Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@gmail.com

AFB FEEDS

Thursday, March 31, 2016

Happy 30th Birthday Husband!

Assalamualaikum..

Dua hari berturut nak kena wish untuk shuben kita ni.. wedding anniversary lain, birthday lain..adeh..macam leceh la pulak kan... Dua hari berturut jugak dapat ciuman mesra dari isteri mu ini..ecewahhh.. special sikit lah dari hari yg lain.. LOL.. 

Tak rancang pon nak celebrate birthday Gjul. Rancang nya nak masak & buat kek. Kebetulan Gjul kerja malam..so dia balik sampai rumah selalu dalam pukul 12 malam / 1 pagi gituuu.. Ngam ngam lah kan.. Tapi kesihatan sangat lah tak mengizinkan.. Memang dah berminggu tak masuk dapur masak.. Gjul yang akan masak, breakfast,bekal untuk anak,  lunch , dinner & supper dia akan masak..nak jalan setapak pon dah sakit.. petah lagi nak gerak banyak.. siksa sangat rasanya .. Yang pelik nya, dok shopping, jalan2 sesuka hati tahan pulak tu tak sakit..hahahaha..motippp much!






Dah 2-3 hari hari sebelum birthday Gjul ni dok survey laa #giftDelivery sekitar KL & Selangor. Rata-rata harga RM70-RM150.00 termasuk caj penghantaran. Dapat pon bunga, belon atau coklat.. 3 hari wey dok survey.. Last-last aku nekad lah , buat sendiri. Sebab bunga cam tak sesuai pulak nak bagi laki. Coklat pulak, kang nanti aku & Irine yang makan.. 

semalam jugak balik kerja awal , singgah Ampang Point. Waktu tu, tak tau lagi nak beli apa.. duit pon tak keluarkan lagi. Sekali nak keluarkan duit kat mesin ATM dalam ampang point tu, out of services pulak.. Demmm.. Tak kose lah aku nak pi bank .. nak jalan pon sakit.. Last last cari kedai yang sesuai untuk beli hadiah guna debit card. 

Aku masuk kedai Brand Outlet. Tu memang kedai feberet Gjul. Sebab baju-baju dalam tu murah . 3 helai RM50 je. Tapi bila pikirkan Gjul banyak dah T-shirt. Aku tukar beli seluar je lah.. Seluar ni agak susah jugak nak cari..sebab tak dapat nak agak saiz and jenis dia kan..slim fit ke hape hamjadahhh aku pon tak tau nama dia.. Ada pulak seluar harga RM89.90 sehelai.. boleh laaa!! buy 1 free 1 pulak tuu..kekekeke..jimat.. Take time jugak aku dok ralat ukur seluar.. sebab tak dapat nak agak kan.. kejap-kejap ukur pakai tangan..kejap-kejap try kat pinggang aku.. dah la seluar laki..apedehal..spender gjul pon selamba je aku yang pilih..apa lah sangat takat seluar kan.. 

Settle dah beli hadiah.. misi kedua , nak buat deco.. pi bank dulu ambik duit siap-siap terus pergi Pandan Capital dekat dengan rumah. Kat situ ada jual belon-belon untuk party.. beli belon helium biasa 4 biji..sebijik dalam RM3.50-RM4.50.. dengan belon nombor tu dalam RM10 sebijik..total lost RM25-30 je..hee..murah dah tu..pastu beli paper bag kat DIY RM3.70 X 2 & wrapping paper RM1.60.. 

Total lost tak sampai RM40.00 pon!!! + hadiah RM89.90 + kek secret recipy RM10.00 so total around dalam RM150 je bajet.. Dapat bagi hadiah sendiri, suprise sendiri..hehehee.. lagi best & puas hati dari aku hire orang lain .. Irine pon dapat sharing kegembiraan sama.. habis je majlis, belon belon semua jadi hak milik dia..hehehee.. 

