Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@gmail.com

AFB FEEDS

Wednesday, October 18, 2017

Pilihan Hadiah Untuk Yang Tersayang Di Printcious.com

Printcious.com - Precious Gift From Your Heart

Pernah tak korang pening kepala nak pikir bagi kejutan untuk yang tersayang terutamanya yang jauh dimata tapi dekat di hati? Malas nak ke pasaraya atau kedai hadiah semata-mata untuk cari hadiah? Dah..dah.. korang lepas ni tak payah nak serabut kepala pikir-pikir. Sekarang ni semua nya di hujung jari. Korang boleh bagi hadiah unik & custom dengan harga yang berpatutan. Confirm puas hati sebab hadiah yang korang akan bagi tu 1-1 nya kat dunia sebab korang design sendiri..ahahaha.. Pelbagai hadiah menarik yang korang boleh pilih.. Antaranya frame canvas, mug, bantal cushion, puzzle, baju rompers bayi dan pelbagai lagi hadiah yang menarik boleh dijadikan sebagai hadiah untuk yang tersayang. Korang nak hadiah kan sempena hari lahir ke, hari ibu, hari bapa, anniversary perkahwinan, hadiah kelahiran bayi ke atau sebagai koleksi sendiri pon boleh. 



Kenapa aku cadangkan Printcious.com dan kenapa nak bagi "personalised gifts" sebagai hadiah?

Salah satu sebab kenapa aku cadangkan korang pilih Printcious.com kerana aplikasi mudah dengan hanya menempah di website mereka. Disitu juga korang boleh reka hasil kreatif korang juga untuk 'design' sendiri hadiah korang tu. Ada juga contoh dan design yang ready untuk korang dapatkan. Design ready pon cantik-cantik juga. 
- Sebagai tanda ingatan. Kadang-kadang kalau kita personalized gambar baru ingat waktu kejadian, bila, dimana dan bagaimana ia bermula. 


Antara pilihan "personalized gifts" untuk yang tersayang. Pasti mereka tersenyum riang



 -T-shirt -
[ click gambar untuk lihat design lain]

Magic Mug (boleh berubah warna bila dituang air panas)
[klik gambar untuk lihat design lain]



Rompers bayi
[ klik gambar untuk lihat design lain]

Button badges (pin/magnet)
[klik gambar untuk lihat design lain]

Bag
[klik gambar untuk lihat design lain]

Apron
[ klik gambar untuk lihat design lain]

Phone casing
[ klik gambar untuk lihat design lain]

Topi
[ klik gambar untuk lihat design]

cushion 
[ klik gambar untuk lihat design lain]

keychain
[ klik gambar untuk lihat design lain ]

Dan banyak lagi pilihan hadiah yang sememang nya semua jaminan kualiti dengan harga yang murah.

Bagaimana untuk menempah?

Sengaja aku post banyak-banyak contoh pilihan hadiah yang ada di Printcious.com. Confirm sekarang korang teruja kan.. Haa apa lagi .. Jom order. Cara-cara untuk membuat tempahan.

1. Pergi ke laman web Printcious.com


2. Daftar masuk - Sekiranya belum pernah mendaftar sila isikan form seperti dibawah. Nak daftar melalui akaun Facebook pon boleh.



3. Boleh pilih pelbagai senarai pilihan hadiah.



4. Sebagai contoh saya pilih baby T-shirt untuk dijadikan hadiah anniversary. Korang boleh pilih design sedia ada atau boleh custom. untuk custom ada pilihan untuk pilih cutton / Graphic tee / kid. Lepas tu akan terpapar paparan seperti dibawah. Pilih saiz dan mula untuk mereka. 



5. Reka dan add too cart. Tools untuk custom design sangat mudah untuk difahami. Sesiapa je confirm boleh faham . Tapi jangan risau kalau tak faham sebab di bawah page ada segmen customer services. bila bila masa je korang boleh menanyakan soalan sekiranya tidak paham atau ada soalan lain untuk ditujukan.



lepas add to cart boleh buat bayaran secara online. Mudah kan. 

