36 x 24 inci) RM68.00



 frame canvas murah | code : Kufi Zikir KF-10 (36 x 12 inci) RM48.00


  frame canvas murah | code : Allah Qursi Muhammad KF-22(36 x 12 inci) RM48.00


                    frame canvas murah | code : Bismillah (36 x 36 inci) RM78.00



               

          frame canvas murah | code : Allah Muhammad gold (15 x 24 inci) RM76.00

Frame lifestyle (ready stock) 



               frame canvas murah | code : Paris PA-07 (30 x 18 inci) RM47.00


 frame canvas murah | code : Nature N-04 (30 x 18 inci) RM47.00

 frame canvas murah | code : Coffee (15 x 15 inci) RM30.00/ each

 frame canvas murah | code : Quotes QO-10(15 x 24 inci) RM70.00

 frame canvas murah | code : floral -07 (15 x 24inci) RM38.00

Kalau berminat untuk abadikan gambar sendiri di frame canvas pon boleh. Sebabnya mereka ada servis tersebut. Nak hantar gambar anak, gambar convocation, gambar bercuti, gambar bertunang, gambar kahwin dan sebagainya, boleh je. Pre order pon tak lama. 3-7 hari je dah siap dan di pos. Yang bagus nya , dari frame kayu, sampai lah finishing printing, semua dibuat sendiri tidak dari sub. Sebabtu harga yang ditawarkan jauh lebih murah dari harga pasaran. 

Newborn / Baby/ Toddler / Kids Package










Gambar peribadi/lifestyle








Jangan risau tentang kualiti. Sebab jaminan kualiti memang terbaik. 
Frame canvas material 380gsm matt premium pvc ( high quality kalis air, tidak luntur, cantik gloss) memang terbaik.. Material kayu pulak kayu meranti (tahan lasak , tidak mudah patah).  Jadi korang taknak ke gambar cantik-cantik sebagai hiasan raya nanti? Cepat-cepat takut slot penuh pulak sebelum raya. Boleh whassap je terus 0199415964 untuk tempahan atau boleh follow instagram @frame_canvas_murah

Friday, April 7, 2017

Siapa Nama Baby Hasrul Hassan

Siapa Nama Baby Hasrul Hassan



Kontest "Siapa Nama Baby Hasrul Hassan" di hasrulhassan.com, direalisasikan bersama aynorablogs.com, ummumarjaan.com, sitiyangmenaip.blogspot.my, sayaiday.blogspot.com, kitepunye.com, cikpinz.com, khatyaiman.com, dan unclezuan.com

Nama baby Hasrul Hassan
Jawapan : HASIF HANIF

Tahniah buat bro Hasrul Hassan dan isteri di atas kelahiran bayi lelaki. Semoga menjadi anak yang soleh dan berbakti kepada ibu bapanya kelak.  Amin.mudah mudahan..

Monday, March 27, 2017

MOMMA PREGOLACT UNTUK IBU HAMIL DAN MENYUSU

Assalamualaikum. Pejam celik, pejam celik Wafiy dah nak usia setahun.. Cepat betul masa berlalu. Dalam masa yang sama, genap setahun juga laaa aku berjaya menyusukan dia secara direct feed. Orang kata senang lah ..selak je..tak payah pikir nak bancuh susu, cuci botol segala.. Tapi mereka tak tahu pulak kadang-kadang datang angin stress susu sikit, tak pekat .. Dah pasti si Wafiy tak puas menyusu dan merengek. 





 Nak tak nak memang kena struggle demi kesayangan. Tambahan lagi, Wafiy tak menyusu botol..memang 100% fully direct feed. Kalau bab makan memang agak tak banyak dia makan.. Nak makan keras-keras memang tak boleh lagi sebab belum ada gigi..hahaha.. nak setahun kot. Sebab tu memang hari2 berdoa moga diberikan rezeki susu badan yang berkhasiat untuk dia. 









