cozy baby

GaBag Cozy Baby

Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@yahoo.com

KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

AFB FEEDS

Tuesday, January 31, 2017

GIVEAWAY TUDUNG BAWAL BERSAMA AZLINDA ALIN

Giveaway Tudung Bawal Bersama Azlinda Alin Terasa macam lama sangat tak buat giveaway kat blog. Beberapa minggu lepas, mummy buat giveaway di facebook je. Meraikan sahabat facebook pula katanya. Okey lah, berbalik pada Giveaway Tudung Bawal Bersama Azlinda Alin. Seperti biasa, syaratnya mudah sahaja. Jom join ramai-ramai !

Giveaway Tudung Bawal Bersama Azlinda Alin



GIVEAWAY TUDUNG BAWAL BERSAMA AZLINDA ALIN

Syarat - syarat Giveaway Tudung Bawal Bersama Azlinda Alin

1. Buat satu entri blog yang bertajuk Giveaway Tudung Bawal Bersama Azlinda Alin
2. Tinggalkan URL entri anda di ruangan komen entri ini.
3. Follow blog , G+ dan subscribe YouTube
4. Giveaway ini berlangsung dari 19 Januari 2017 - 31 Januari 2017

3 warna tudung bawal akan diberikan pada 3 pemenang (pemilihan warna secara rawak). Warnanya ialah pink, oren dan kelabu.

Keputusan pemenang pula akan di umumkan pada bila-bila masa selepas tarikh tutup.

Untuk memudahkan info, boleh add mummy dalam bloglist. Senang nak tahu info bila mummy update pemenang Giveaway Tudung Bawal Bersama Azlinda Alin

GIVEAWAY TUDUNG BAWAL BERSAMA AZLINDA ALIN

Ini contoh tudung bawal mummy warna biru dan hitam. Material tak panas, mudah pakai, mudah gosok dan mudah bentuk juga

GIVEAWAY TUDUNG BAWAL BERSAMA AZLINDA ALIN



Thursday, January 12, 2017

Happy Belated Birthday Nur Irine Maisara

Assalamualaikum. Sebenarnya birthday Irine tahun lepas..hahaha..macam dah lama gila kan tahun lepas gituuuu.... Birthday dia 28 Disember.. Tapi mommy baru kedek-kedek nak buat entry sempena birthday dia.. 

Pejam celik pejam celik..Anak sulung , anak gadis, anak manja aku tu dah 3 tahun.. Kejap je wey.. Dah jadi seorang kakak pon dia.. Bakat garang & tegas seorang kakak tu pon memang dah jelas sangat lah.. Pantang adik dia buat perangai memang kena marah la si adik.. "Biasa diaaa Wafiy ni...".. Tapi malangnya si adik tak takut menangis pon.. Lagi dia bantai gelak adalah.. 

Tak seperti tahun-tahun yang lepas, kita sambut birthday Irine kat kampung dengan atok nenek,pakcik dan makcik-makcik nya. Tahun ni buat pertama kali sambut birthday dengan ayah dia.. Dari kek, belanja makan &jalan-jalan ayah dia yang sponsor.. hehehe... Mommy tukang makan je lahh.. 

Gjul beli kek kat hotel dia je... kebetulan dapat special rate as staff..Rugi plak kan kalau tak guna .. Kek Mandarin Oriental tu.. sebijik ke dah seratus empat puluh ++.. Dapat laa half price. Sebab boring pulak nak makan kek secret recipy..  


Kek birthday pertama.. kek tiramisu.. memang sedap.. malangnya lembik sebab ice cream..๐Ÿ˜‚


Kek kedua.. yang ni celebrate.kat rumah pengasuh dia.. 



Kek comel2 ni plak pre birthday 2 hari sebelum birthday irine.. pak dia excited.. ๐Ÿ˜‚  

So aku rasa bertuah jugak laa si Irine ni.. sambut kat kampung nenek dia sponsor..sambut kat KL ayah dia double sponsor.. mommy tukang perabih jerkk.. 

On that day plan nak celebrate birthday kat Karaoke Axis Atrium. Tapi rasa macam mahal pulak charges untuk bawak makanan dari luar. Lagipon nak potong kek je pon.. Kesudahnya celebrate kat KFC je lahh.. 



Xde gambar dengan ayahnya rupanya..hahahaha.. kek pulak dah merekah rekah sebab panas kot.. yang paling lucu dah cucuk lilin takde pulak lighter.. Gjul.pulak tak merokok.. Aku suruh laa dia turun bawah tanya kat kauntet kfc tu pinjam lighter.. rupanya dia pergi 7 Eleven beli lighter. No wonder laa dekat setengah jam.mentunggu.. 