Sekarang ni tengah ada promosi sempena Deepavali. Ada lagi 3 hari untuk korang grab promosi dengan mengunakan promo code DEEPAVALI sewaktu check out nanti tau.!! Jangan lepaskan peluang ni . Apa lagi, cepat-cepat terjah Printcious.com dan boleh fikir nak hadiah kan apa untuk yang tersayang tu.. 


Untuk info lanjut :

Alamat : No 30, Ground Floor, Jalan tiara 4, 
              Bandar Baru Klang, 41150 Klang 
              Selangor Darul Ehsan.

Waktu Bekerja : Isnin - Jumaat  [ 9 pagi - 6 petang ]
                         Sabtu [ 9 pagi - 1 tengahari ]
                         Ahad & cuti umum [ Tutup ]



Thursday, October 5, 2017

3 Hari Lagi Untuk Dapatkan Harga Promosi Pembukaan Cawangan Upin Ipin Store di Ampang

Assalamualaikum.

pinjam gambar dari Facebook Page Upin dan Ipin

Hari Ahad lepas, aku berkesempatan untuk sertai pembukaan Cawangan terbaru Upin Ipin Store di Ampang berdekatan dengan Ampang Point dan MRR2. Memang meriah sangat dengan kehadiran maskot-maskot Upin Ipin dan Mamee Double Decker. Memang budak-budak termasuk anak dara i sibuk nak mengejar maskot mereka. Wafiy pulak penakut. hahaha..

Aku sampai awal dalam 10.30 pagi.. Sebab belum bersarapan, pergi lah sarapan dulu. Pergi bawak budak ni kadang bukan dapat jangka tau perangai diorang. Kena make sure bagi diorang kenyang dan selesa. Dah laa kena handle sorang. Pak diorang kan kerja. 
Sebab sarapan betul-betul berdepan dengan premis kedai Upin Dan Ipin, Oyin pulak dah nampak.. Memang tak senang duduk laa dia. Makan nasi lemak pon rasa pasir sebab teruja sangat nak pegi ke sana.. Hahahaha.. "cepat lah mami.. nanti habiss mami"... memang malas nak layan.. hahaha.. nanti kang lapar naya kat aku jugak.. 

Dalam pukul 11.15 pagi aku pon ke lokasi. terpacak untuk pendaftaran. diberikan 2 beg goodies . Wah kemain seronok Oyin. Sebab mami dah warning, kalau nak lama kat sini kena behave tau. Tapi Wafiy pulak tetiba badan dedar. majlis belum start.. mami dah cuak dah bila tetiba dia menangis meronta nak keluar dari baby carrier. Cepat-cepat aku bawak lari Wafiy pergi ke bank berdekatan untuk menyusu.. Done menyusu dia terus tidur.. Memang sampai ke pukul 1 juga laa dia tidur.

MAJLIS PERASMIAN OLEH PENGARAH URUSAN LES' COPAQUE


Sempat juga aku saksikan perasmian pembukaan Cawangan Upin Ipin oleh Haji Burhanuddin bin Mohd Radzi dan Hajah Ainon Bin Ariff dikala Wafiy tidur lena dalam carrier dengan harapan Oyin tak buat perangai. Selepas acara potong reben, kami di beri kesempatan untuk masuk kedalam kedai . Pertama kali aku menjejaki kaki ke Upin Ipin Store. Pelbagai merchandizer yang mereka keluarkan yang sememang nya bukan sahaja menarik hati anak-anak, bahkan mak & pak jugak turut teruja. Aku pon sempat juga grab beberapa cenderamata sebagai memenuhi permintaan Oyin. almaklum lah , tengah harga promosi. Rugi rasanya kalau tak rebut peluang ni. 

CENDERAMATA UPIN IPIN WAJIB SAMBAR!

1. 


BACK PACK FOR TODDLER. Harga asal RM49.90. Selepas diskaun hanya RM29.90 je korang... dah laa memang cun habissss...Design & warna pon cantik-cantik.



jam tangan/slapwatch . comel kan. Harga asal RM21.90. Selepas diskaun hanya RM9.90 je..