Mana nak cari susu yang special  sebagai milk booster & susu untuk ibu mengandung dalam.masa yang sama...actually, memang dah amalkan susu Momma Pregolact dari waktu menyusukan Irine dulu.. Memang sangat membantu. Selain mengamalkan diet untuk penyusuan, susu Momma ni memang bagus dengan kandungan nutrien yang membantu menggalakkan penghasilan susu & juga memekatkan susu. Takde lah rasa penat & cepat lapar.. Minum susu Momma memang cepat kenyang. Sebab itu ia memang dikenali diantara para ibu ibu sebagai Milk booster dan susu untuk ibu mengandung.






Milk Booster & Susu Untuk Ibu Mengandung 

MOMMA® Pregolact™ adalah produk susu bernutrisi yang dapat membantu ibu mengandung atau menyusu untuk kekal sihat dan cergas dan dapat membekalkan nutrisi yang lengkap buat anak dalam kandungan atau anak yang disusui. Di samping meningkatkan penghasilan serta kepekatan susu ibu. 

Tidak seperti produk lain yang berada di pasaran,MOMMA® Pregolact™ diformulasi dengan Activ-4 Plus™ adalah produk susu dikhaskan untuk ibu hamil dan menyusu yang mementingkan kecantikan, kesihatan, tenaga ekstra, perkembangan bayi yg baik dan mahu meningkatkan kuantiti dan kepekatan susu badan dan ternyata memang terbaik untuk milk booster & susu untuk ibu mengandung. 


KHASIAT MOMMA PREGOLACT YANG TERBAIK UNTUK MILK BOOSTER DAN IBU MENGANDUNG

- Meningkatkan HB
- Mengurangkan kegatalan kulit kepala dan rambut gugur
- Meningkatkan imunisasi badan
- Mengurangkan risiko demam kuning
- Merawat stress
- Memberi tenaga kepada si ibu yang kerap keletihan
- merawat eczema dan kulit kering
- Memekatkan susu ibu
- Anak cerdas dan bijak seawal didalam kandungan kerana mengandungi DHA dan EPA
- Mengelakkan sakit pinggang dan kekejangan kaki yang kerap berlaku sewaktu hamil.



Kelebihan MOMMA® Pregolact™ Milk Booster Dan Susu Untuk Ibu Mengandung

1.    Meningkatkan kuantiti susu ibu (milk booster)
2.    Memekatkan susu ibu (bayi lebih kenyang dan tidur lena)
3.    Mencantik dan menghaluskan kulit ibu dan bayi.
4.    Memberi tenaga kepada ibu
5.    Baik untuk perkembangan otak bayi.


6.    Meningkatkan kesihatan ibu dan mengurangkan stress. 

2 Pilihan Momma Pregolact Vanilla atau Coklat

Momma Pregolact Milk Booster dan susu untuk ibu mengandung | Mana yang jadi pilihan? Vanilla Bliss atau Coklat ?

 Didatangkan dengan 2 pilihan perisa yang berbeza. Chocolate & Vanilla asli. Walaupon ianya susu kambing,tapi aku gerenti , Momma Pregolact ni tak de rasa hamis. Sedap sangat. Lagi-lagi aku memang bukan jenis yang minum susu.. Tapi boleh je layan minum Momma. Memang sedap. Perisa yang menjadi pilihan aku adalah perisa coklat. Memang rasa penuh coklat.. 

  MOMMA PREGOLACT | FORMULASI RAHSIA 


Momma Pregolact  Milk Booster dan susu untuk ibu mengandung | 100 bahan semulajadi

Bahan semulajadi yang terkandung di dalam susu Momma Pregolact merupakan bahan semulajadi dan sunnah yang membekalkan nutrisi lengkap untuk para ibu yang mengandung dan menyusukan anak. Antara nya ialah buah delima, buah tin, habbatus sauda, susu kambing, kurma, madu, saffron , inulin (prebiotik), dan perisa (vanila / coklat)


Ternyata bahan-bahan yang terkandung di dalam susu Momma Pregolact terbukti berkesan meningkatkan kepekatan susu dan memperbanyakkan susu. Tujuh (7) hari mengamalkan susu Momma Pregolact je aku dah nampak perubahan ketara dalam penghasilan susu yang banyak dan lebih pekat. 