Aku xsempat nak prepare segala... sebab tetiba je Gjul balik cepat..hahaa..dengan aku belum mandi lagi.. terkejut.. nak ambik gambar sebelum 1-1 pon x sempat..Sebab nak bungkus hadiah pon dah sejam, tengok Aku bukan Bimbo sejam, Asia NExt top model pon sejam.. So , aku siap susun x sampai 5 minit.. dah Gjul sampai rumah..hahahahaha..

Kek aku beli 2 bijik.. sebab aku tau mesti Irine nanti menyibuk.. kesudahnya, dia tak kacau pon kek pak dia,sebab dia dah makan siap2..hehehehe..






Happy birthday abang... semoga panjang umur, dimurahkan rezeki yang halal, diberi kesihatan yang baik, boleh jaga mommy , anak2 dan keluarga kita serta dipermudahkan segala nya dalam kehidupan abang.... & tak lupa jugak happy anniversary yang ke 10 tahun.. fuh.. dah 10 tahun yunk kita bercinta... cinta yang tak pernah surut..hari-hari makin dalam.. hahhahaha... mmuahxxx... 


Wednesday, March 30, 2016

Happy 3rd Wedding Anniversary Husband!

Assalamualaikum..

Harini, hati berbunga-bunga sangat.. Rasa macam masih tak percaya dah kahwin tinggal sebumbung dengan Gjul .. # tahun dah rupanya.. alahai... macam baru 2-3 bulan je..hiks! Tup tup ada dah anak sorang.. ni nak mentambah lagi sorang.. Lagi lah macam tak percaya... 

Harini genap 3 tahun melayari bahtera rumahtangga.. memang macam2 lah pahit manis, gelombang, tsunami sepanjang 3 tahun ni,.. takkan nak best je kan..mesti ada jugak yang tak best.. takpe..kite cerita yang best-best je..yang tak best tuu , tak yah laa dibesar-besarkan.. =) 









3 tahun yang membahagiakan.. tambah bahagia bila menghitung hari je nak sambut kelahiran anak ke 2..Gjul harap dapat lah beranak rini @ esok.. non hadooo lah yee.. xde tanda apa pon lagi..hehehehe.. 


Saya saiyannnggg suami saya dunia akhirat..moga ikatan cinta kita berkekalan hingga ke syurga... 

Kenapa Best Sangat EPHYRA SKIN NANO - SERUM ni ekk??

Assalamualaikum.. 

Uollss tau tak Ephyra ada keluarkan produk baru? Bagi yang tak tahu ,ni yang seronok aku nak cerita ni.. Produk apa tu ye?? haaa... Ephyra Skin Nano - Advance Repair Serum. Bagi yang pernah gunakan produk Ephyra sebelum ni, mesti tak teragak untuk cuba produk ni tau.. Macam aku , pengguna Ephyra Skin Bar , memang terasa la perubahan.. lagipon tekstur Ephyra Skin Bar tu lembut. So, memang rasa best sangat.. 



Sebab baru je dapat cuba Ephyra Skin Nano - Serum ni kurang dari seminggu, tapi , percaya tak, memang sekali pakai pon dah rasa betapa efektif nya serum ni.. 

Ephyra Skin Nano serum ni aku kata best sebab apa? bukan je design botol yang nampak high class, tapi Sebab tekstur nya ringan, senang meresap, tak melekit , tak berminyak dan senang nak bawa kemana-kemana sebab bersaiz mini pocket. 


*
%!."##($5#8$%""$!"%""#8#:
"&#)$#!$$'3! #%!."+#)##))##;#(()#(
.#)$%##$3<"#$9"# "(2")1D#('")$1,E!+()(,',(
$%!#.#)"($##)'#.#)8#&'""+
.


INFO SERUM - EPHYRA SKIN NANO

- Serum pertama keluaran Oceanlife Marketing Sdn Bhd dibawah jenama Ephyra. Ia menggunakan teknologi Nano yang dipatenkan di Switzerland , telah teruji secara teknikal siap dapat Award Asia Pacific Super Health Brand. Bukan senang tau nak dapat award tu..Lagi-lagi local product kita. 