Fridge magnet. Harga asal RM10.00. Selepas diskaun hanya RM5 je.


Set cawan. Tak ingat pulak harga asal berapa..haha.. yang paling best jugak Travel kit 3 in 1. Ada shampoo, shower cream ,& lotion. Harga asal RM17. Selepas diskaun RM10.00 je..

Dan banyak lagi cenderamata menarik yang boleh dijadikan koleksi pribadi & sebagai hadiah. Antaranya baju, set cadar, tuala, botol air, majalah, set alat tulis dan sebagainnya. Tapi nak diingatkan, harga promosi ni terhad ya. Harga ni sempena pembukaan je dari 1 Oktober sehingga 8 Oktober 2017 ni sahaja. Maknanya korang ada masa lagi 3 hari untuk shopping & reward anak-anak.. Jangan lupa juga untuk daftar sebagai ahli untuk mendapatkan extra diskaun dan dapat perlindungan insurans sekali tau!! Yuran tahunan hanya RM15.90 je!!


Jangan risau, kat situ disediakan tv dan playmat untuk anak-anak menonton kisah Upin dan Ipin. Disediakan juga tandas untuk kemudahan pengunjung. 


Aktiviti lain

Selain dari itu terdapat juga segmen dari pihak penaja Mamee Double Decker. Diorang ada sediakan game lucky fortune.. Heeee.. seronok laa anak-anak ni sertai game tersebut. 





Selepas itu terdapat juga aktiviti pertandingan mewarna untuk anak-anak. Oyin pon tak terkecuali untuk sertai. Walaupon dapat hadiah saguhati, pon dia dah rasa seronok. almaklum lah.. pertama kali berkawan dan buat aktiviti indoor. 



Jom semua jangan lepaskan peluang!!! Kita ke Cawangan Upin Ipin Store di Ampang

Upin Ipin Store, no 31-M (GF), Jalan Mamanda 7, Taman Dato' Ahmad Razali, 68000 Ampang Selangor.
Tel : 03-42650701

H20 Facial Treatment Murah Di Shah Alam | Celebriti Skin Expert

Assalamualaikum..


Facial Treatment Murah di Shah Alam



Hari Sabtu lepas aku beria memang mintak perlepasan "me time" kat Gjul sempena hari jadi aku 29 September. Serius wey.. bila jadi suri rumah ni, mimpi la ya nak ada waktu berehat bagai.. Gjul pon setuju & dia kasi chance siap pakej hantar aku ke Shah Alam untuk buat rawatan facial. Almaklumlah.. Dah lama tak memanjakan diri & wajah. Sekali sekala apa salah nya kan..

Walaupon aku ada pakai produk mencantikkan wajah, serum, pencuci muka semua tu, tapi masih ada lagi "blackhead" dan "whitehead" di hidung dan jugak dagu.. Gigih wey scrub hari-hari pon tak mau hilang.Untuk rawatan facial kali ni aku memilih di Celebriti Skin Expert yang bertempat di Seksyen 7 , Shah Alam.

Kenapa Memilih Celebriti Skin Expert Sebagai Pusat Rawatan Facial?

Kalau nak diikutkan, jauh juga tau dari Ampang nak ke Shah Alam. Banyak faktor aku pilih Celebriti Skin Expert sebagai destinasi pilihan.Salah satu sebab nya review yang aku tengok di facebook page Cantik Persis Selebriti . Rata-rata pelanggan ramai yang berpuas hati dengan perkhidmatan yang diberikan. Aku pon , ofcozz laa rasa teruja kan.

Harga yang berpatutan. 

Harga normal untuk H20 Facial treatment adalah RM198.00. Tapi sekarang tengah ada promosi. Hanya RM138.00 je untuk facial treatment ni tau. Memang best. Treatment selama hampir 2 jam, tapi tak terasa lama pon, sebab nya dari satu treatment ke satu treatment. Bukan hanya menghilangkan blackhead dan whitehead, tapi dalam masa yang sama, treatment melembabkan kulit, dan menyegarkan kulit yang kusam dan lesu. 