Testimoni Pengguna Momma Pregolact

Memang terdapat banyak testimoni-testimoni ibu menyusukan anak yang berjaya . Momma Pregolact, memang terbaik sebagai milk booster dan susu untuk ibu mengandung. 

TESTIMONI MOMMA PREGOLACT | MILK BOOSTER DAN SUSU UNTUK IBU MENGANDUNG - SUSU BADAN BANYAK. 



TESTIMONI MOMMA PREGOLACT | MILK BOOSTER DAN SUSU UNTUK IBU MENGANDUNG - SUSU BADAN BANYAK. 



Momma pregolact
TESTIMONI MOMMA PREGOLACT | MILK BOOSTER DAN SUSU UNTUK IBU MENGANDUNG - SUSU BADAN BANYAK. 



Momma pregolact
TESTIMONI MOMMA PREGOLACT | MILK BOOSTER DAN SUSU UNTUK IBU MENGANDUNG - KESAN TERBAIK UNTUK KESIHATAN. SAKIT LUTUT BERANSUR PULIH



Momma pregolact
TESTIMONI MOMMA PREGOLACT | MILK BOOSTER DAN SUSU UNTUK IBU MENGANDUNG - SUSU BADAN BERTAMBAH PEKAT

RESEPI Kenyang Dengan Momma Pregolact

● Secawan Air suam ( saya guna mug standard saiz)
● 4 scoop Susu Momma


Cara-caranya :
Campurkan susu Momma kedalam air. Kacau rata. 
- sedia diminum.




Bagaimana Nak Dapatkan Momma milk Booster?


Untuk maklumat lanjut mengenai MOMMA® Pregolact™ boleh layari facebook dan website MOMMA®: 


 #MommaPregolact #LactationMilk #PregnancyMilk #Activ-4Plus #NoCreamer #NoSugar # LowFat #MilkBooster #SuperBabies #milkboosterdansusuuntukibumengandung

Tuesday, January 31, 2017

GIVEAWAY TUDUNG BAWAL BERSAMA AZLINDA ALIN

Giveaway Tudung Bawal Bersama Azlinda Alin Terasa macam lama sangat tak buat giveaway kat blog. Beberapa minggu lepas, mummy buat giveaway di facebook je. Meraikan sahabat facebook pula katanya. Okey lah, berbalik pada Giveaway Tudung Bawal Bersama Azlinda Alin. Seperti biasa, syaratnya mudah sahaja. Jom join ramai-ramai !

Giveaway Tudung Bawal Bersama Azlinda Alin



GIVEAWAY TUDUNG BAWAL BERSAMA AZLINDA ALIN

Syarat - syarat Giveaway Tudung Bawal Bersama Azlinda Alin

1. Buat satu entri blog yang bertajuk Giveaway Tudung Bawal Bersama Azlinda Alin
2. Tinggalkan URL entri anda di ruangan komen entri ini.
3. Follow blog , G+ dan subscribe YouTube
4. Giveaway ini berlangsung dari 19 Januari 2017 - 31 Januari 2017

3 warna tudung bawal akan diberikan pada 3 pemenang (pemilihan warna secara rawak). Warnanya ialah pink, oren dan kelabu.

Keputusan pemenang pula akan di umumkan pada bila-bila masa selepas tarikh tutup.