KELEBIHAN SERUM EPHYRA SKIN NANO 



Pengalaman sendiri 

sebelum ni aku memang gunakan serum ..siap ada gold 24k lagi..tapi muka tak glowing pon.. hahaha... Dengan Ephyra skin Nano ni nampak lah bila make up tu terasa senang nak apply make up..tak delah bercapuk & tahan lama sikit and acah-acah glowing gitcheww.. 



Advance Repair Serum



Advance Repair serum




Camna nak pakai Ephyra Skin Nano Serum Ni? alahaiii.. mudah ajeee... nah aku buat video untuk uolss tengok. 


Video Tutorial Nak pakai Ephyra Skin Nano Serum





1) cuci muka bersih-bersih dan keringkan. Lepas tu, nak guna toner pon boleh jugak.
2) Hanya dengan setitik Ephyra Skin Nano Serum dah cukup diratakan keseluruh wajah dan leher. Hanya dap dap je kat muka..Lepas tu ratakan.. 
3) sekejap je, serum ni akan meresap terus ke dalam muka . memang akan terasa laa, kulit tu tegang serta merta. 
4) pakai lah hari2..aku pakai sebelum nak tido, & sebelum pakai mekap. 


Sedia maklum, bila usia nak menginjak 3 series ni paling ditakuti garisan kat tepi mata tu haaa.. Bila dah jelas kelihatan, memang akan terasa alahaii..cepatnya berusia..hehehe.. Lagi-lagi dengan keadaan sekarang ni.. Irine memang aktif betul waktu malam.. Puas lah dok dodoi dia tidur awal..sampai kesudah tak mau..Lagi-lagi cuaca panas sekarang ni kan.. memang tak lena lah nak tido.. Baby pon dok kicking..kejap-kejap terjaga.. Dan terhasil lah lingkaran gelap bawah mata. Kadang kita cover pakai mekap pon tetap nampak .. Tak boleh nak selindung lagi.. 

Rezeki lah kot, diperkenalkan dengan Ephyra Skin Nano Serum. Masalah dark circle & kulit kusam ketika mengandung pon selesai.. Tadaa!! rajin pulak nak mekap sebab senang nak pakai mekap.. Almaklum lah.. makcik time preggy ni paling malas nak mekap2.. dengan Ephyra Skin Nano Serum ni jadi rajin pulak sebab nak sentiasa nampak glowing.. tehhee.... Nampak gayanya memang aku bawak masuk labor room nanti tau Ephyra Skin Nano serum ni..hahhahaa.. 







Uolss kalau berminat dengan Ephyra Skin Nano - Advance Repair Serum ni boleh la contact nombor yang tertera di bawah ni ;


Whatsapp ke HOTLINE : 019-7373770 / 019-3800779
atau belian secara online : www.oceanlife2u.com 



Harga Promosi : RM68

Harga Asal : RM88
( Semenanjung Malaysia )

Harga Promosi : RM72
Harga Asal : RM92
( Sabah & Sarawak )

EPHYRA FACEBOOK : www.facebook.com/oceanlife2u
EPHYRA INSTAGRAM : @ephyra2u

Tuesday, March 29, 2016

Nak Ada Adik Makin Buat Perangai

Assalamualaikum...
Minggu ni aku dah masuk 37 weeks pregnancy..wahh..debar makin terasa.. semalam check up KKIA pon kepala baby, doc kata dah engaged... mana tau baby nak keluar awal kan.. memang dah terasa sakit kat celah kelangkang tu.. pheww.. tapi masih boleh bertahan lagi laa..cuma jalan memang terkemut2 , terkepit2 je lah.. 