Layanan Tiptop Dari Staff Celebriti Skin Expert



Dari awal buka pintu, aku disambut dengan senyuman dan layanan terbaik dari staff mereka. Waktu tu hanya ada staff bernama Elin & Kak Ina. Kedua-duanya sangat peramah. Walaupon baru pertama kali jumpa, kami dah mesra. Jarang tau dapat servis layanan terbaik dari mana-mana pusat kecantikan. Bila dah mesra, takde lah janggal untuk buat rawatan. 

Suasana Premis yang Mendamaikan

Ketika buat rawatan facial, pelanggan akan di didendangkan dengan alunan muzik yang memang boleh buat kita rasa tenang. Rasa boleh tidur kot.. hahahaha..Dah lah sedap je rasa bila diurut-urut wajah tu kan.. Memang best lah..

Kebaikan Membuat Rawatan Facial

- Menjadikan kulit wajah lebih bersih dan lembab. Jangan dibiarkan kulit wajah kering. Punca kekeringan selalunya disebabkan cuaca,kurang pengambilan air sekurangnya 8 gelas sehari, kerap berdepan dengan penghawa dingin dan lain-lain. Bila kulit wajah kering, ini mengakibatkan kerosakan kolagen dalam kulit, dan mempercepatkan proses penuaan dan garis-garis halus cepat kelihatan. 



- Mencegah timbulnya jerawat . Selalunya jerawat timbul adalah disebabkan hormon dalam badan kulit wajah yang kotor tidak dibersihkan dengan sebetulnya. Melakukan facial secara teratur dan kerap dapat mencegah timbulnya jerawat yang menyebabkan hilang seri wajah. 

- Membuang sel-sel kulit mati , blackhead , whitehead dan mencegah kulit berminyak.  Sel-sel kulit mati ni sekiranya tidak dinyahkan, akan menybabkan kulit wajah kelihatan kusam dan tak bermaya. Blackhead dan whitehead juga mencacatkan penampilan kita sekiranya ia kelihatan banyak dan jelas. Pemakaian makeup juga, kadangkala membuatkan blackhead dan whitehead tetap kelihatan dan membuatkan liang-liang pori semakin tersumbat. 



-Menenangkan dan merehatkan kulit wajah. Bila kulit wajah diurut perlahan-lahan , sememangnya menenangkan dan menyegarkan. Wajah kelihatan lebih segar dan bersih selepas rawatan.

- Melancarkan peredaran darah pada wajah Urutan diwajah juga ketika melakukan facial muka dapat melancarkanan darah pada wajah.  

Banyak lagi kebaikan melakukan facial muka sekiranya dilakukan secara konsisten dan teratur.Sebab sekiranya hanya sekadar mencuci muka sendiri, belum tentu segala tok nenek kotoran di wajah betul betul bersih dan hilang.


Jom dapatkan H20 Facial Treatment Dengan Harga Murah



Untuk mendapatkan sebarang rawatan di Celebriti Skin Expert, korang kena lah membuat tempahan terlebih dahulu untuk mengelakkan pertindihan waktu rawatan. Servis mereka sangat limited dan eksklusif,sebab tidak mengambil pelanggan yang ramai dalam satu-satu masa. 
Untuk tempahan boleh hubungi di talian  : 03-55194159

Lokasi : Cantik Persis Celebriti
Jalan Kristal K7/K , Seksyen 7, 40000 shah Alam Selangor

Waktu beroperasi : Setiap hari 11 Pagi sehingga 8 malam



Wednesday, September 27, 2017

Nursing Wear Trendy SelamberSelak Dari Feedmilk

Assalamualaikum.. 


"DEGREE HOLDER" PENYUSUAN ANAK

Macam tak percaya , pejam celik je anak bujang aku sorang tuu dah setahun 5 bulan. Paling awesome lah kan, setahun 5 bulan tu jugak, dia masih fully breastfeed.. Ya!!  Sepenuhnya menyusu badan tanpa botol. Pemegang Ijazah penyusuan anak.. Lagi 7 bulan nak ke Master. hehehe..  Sebelum ni kak dia Oyin campur juga botol.. Ye lah kan sebab aku bekerja.. Sekarang ni dah fulltime housewife, dengan si Wafiy reject bottle dari kecik. Macam tau-tau je mami dia bakal dok rumah 24/7. 

