Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@gmail.com

AFB FEEDS

Wednesday, September 27, 2017

Nursing Wear Trendy SelamberSelak Dari Feedmilk

Assalamualaikum.. 


"DEGREE HOLDER" PENYUSUAN ANAK

Macam tak percaya , pejam celik je anak bujang aku sorang tuu dah setahun 5 bulan. Paling awesome lah kan, setahun 5 bulan tu jugak, dia masih fully breastfeed.. Ya!!  Sepenuhnya menyusu badan tanpa botol. Pemegang Ijazah penyusuan anak.. Lagi 7 bulan nak ke Master. hehehe..  Sebelum ni kak dia Oyin campur juga botol.. Ye lah kan sebab aku bekerja.. Sekarang ni dah fulltime housewife, dengan si Wafiy reject bottle dari kecik. Macam tau-tau je mami dia bakal dok rumah 24/7. 

Aku tak kisah pon anak nak mengempeng. Sebab tu dah memang hak dia.Lagipon, jimat jugak laa duit, tak payah tiap tiga bulan nak memikirkan beli botol susu.. Macam Oyin dulu , dia nak botol Tomee Tippee je. Botol lain dia tak mahu. Pernah sekali tu masa aku pantang kat kampung, botol dia tercicir kat JPN.. Dah sampai rumah, sedar-sedar takde.. Menyumpah laa aku nak mencari kat Parit Raja tu.. Beli juga botol yang al-ala TT pon dia sanggup tak nak susu.. 

Berbalik pada cerita si Wafiy mengempeng ni kan..Sebab dia memang 100% bergantung harap "tek" je, memang sekejap-sekejap selak.. Kang selak lagi. Bukan dia kira pon keadaan persekitaran kat mana. Kadang Gjul gigih dok cover. Ada nursing cover kadang tak menyempat.. hahahaha.. 


#selambaselak , nursing wear , baju menyusu , jubah menyusu

Entah macam mana tengah scroll scroll timeline kat Facebook kan, terperasan lah pulak page Feedmilk. Feedmilk #selamberselak ni kan , menyediakan koleksi pakaian menyusu yang trendy, loose , sopan dan sesuai digayakan pada semua acara. Nak santai-santai boleh, riadah boleh, ke majlis formal pon boleh. Selain blouse, terdapat juga koleksi jubah . Yang uniknya, koleksi Feedmilk #selamberselak tiada butang dan zip sangat berbeza dengan pakaian muslimah & nursing wear yang lain, namun masih mengekalkan ciri-ciri breastfeed & wudhu' friendly. Yang best nya juga, jimat masa dan bebas. Tak payah dah nak bawak kehulu hilir nursing cover. Kadang semua tempat kita pergi , belum tentu ada nursing room. Dengan Feedmilk #selamberselak memang jimat masa, dah la ironless


#selambaselak baju menyusu, nursing wear

FEEDMILK TEE #SELAMBERSELAK

Aku dah jatuh hati dengan koleksi Feedmilk #selamberselak ni tau..warna-warna pastel gitchew... muka mak yang nampak garang ni pon , boleh jadi ayu.. hahahaha. Tak caya cuba tengok. Antara koleksi blouse tee yang menawan hati. Tampak ringkas dan selesa.



#selambaselak , nursing wear , feedmilk
FeedmilkTee 3.0 - Mint green

FEEDMILK JUBAH #SELAMBERSELAK

Koleksi jubah dari Feedmilk. Amacam? Mengancam ke idokk??

Raffela Jubah - amethyst Purple

FEEDMILK KURONG #SELAMBERSELAK

Untuk majlis keraian ke, perayaan ke memang Feedmilk akan keluarkan koleksi bertepatan dengan tema. Antaranya baju kurong. Kan dah kata, Feedmilk #selambaselak ni best. 

selambaselak , baju kurung
Polka Kurong - Silver Grey

FEEDMILK BLOUSE #SELAMBERSELAK

Bagi yang tercari-cari pakaian ke tempat kerja, Feedmilk ada juga koleksi blouse yang anggun, selesa dan tampak bergaya sesuai untuk wanita bekerjaya . 