Scan di KKIA jugak, dapat tahu berat adik baby.. Dah 3.17kg.. wahh.membesar dengan sihat ye adik dalam perut.. yang tak best nya berat mommy dari awal pregnant, sampai ke 37 minggu ni cuma naik 2.5kg je.. nurse bising dah tu.. tapi buat pekak je lah.. bukan nya kite tak makan..makan macam biasa..kepsi seminggu sampai 2 kali..tapi kalau dah tak naik, apekan daya.. time tak ngandung, mak aii..banyak je angka penimbang tu kan.. 

Berbalik pada tajuk cerita, sekarang ni perangai Irine, ya rabbi.. boleh hilang pertimbangan aku wey.. dia punya notty tu, ampun lah.. kadang tangan tu gataiii jugak mencubit , terpukul dia..nangis melalak, opcozzz..kadang nangis sampai tertidur.. waktu tu sayu je aku tengok dia.. alahaii..mintak maap banyak2 lah nak.. kengkadang hanya mampu beristighfar je.. 


kena marah dengan mommy..sebab dia panjat sofa, lepas tu nak tergoleh kebelakang...marah sebab sayang.. kang apa2 jadi, mommy jugak yang susah hati..sedihhh tengok dia nangis sampai tertido..huhu.. 



Dalam rumah, aku je lah kot boleh marah Irine.. kalau Gjul yang marah dia, aku marah dia balik..hahaha.. tapi kalau Gjul pon same jerkk..dia boleh pulak nak marah Irine..tapi kalau kita marah Irine, kemain marah aku balik kata dia budak lagi..tak paham..ewahhh..sama je dua-dua ni..hehehehe.. 


Semalam jugak, pengasuh mengadu kat aku, irine seronok main kapur kasut lepas tu dia kapur helmet.. tak cukup dengan tu, mensepahkan selipar yang dah disusun, panjat pengasuh tengah solat ..adoi nak.. pernah jugak Gjul tengah solat dia cucuk bontot gjul dengan senduk nasi.. menjerit haa si Gjul..kadang2 tu, yang aneh aneh dia buat..adoi laaa.. sorang pon rasa nak fensan.... dengan rumah dah fully berconteng..dah la rumah sewa..sobsss.. main bedak & mekap aku lagi laaa.. 



Krim muka ni asal nya banyak lagi.. since dia dah pandai mencapai meja solek, tu dia..tonyoh satu muka..aku tak delah kisah sangat pon krim ni abes..tapi risau laa chemical tu ditepek ke muka dia.. dah laa melekattt...grrrrrr... 




Tapi, perangai macam mana pon, ni lah paling kesayangan.. forever jadi baby mommy.. soon nak ada adik, harap boleh dilentur lagi lah perangai awak ni ye Oyin.. 

MENCANDAT SOTONG T-SHIRT GIVE AWAY


MENCANDAT SOTONG T-SHIRT GIVE AWAY


[by Xcelltravel & Tours Management Sdn Bhd]

Bersempena Musim Mencandat Sotong 2016 dan Tahun Melawat Kelantan 2016 , Xcelltravel & Tours Management Sdn Bhd (Peneraju Pakej Kelantan Tours) ADA menganjurkan Give away melalui Blog www.nazlee.com . Tujuan adalah untuk memperkenalkan kepada umum berkenaan pakej-pakej pelancongan yang disediakan oleh Xceltravel seperti di laman web rasmi mereka   xcelltravel.com 

Salah satu daripada pakej-pakej yang ingin diperkenalkan adalah PAKEJ MENCANDAT SOTONG 2016 (KELANTAN) . Jika korang yang berminat 'candat' boleh lah turun mencandat sotong, jika tak dapat turun mencandat tahun ini, kita semua berpeluang menyarung t-shirt mencandat sotong khas daripada penaja (gambar di bawah). Peluang mudah menang dengan cara menyertai MENCANDAT SOTONG T-SHIRT GIVE AWAY ; bermula pada 26 Mac 2016 sehingga 30 April 2016



Terdapat 10 helai t-shirt tersebut untuk dimenangi (10 pemenang) dengan mengikut syarat-syarat  mudah seperti berikut :

1) FOLLOW PAGE FACEBOOK Xcelltravel & Tours Management Sdn Bhd (https://www.facebook.com/xcelltravel/)
2) FOLLOW INSTAGRAM Xcelltravel & Tours Management Sdn Bhd (https://www.instagram.com/xcelltravelofficial/)
3) Buat 1 Entri blog
4) Penyertaan terbuka untuk Blogger Malaysia .
5) Tempoh GA bermula pada 26 Mac 2016 sehingga 30 April 2016

Ok, selamat bergiveaway !