Aku tak kisah pon anak nak mengempeng. Sebab tu dah memang hak dia.Lagipon, jimat jugak laa duit, tak payah tiap tiga bulan nak memikirkan beli botol susu.. Macam Oyin dulu , dia nak botol Tomee Tippee je. Botol lain dia tak mahu. Pernah sekali tu masa aku pantang kat kampung, botol dia tercicir kat JPN.. Dah sampai rumah, sedar-sedar takde.. Menyumpah laa aku nak mencari kat Parit Raja tu.. Beli juga botol yang al-ala TT pon dia sanggup tak nak susu.. 

Berbalik pada cerita si Wafiy mengempeng ni kan..Sebab dia memang 100% bergantung harap "tek" je, memang sekejap-sekejap selak.. Kang selak lagi. Bukan dia kira pon keadaan persekitaran kat mana. Kadang Gjul gigih dok cover. Ada nursing cover kadang tak menyempat.. hahahaha.. 


#selambaselak , nursing wear , baju menyusu , jubah menyusu

Entah macam mana tengah scroll scroll timeline kat Facebook kan, terperasan lah pulak page Feedmilk. Feedmilk #selamberselak ni kan , menyediakan koleksi pakaian menyusu yang trendy, loose , sopan dan sesuai digayakan pada semua acara. Nak santai-santai boleh, riadah boleh, ke majlis formal pon boleh. Selain blouse, terdapat juga koleksi jubah . Yang uniknya, koleksi Feedmilk #selamberselak tiada butang dan zip sangat berbeza dengan pakaian muslimah & nursing wear yang lain, namun masih mengekalkan ciri-ciri breastfeed & wudhu' friendly. Yang best nya juga, jimat masa dan bebas. Tak payah dah nak bawak kehulu hilir nursing cover. Kadang semua tempat kita pergi , belum tentu ada nursing room. Dengan Feedmilk #selamberselak memang jimat masa, dah la ironless


#selambaselak baju menyusu, nursing wear

FEEDMILK TEE #SELAMBERSELAK

Aku dah jatuh hati dengan koleksi Feedmilk #selamberselak ni tau..warna-warna pastel gitchew... muka mak yang nampak garang ni pon , boleh jadi ayu.. hahahaha. Tak caya cuba tengok. Antara koleksi blouse tee yang menawan hati. Tampak ringkas dan selesa.



#selambaselak , nursing wear , feedmilk
FeedmilkTee 3.0 - Mint green

FEEDMILK JUBAH #SELAMBERSELAK

Koleksi jubah dari Feedmilk. Amacam? Mengancam ke idokk??

Raffela Jubah - amethyst Purple

FEEDMILK KURONG #SELAMBERSELAK

Untuk majlis keraian ke, perayaan ke memang Feedmilk akan keluarkan koleksi bertepatan dengan tema. Antaranya baju kurong. Kan dah kata, Feedmilk #selambaselak ni best. 

selambaselak , baju kurung
Polka Kurong - Silver Grey

FEEDMILK BLOUSE #SELAMBERSELAK

Bagi yang tercari-cari pakaian ke tempat kerja, Feedmilk ada juga koleksi blouse yang anggun, selesa dan tampak bergaya sesuai untuk wanita bekerjaya . 

QIESHA BLOUSE - LIGHT GREY


Koleksi terbaru Icecream series

Memang geram habis lah dengan koleksi terbaru Feedmilk #SELAMBERSELAK ni.. warna pastel memang cantik sangat. Rasa memang kena grab 2 warna ni tau buat koleksi.


Icecream Series - Creamberry & Flurrymint 

Event Pakar Laktasi

Selain dari menjual pakaian menyusu, Feedmilk juga sangat memberi sokongan dan dorongan penuh kepada ibu-ibu yang ingin menyusukan anak sehingga 2 tahun. Oleh yang demikian, pihak Feedmilk sering bekerjasama dengan pakar-pakar penyusuan , bagi memotivasikan ibu-ibu dengan memberi penerangan , tips menyusu dan banyak lagi aktiviti yang lain di acara-acara terpilih.