QIESHA BLOUSE - LIGHT GREY


Koleksi terbaru Icecream series

Memang geram habis lah dengan koleksi terbaru Feedmilk #SELAMBERSELAK ni.. warna pastel memang cantik sangat. Rasa memang kena grab 2 warna ni tau buat koleksi.


Icecream Series - Creamberry & Flurrymint 

Event Pakar Laktasi

Selain dari menjual pakaian menyusu, Feedmilk juga sangat memberi sokongan dan dorongan penuh kepada ibu-ibu yang ingin menyusukan anak sehingga 2 tahun. Oleh yang demikian, pihak Feedmilk sering bekerjasama dengan pakar-pakar penyusuan , bagi memotivasikan ibu-ibu dengan memberi penerangan , tips menyusu dan banyak lagi aktiviti yang lain di acara-acara terpilih.





Testimoni Pengguna Feedmilk #selamberselak


Dibawah merupakan testimoni pemakai yang telah menggayakan pakaian dari Feedmilk #selambaselak. Rata-rata mereka berpuas hati dan ada yang mempunyai koleksi penuh dari Feedmilk #selamberselak!! WOW!!!











Jom korang like Page dan Follow Instagram Feedmilk #selamberselak



ALAMAT BOUTIQUE : Feedmilk Boutique- H50-1 
                              Jalan Serai Wangi, M16/M,
                              Alam Avenue 2, 40200,
                              Shah Alam

BUKA :SELASA-AHAD  ( 11.00 AM - 8.00 PM )



Waze : Feedmilk


*segala pembelian atau keterangan lagi lanjut boleh

whatsapp : 018 327 3092.

website    : www.feedmilk.com .

Alamat HqFEEDMILK BOUTIQUE SDN. BHD. (1160172-U)
                  No 9A Tingkat 1,Jalan Keluli AK7 / AK
                  Seksyen 7,40 000,
                  Shah Alam,Selangor

HOTLINE HQ : 03-33626516


Friday, September 15, 2017

Tragedi Menyayat Hati 14 September | Kebakaran di Tahfiz Darul Ittifaqiyah





Assalamualaikum.. Rata-rata antara kita masih terkesima dengan kisah tragis menyayat hati dihening subuh semalam. Aku tak terkecuali. Bukan selalu aku dapat tengok berita tau kat rumah bila anak-anak dah 'conquer' tv channel Disney. Tapi semalam , memang tak kira, nak tengok juga berita untuk mengikuti kisah anak-anak syurga itu. Berita pukul 12 malam pon aku follow. 




Kat facebook memang dah tau & follow cerita. Tapi rasa tak puas, nak juga tengok tv. Aku rasa lebih yakin kot. Paling menyampah bila ramai rupanya kawan-kawan facebook yang tak de rasa simpati masing-masing berlumba nak upload gambar mangsa-mangsa tragedi yang sememangnya menyayat hati. Langsung tak jaga sensitiviti & perasaan orang sekeliling terutama keluarga arwah. Bangga agaknya bila jadi orang pertama yang dapat muatnaik gambar macam tu.. 


MISTERI TONG GAS KUNING


TONG GAS KUNING

Sekarang yang menjadi tanda tanya misteri 2 biji tong gas yang menghalang mangsa untuk keluar sebab terletak di depan pintu bilik tidur diorang. ya Allah.. ada ke yang sanggup khianat anak-anak yang tak bersalah ni.. Tak boleh nak terima dek akal sungguh. Sebab mula-mula kan saspek litar pintas. Dah masing-masing keyboard warrior dok salahkan pihak tahfiz. Laa ni, forensik dah keluarkan status, sistem elektrik dalam keadaan baik. Semoga kebenaran akan terungkai.. 

SEMOGA TERUS TABAH DAN REDHA


Diharap , ahli keluarga yang terlibat dengan kejadian ini, supaya terus tabah dengan dugaan yang menimpa ini. Doakan mereka ditempatkan dalam golongan orang yang beriman dan dimasukkan ke syurga. Walaupon senang kita minta mereka sabar, tapi sememang nya berat lagi bahu yang memikul bila kehilangan insan yang tersayang. 