Untuk memudahkan info, boleh add mummy dalam bloglist. Senang nak tahu info bila mummy update pemenang Giveaway Tudung Bawal Bersama Azlinda Alin

GIVEAWAY TUDUNG BAWAL BERSAMA AZLINDA ALIN

Ini contoh tudung bawal mummy warna biru dan hitam. Material tak panas, mudah pakai, mudah gosok dan mudah bentuk juga

GIVEAWAY TUDUNG BAWAL BERSAMA AZLINDA ALIN



Thursday, January 12, 2017

Happy Belated Birthday Nur Irine Maisara

Assalamualaikum. Sebenarnya birthday Irine tahun lepas..hahaha..macam dah lama gila kan tahun lepas gituuuu.... Birthday dia 28 Disember.. Tapi mommy baru kedek-kedek nak buat entry sempena birthday dia.. 

Pejam celik pejam celik..Anak sulung , anak gadis, anak manja aku tu dah 3 tahun.. Kejap je wey.. Dah jadi seorang kakak pon dia.. Bakat garang & tegas seorang kakak tu pon memang dah jelas sangat lah.. Pantang adik dia buat perangai memang kena marah la si adik.. "Biasa diaaa Wafiy ni...".. Tapi malangnya si adik tak takut menangis pon.. Lagi dia bantai gelak adalah.. 

Tak seperti tahun-tahun yang lepas, kita sambut birthday Irine kat kampung dengan atok nenek,pakcik dan makcik-makcik nya. Tahun ni buat pertama kali sambut birthday dengan ayah dia.. Dari kek, belanja makan &jalan-jalan ayah dia yang sponsor.. hehehe... Mommy tukang makan je lahh.. 

Gjul beli kek kat hotel dia je... kebetulan dapat special rate as staff..Rugi plak kan kalau tak guna .. Kek Mandarin Oriental tu.. sebijik ke dah seratus empat puluh ++.. Dapat laa half price. Sebab boring pulak nak makan kek secret recipy..  


Kek birthday pertama.. kek tiramisu.. memang sedap.. malangnya lembik sebab ice cream..πŸ˜‚


Kek kedua.. yang ni celebrate.kat rumah pengasuh dia.. 



Kek comel2 ni plak pre birthday 2 hari sebelum birthday irine.. pak dia excited.. πŸ˜‚  

So aku rasa bertuah jugak laa si Irine ni.. sambut kat kampung nenek dia sponsor..sambut kat KL ayah dia double sponsor.. mommy tukang perabih jerkk.. 

On that day plan nak celebrate birthday kat Karaoke Axis Atrium. Tapi rasa macam mahal pulak charges untuk bawak makanan dari luar. Lagipon nak potong kek je pon.. Kesudahnya celebrate kat KFC je lahh.. 



Xde gambar dengan ayahnya rupanya..hahahaha.. kek pulak dah merekah rekah sebab panas kot.. yang paling lucu dah cucuk lilin takde pulak lighter.. Gjul.pulak tak merokok.. Aku suruh laa dia turun bawah tanya kat kauntet kfc tu pinjam lighter.. rupanya dia pergi 7 Eleven beli lighter. No wonder laa dekat setengah jam.mentunggu.. 

Seronok dapat gembirakan anak walaupon hanya sambut sekeluarga je tanpa party party yang meriah & high cost. Tapi cukuplah sekadar ada kenangan untuk anak-anak bila diorang besar nanti..

Happy birthday Irine.. Mommy sayang Irine dunia akhirat..! !

#Irineturns3
#28122013


SHAMPOO SANTAN UNTUK.RAMBUT GUGUR



SHAMPOO SANTAN BAGUS UNTUK MERAWAT:

RAMBUT GUGUR, KELEMUMUR
GATAL KEPALA
RAMBUT LAMBAT TUMBUH
RAMBUT BERMINYAK
ANAK2 RAMBUT KENA CUKUR BANTAK
RAMBUT KASAR
RAMBUT BERUBAN

1 BOTOL RM29 SHJ!

BERMINAT NAK CUBA 1 BOTOL?

WASSUP "SHAMPOO SANTAN" KE 014-9130342