Friday, March 25, 2016

Produk Review | Moeder Susu Terbaik Untuk Ibu Hamil & Menyusu

Assalamualaikum. 

Aku ni ada masalah sikit nak minum susu.. Entah.. Dari kecik memang tak minum susu kecuali susu yang berperisa macam strawberry ke, coklat ke... .Dari mengandung anak pertama, minum susu kena paksa dengan Gjul. Kadang dia main beli jerk.. tak tanya aku pon ..Sampai kesudah aku tak minum.. Kadang dia beli fresh milk pon aku tak minum.. Penat dia bebel , paksa-paksa "Untuk baby lah.. Bukan untuk ayang! minum je lah".. Hahaha.. siap bertekak tuu..akibatnya , masa ngandungkan Irine, gigi aku banyak pecah.. gigi geraham pon kena cabut.. sodehhhhh... 

Bila diperkenalkan dengan Moeder ni pon aku was-was jugak nak minum.. sodap ke? boleh telan ke ni...?? Kang keluar balik, membazir jerkkk... Tengok ramuan kat botolnya ada tulis susu kambing.. erkksss.. Aku dok pikir aiseymen.... macam tak boleh nak mentelan je nihhh.. 

Why not kita try dulu kan.. Tak cuba, tak tau.. Buka je penutup Moeder, memang harum semerbak lah.... aroma kurma & madu memang agak kuat... memang jadi pembangkit nafsu nak minum.. 

Pertama kali cuba dengan bancuhan 1 scoop yang disediakan & segelas air suam. Orang kata rasa vanilla.. tapi aku sendiri rasa macam air teh tarik / nestum campur horlicks! Yeayy!! Sedappp!!! Memang tak miss dah minum tiap hari..



Moeder Sesuai Untuk Siapa?

Moeder ni memang sesuai untuk ibu yang hamil dan menyusu. Nutrisi yang dibekalkan bukan je dapat kat ibu, tetapi untuk bayi di dalam kandungan, & anak yang disusukan.. Haaa.. best kan!! Aku minum je baby dok tendang-tendang dalam peyott..suke lettewww...hehehe.. 


Kebaikan Moeder

susu hamil, moeder, berpantang

1. Ibu hamil

Meningkatkan daya tubuh, stamina serta tenaga sepanjang hamil.
Mencegah sakit pinggang dan tulang belakang ketika hamil.
Menguatkan kandungan bagi ibu hamil.
Memberi tenaga ketika proses bersalin.
*Mencantikkan kulit ibu hamil.

2. Ibu Menyusu

Membanyak dan memekatkan produksi susu.
Membantu merawat luka dalaman ketika bersalin
Mencegah kegemukan, mencerah dan melembabkan kulit.
 Memberi tenaga untuk ibu.
Membantu merawat luka dalaman ketika bersalin

3. Bayi Dalam Kandungan & Anak yang Menyusu

Membantu kecergasan otak bayi.
Membantu menguatkan sistem paru-paru bayi.
Mengurangkan risiko demam kuning.
* Membantu pembentukan otak saraf serta organ pembiakan.
* Membantu melebatkan & mencantikkan rambut bayi.