SUMBANGAN BUAT PUSAT TAHFIZ DAN AHLI KELUARGA MANGSA


Bagi yang ingin memberikan sumbangan, boleh la berikan sumbangan anda ke akaun yang tertera di atas. Berhati-hati dengan orang yang tidak bertanggungjawab yang mengambil kesempatan di atas musibah yang berlaku dengan memberikan akaun peribadi. Pastikan ke saluran yang betul. 

Takziah lagi sekali buat semua keluarga mangsa dan mangsa yang terselamat. 

Saturday, September 9, 2017

Pejuang Cancer Jelajah Borneo Dengan RM1

Pejuang Kanser Jelajah Borneo Dengan RM1 | Mohd Zaki Yamani Azman 28, atau lebih di kenali dengan pangilan Zaki Bijak. Berasal dari Jerantut Pahang, Zaki di diagnos menghidap kanser darah atau Hodgkin Lymphoma Tahap 3, ekoran bengkak di belakang leher pada Julai 2014. Namun beliau telah berhasrat ingin melengkapkan misi Hitch Hike ke seluruh kepulauan Borneo dengan hanya berbekalkan RM1 yang telah bermula pada 29 Ogos 2017 lalu.

Dengan membawa misi menjelajah #cancerbukantikeruntukmati dan erti kata lain cancer bukan bermakna kematian. Zaki mejelajah dengan hanya menumpang kenderaan orang awam dalam menyampaikan mesej tersebut. Negeri di bawah bayu, Sabah merupakan destinasi pertama beliau.

Pejuang Kanser Jelajah Borneo Dengan RM1
Gambar Zaki Bijak Ketika ingin bertolak ke Sabah.
Walaupun beliau menghidap kanser tahap ke 3 , namun beliau tak pernah berputus asa dan menganggap bahawa penyakit ini merupakan satu semangat untuk beliau terus berjuang dan mengembara bagi memberitahu kepada semua bahawa #cancerbukantikeruntukmati.

''Program ini diinspirasikan rakan saya dari Finland yang pernah menumpang di rumah saya semasa mengembara. 

''Jadi, untuk program ini saya menyiapkan diri dengan maklumat berkaitan perjalanan, dokumen penting seperti lesen, mykad, wang RM1, sedikit pakaian dan peralatan khemah. 

''Tetapi, saya sangat bersyukur hidup di bumi Malaysia yang tinggi budi pekerti.. Walaupun tidak saling mengenali, saya bukan sahaja dibenarkan menumpang kenderaan, malah diajak bermalam dan diberi makan di rumah mereka sebelum meneruskan perjalanan pada keesokan hari,'' Zaki Bijak.

Menerusi laman Facebook beliau Zaki Bijak kini beliau telah 50% mengeliligi Kepulauan Sabah. Dan bakal menamatkan kembara Borneo Sabah dan masuk kepulauan Sarawak Pula. Sepanjang perjalananan beliau juga, beliau banyak memuji masyarakat Sabah yang sangat prihati dan bantuan dari pelbagai bentuk beliau dapat. Allahamdulilah Orang Sabah Bagus Bah !!!!

Pejuang Kanser Jelajah Borneo Dengan RM1
Kami orang Sabah Support Zaki Bijak.

Pejuang Kanser Jelajah Borneo Dengan RM1
Kami orang Sabah Support Zaki Bijak.

Pejuang Kanser Jelajah Borneo Dengan RM1
Kami orang Sabah Support Zaki Bijak.
Kalau korang nak ikuti kisah beliau yang penuh liku-liku, korang boleh la follow Facebook beliau, setiap detik perjalanan beliau akan kongsikan bersama anda. Yang pastinya kekuatan dan ketabahan beliau sungguh luar biasa bukan seperti pesakit Kanser.

Kalau-kalau nampak beliau jangan segan-segan hulukan bantuan tau.. Sesungguhnya tangan yang memberi itu lebih baik dari menerima. Bukan wang ringgit yang di pinta namun nilai kemanusia itu lebih bermakna.

Jum kita support Zaki Bijak dalam misi ''CANCER FIGHTER'' Jelajah Borneo Dengan RM1 #cancerbukantikeruntukmati.

Segala pertanyaann atau bantuan yang ingin di salurkan ( mana tahu beliau singgah perkampungan kamu ) boleh la berhubung terus dengan beliau. PM je kat facebook Zaki Bijak.

Kredit : Sabahanblogger.com