Testimoni Pengguna Feedmilk #selamberselak


Dibawah merupakan testimoni pemakai yang telah menggayakan pakaian dari Feedmilk #selambaselak. Rata-rata mereka berpuas hati dan ada yang mempunyai koleksi penuh dari Feedmilk #selamberselak!! WOW!!!











Jom korang like Page dan Follow Instagram Feedmilk #selamberselak



ALAMAT BOUTIQUE : Feedmilk Boutique- H50-1 
                              Jalan Serai Wangi, M16/M,
                              Alam Avenue 2, 40200,
                              Shah Alam

BUKA :SELASA-AHAD  ( 11.00 AM - 8.00 PM )



Waze : Feedmilk


*segala pembelian atau keterangan lagi lanjut boleh

whatsapp : 018 327 3092.

website    : www.feedmilk.com .

Alamat HqFEEDMILK BOUTIQUE SDN. BHD. (1160172-U)
                  No 9A Tingkat 1,Jalan Keluli AK7 / AK
                  Seksyen 7,40 000,
                  Shah Alam,Selangor

HOTLINE HQ : 03-33626516


Friday, September 15, 2017

Tragedi Menyayat Hati 14 September | Kebakaran di Tahfiz Darul Ittifaqiyah





Assalamualaikum.. Rata-rata antara kita masih terkesima dengan kisah tragis menyayat hati dihening subuh semalam. Aku tak terkecuali. Bukan selalu aku dapat tengok berita tau kat rumah bila anak-anak dah 'conquer' tv channel Disney. Tapi semalam , memang tak kira, nak tengok juga berita untuk mengikuti kisah anak-anak syurga itu. Berita pukul 12 malam pon aku follow. 




Kat facebook memang dah tau & follow cerita. Tapi rasa tak puas, nak juga tengok tv. Aku rasa lebih yakin kot. Paling menyampah bila ramai rupanya kawan-kawan facebook yang tak de rasa simpati masing-masing berlumba nak upload gambar mangsa-mangsa tragedi yang sememangnya menyayat hati. Langsung tak jaga sensitiviti & perasaan orang sekeliling terutama keluarga arwah. Bangga agaknya bila jadi orang pertama yang dapat muatnaik gambar macam tu.. 


MISTERI TONG GAS KUNING


TONG GAS KUNING

Sekarang yang menjadi tanda tanya misteri 2 biji tong gas yang menghalang mangsa untuk keluar sebab terletak di depan pintu bilik tidur diorang. ya Allah.. ada ke yang sanggup khianat anak-anak yang tak bersalah ni.. Tak boleh nak terima dek akal sungguh. Sebab mula-mula kan saspek litar pintas. Dah masing-masing keyboard warrior dok salahkan pihak tahfiz. Laa ni, forensik dah keluarkan status, sistem elektrik dalam keadaan baik. Semoga kebenaran akan terungkai.. 

SEMOGA TERUS TABAH DAN REDHA


Diharap , ahli keluarga yang terlibat dengan kejadian ini, supaya terus tabah dengan dugaan yang menimpa ini. Doakan mereka ditempatkan dalam golongan orang yang beriman dan dimasukkan ke syurga. Walaupon senang kita minta mereka sabar, tapi sememang nya berat lagi bahu yang memikul bila kehilangan insan yang tersayang. 



SUMBANGAN BUAT PUSAT TAHFIZ DAN AHLI KELUARGA MANGSA


Bagi yang ingin memberikan sumbangan, boleh la berikan sumbangan anda ke akaun yang tertera di atas. Berhati-hati dengan orang yang tidak bertanggungjawab yang mengambil kesempatan di atas musibah yang berlaku dengan memberikan akaun peribadi. Pastikan ke saluran yang betul. 

Takziah lagi sekali buat semua keluarga mangsa dan mangsa yang terselamat.