Ramuan makanan sunnah



Testimoni



Cara Bancuhan



moeder, pregnancy, susu hamil


Recommend sangat susu Moeder ni tau!!! Sebab aku ada alahan mabuk sampai sekarang, lepas je minum Moeder, alhamdulillah , xde dah morning sickness pagi2..siksa tau bila mabukkk waktu 3rd trimister ni... insyaa Allah lepas deliver baby nanti boleh continue untuk milkbooster pulak! Korang kalau berminat nak cuba Moeder ni boleh la roger-roger details kat bawah ni ea.. 

facebook page : MOEDER
Instagram : Moeder_MilkBooster
Tel : +6010-4042769

Thursday, March 24, 2016

Bayar Balik PTPTN Sebelum Disenarai Hitam

Assalamualaikum..

Semalam kecoh juga kat dalam group Whassap tentang blacklist PTPTN. Rata-rata kawan aku pon ramai jugak dah kena blacklist. Aku pon opcoz laa cuak kan.. Kelam kabut terus check nama aku dah blacklist ke belum. Almaklumlah..buat bayaran pon loncat-loncat.. hahahaha.. Takut jugak lah kan..Ptptn sekarang makin drastik je nak blacklist orang..hehehe..Nama pon pinjam kan..   Bagi korang yang nak semak nama disenarai hitam sebab PTPTN boleh semak kat sini k...



1) Pergi ke laman web PTPTNbayar balik PTPTN


Klik gambar ke tiga untuk semakan senarai hitam

2) Isi maklumat yang dikehendaki

bayar balik ptptn
kat form ni dia mintak No IC, No telefon & emel.. Isi je lah..tak yah takut kalau diorang cari uolss ke lubang cacing sekalipon.. Dari menaya tak boleh ke luar negara sebab black list kann.. kasi laa clear dulu.. 


3) Pautan ke senarai hitam jabatan imigresen

bayar balik ptptn

klik logo imigresen tuu.. nanti akan muncul laman sesawang Jabatan Imigresen Malaysia & minta no kad pengenalan. Isi je tau.. 

pastu, klik semak..


4) Keputusan senarai hitam

dah masukkan IC, akan keluar pulak keputusan sama ada, ada halangan imigresen ataupon tidak.. 


buat masa ni , aku takde lah halangan lagi.. bagi yang blacklist akan terpapar keputusan macam ni..

Tak payah nak rujuk ke imigresen.. Terus ke hotline PTPTN laa..sebab korang pon dah tau sebab apa blacklist kan.. bawak berbincang dengan staff.. Rata-rata kawan aku cakap diorang akan minta kita buat bayaran minimum untuk clearkan blacklist. Tapi pandai-pandailah mintak pengurangan.. Sebab ada staff diorang mintak 50% dari jumlah pinjaman.. Matilanakkk..


Bagi yang takde halangan tu, tapi tak pernah bayar lagi, aku rasa better korang bayar je laa dari dikenakan sebarang masalah kan.. bayar lah sikit2, janji bayar.. 

Macam mana nak bayar pinjaman PTPTN?
Boleh ikut jadual ni.. 






Aku buat bayaran secara online je.. melalui website PTPTN E-Fes.. Senang..Rasa nak bayar sebulan 2 kali pon sukahati mak pak aku..  Ada laa sedikit charge.. tapi xde lah banyak pon.. Make sure bayar sebelum 27 haribulan setiap bulan.. Sebab diorang akan update tarikh tuu.. 

untuk buat pembayaran ni selalunya dia akan minta no kad pengenalan & no Pinjaman PTPTN... bagi korang yang dah hilang no pinjaman tu boleh je mintak kat hotline ptptn . Aku malas nak call call ni.. Cara mudah aku direct message je kat Twitter PTPTN.. 

Cara nak Dapatkan nombor pinjaman PTPTN 


nombor pinjaman ptptn
tweet handle ptptn : @twitptptn


Senang kann.. So, jangan lah lengah lengah kan pembayaran PTPTN ni..memang tetap akan dicari sampai kelubang cacing.. aku pon rasa dah boleh laa buat bayaran secara tetap setiap bulan.. Tak nak dah loncat-loncat.. serik...



Wednesday, March 23, 2016

Produk Review | Persediaan Berpantang Dengan Harum Malam

Sticky post sehingga 23/03/2016 @ 1200pm

Assalamualaikum..

Sebulan je lagi menghitung hari, menghitung detik untuk bersalin. Berdebar jugak tu. Pantang kali ni, aku nak bersungguh sikit lah berpantang. Sebab , masa berpantang anak pertama dulu , selekeh dan tak terurus rasa. Memang dah macam hantu kak Limah. Kali ni , dah nekad, walaupon dalam pantang, nak jugak wangi-wangi.. bukan nak menggoda suami ye.. haippp..tu kena pantang 100 hari..kekekkekee.. tapi nak lah jugak badan berbau wangi, rasa segar bertenaga, cergas, dalaman pon terjaga. 

Almaklumlah, bila kita dalam pantang, badan ni rasa bau hanyir, lagi-lagi darah nifas yang banyak dan lama. Darah nifas ni dia punya hanyir, lagi kuat dari darah haid. Maka, awal-awal lagi aku dah skodeng dah produk apa yang sesuai untuk mengekalkan keharuman bau badan nanti..






Ini dia.. Harum Malam kan ada..!!









 Yang bestnya bukan je dapat mengekalkan keharuman bau badan.. Tapi dalam masa yang sama berkesan sebagai perapat. Ihiks.. Sesuaikan untuk yang berpantang baru melahirkan anak. Ia juga membantu menyihatkan badan dan mencegah masalah dalaman wanita, memberi tenaga dan menambahkan stamina untuk aktiviti seharian. Takde lah terasa lemah je jaga anak yang baru dilahirkan. 

Di dalam supplemen Harum Malam terdapat banyak khasiat dan bahan yang digunakan juga berasaskan semulajadi, antaranya ;

1. Sireh - Mengawal serta mencegah masalah bau badan.

2. buah Tin - Menyingkirkan keracunan (toksin), mencairkan kahak, mengurangkan batuk berpanjangan, lantas melapangkan dada. Membersihkan hati dan jantung , serta membersihkan lendir dalam usus.

3. Madu - Sebagai salah satu sumber makanan penting untuk metabolisme tubuh.

4. Goji - Membantu memanjangkan umur, meningkatkan tenaga dan kekuatan fizikal , membantu menurunkan darah tinggi, anti kanser, mengekalkan paras kolestrol yang sihat, mengimbangi paras glukos dan mengawal diabetes, meningkatkan libido dan fungsi seksual , tidur nyenyak, meningkatkan sistem imun, meningkatkan kesuburan, menguatkan otot dan tulang, menguatkan daya ingatan , mengurangkan batuk dan membantu penghadaman.

5. Limau Purut - Membunuh kuman disentri , kolera, dan tifoid. Menghilangkan lemak, dan menguruskan badan , melegakan perut, melancarkan penghadaman.
Pueraria Mirifica - Bagus untuk menegangkan kulit dan menghaluskan struktur kulit, mengurangkan garis-garis halus, menyihatkan kulit yang tidak bermaya agar kembali berseri, menghaluskan liang roma, dan mengurangkan minyak, melembutkan kulit yang kasar dan kering, merawat jerawat dari dalam, mencegah muka dan badan ditumbuhi jerawat.

6.Kayu Serapat - Mengetatkan otot rahim dan seluruh tubuh agar padat, melancarkan haid, awet muda, merawat keputihan , dan gatal pada miss V, menyihatkan rahim, menghaluskan kulit dan melambatkan monopause.

7. Buah Delima - membantu cirit birit, sakit telinga, pandangan kabur, sakit gusi, kurang lawas penghadaman, membuang lemak, dan juga mengeluarkan toksin dari badan.

8. Manjakani - Awet muda, merawat otot-otot faraj, mengawal lendir dan lelehan dalam faraj serta nifas, menegangkan payudara, melawaskan buang air besar, menyingkirkan toksin dari tubuh.

9. Pueraria Lobata - Mengandungi estrogen untuk pembesaran dan ketegangan buah dada malah membuatkan kulit dan rambut yang lebih sihat.

10. Senna - Melangsingkan tubuh, mungurangi kolestrol, mengecilkan perut, peluntur lemak dalam tubuh bagi penderita obesiti. 

Semua ramuan khasiat dan kebaikan hanya dalam 1 botol!





Selain dapat menghilangkan bau badan kelebihan Harum Malam yang lain   untuk orang berpantang adalah;


- Mengatasi maslaah keputihan
- membesar dan menegangkan payudara
- Membentukkan punggung agar lebih montok
- Menghilangkan kegatalan dan masalah bau di Miss V
- Mengetatkan , menegangkan dan merapatkan otot rahim
- Membakar lemak berlebihan
- Menyubur dan merapatkan pintu rahim
- Meningkatkan pengaliran darah yang membantu rangsangan seksual - selepas berpantang.
- Menghalang jangkitan kulat dan virus. 

Yang pastinya Harum Malam dah dapat pengiktirafan dari KKM so, tak payah nak ragu-ragu lagi. oh ya! Harum Malam ni sesuai untuk siapa ya?



 Golongan yang sesuai ambil minuman kesihatan Harum Malam:

✔ Wanita Berkahwin
✔ Anak Dara
✔ Wanita Berpantang
✔ Sesuai untuk yang menyusukan anak
✔ Sesuai untuk usia 50 tahun ke atas


(wanita hamil tidak sesuai sama sekali ya.. sebab ada perapat tuu kang susah pulak nak beranak.. x sabar nak guna time pantang nanti..hehehhee)..

Pantang Larang HM:

– Elakkan minuman berais
– Ibu mengandung tidak dibenarkan
– Minum ikut sukatan yang dibenarkan sahaja ( Tidak digalakkan mengambil lebih dari sukatan )
– Untuk kesan yang maksimum,amalkan setiap hari.


Hii..best kannn Harum Malam ni.. Korang kalau berminat boleh contact no ni tau untuk pembelian 010-4042769 


Tuesday, March 22, 2016

Tutorial | Nak Letak "Sticky Post" di Blog (Blogspot)

Assalamualaikum ..

Senang je nak buat sticky post ni.. Selalunya nak buat sticky post atau entri melekat kat 1st page ni bila waktu kita nak buat segmen / giveaway ke atau sebagai entry reminder pon boleh.. Kadang ada jugak entry berbayar yang nak kita tepek entri tersebut dalam jangka waktu tertentu.. So, bila reader bukak blog kita, dia perasan lah.. ehh.. ada giveaway laa.. sempat lagi nak join ni.. tak payah laa susah2 reader nak bukak satu-satu page, nak cari kita punya giveaway tuu.. Kiranya entri tu penting jugak lah.. Jangan risau.. seperti yang diperkatakan, hanya dalam waktu jangkamasa yang kita sendiri tetapkan.. Bukan lah seumur hidup.Kita yang buat dia.... ... Nanti, bila kita buat entri lain yang baru, automatik entri tersebut akan jadi entri yang kedua.. Okey.. Jom mulakan tutorial sekarang.


Kebetulan ada nak buat entry melekat. So boleh la guna pakai tutorial ni.


Tutorial | Nak Letak "Sticky Post" di Blog (Blogspot)

Langkah pertama selepas tulis entry, aku terus je publish entry macam biasa. Lepastu back ke post dan edit entry tersebut.



Next, Pilih "publish on" . Click situ. Then pilih "set date & time"  Pastu edit laaa jangka waktu berapa lama kita nak jadikan entry tersebut sebagai "stick post". Contohnya sehingga 24/3/2016 @ 1700 hrs.
Tukar je.. 



kemudian click done! haa.. simple.. tu je .. senang kan!! automatik entry tu tetappp melekat di 1st page atas sekali..


Selamat mencuba!