Seronok dapat gembirakan anak walaupon hanya sambut sekeluarga je tanpa party party yang meriah & high cost. Tapi cukuplah sekadar ada kenangan untuk anak-anak bila diorang besar nanti..

Happy birthday Irine.. Mommy sayang Irine dunia akhirat..! !

#Irineturns3
#28122013


SHAMPOO SANTAN UNTUK.RAMBUT GUGUR



SHAMPOO SANTAN BAGUS UNTUK MERAWAT:

RAMBUT GUGUR, KELEMUMUR
GATAL KEPALA
RAMBUT LAMBAT TUMBUH
RAMBUT BERMINYAK
ANAK2 RAMBUT KENA CUKUR BANTAK
RAMBUT KASAR
RAMBUT BERUBAN

1 BOTOL RM29 SHJ!

BERMINAT NAK CUBA 1 BOTOL?

WASSUP "SHAMPOO SANTAN" KE 014-9130342

Wednesday, January 11, 2017

Bateri Kereta Kong | Bateriku.com sedia Membantu

Assalamualaikum & selamat malam.. Tadi Gjul balik kerja lewat.. Dekat pukul 6 petang baru dia tiba rumah.. selalunya pukul 4 lebih gitu dah sampai rumah.. Rupanya dia tolong kawan tempat kerja dia bateri kereta kong. Puncanya seharian sepanjang waktu bekerja tak matikan lampu kereta depan.. Gigih laa dia pi bawak kawan dia tu pegi cari beteri kereta.. Dah nak tengah bulan ni kan.. Bajet pon sederhana.. Dari satu kedai ke satu kedai.. Teringat dulu masa aku bekerja. Bateri kereta kong jugak..waktu tu nak pergi kerja dah.. Ingatkan kereta rosak.. Start enjin tak hidup.. Nak nangis jugak waktu tu tau.. Almaklumlah.. Orang puan ni kan.  Bab bawak kereta pandai lah.. tapi kalau ada kerosakan memang gagal.. hihihi.. Aku pon cerita lah dengan rakan-rakan blogging. Biasalah.. sesi meluahkan perasaan.. Rata-rata mengatakan next time gunalah servis Bateriku.com. 







BATERIKU.COM PENYELAMAT BATERI KERETA KONG!

Blogger IRRAYYAN.COM pon pernah guna servis Bateriku.com. Katanya servis terbaik. Irra kata dia pergi walk in je.. Tapi boleh je minta pihak diorang datang tengok masalah bateri kereta kita tu.. Lagi-lagi kita ni yang perempuan tak tahu menahu sangat kan masalah kereta. Hati-hati tau , kadang ada orang ambil kesempatan.. Bateri kereta kong je pon.. tapi dia charge kerosakan lain.. Kenapa kena guna servis Bateriku.com?? 




1. Penghantaran percuma, pemeriksaan dan juga pemasangan

- Pihak mereka tidak akan terus menukar beteri kereta tu.. sebaliknya membuat pemeriksaan menyeluruh terlebih dahulu untuk mengenalpasti masalah . Kalau didapati bateri kereta tu masih okey setelah diperiksa,maka tiada sebarang caj yang dikenakan. FOC je gaisss.. 


2. Hanya bayar harga bateri yang dipasang 

- Kalau selepas pemeriksaan didapati memang masalah berpunca dari bateri dan perlu ditukar, maka anda hanya akan dicaj harga bateri yang dipasang sahaja. Pemeriksaan dan pemasangan tidak dikenakan sebarang caj. 
- Bateri yang ditawarkan juga adalah bateri yang berkualiti pada harga yang ditawarkan sangat berpatutan. Harga nya jauh lebih murah berbanding di pasaran ditambah lagi dengan 12 bulan jaminan asas. 



3. Menjimatkan masa dan wang

- Penghantaran ke lokasi kejadian sama ada di pejabat, rumah , highway dan lain-lain secara percuma. Dah tak payah susah-susah pergi ke bengkel Bateriku.com. Hanya perlu tunggu pihak mereka datang ke tempat anda. 
- Bateriku.com bukan hanya berada di Lembah Klang dan Shah Alam sahaja tau.. Luar dari Kuala Lumpur pon ada.. Antaranya Seremban, Putrajaya, Johor dan Pulau Pinang. 
- Jikalau kredit talefon anda terhad, tak perlu risau. Boleh juga hantar sms dan whassap je. Tak perlu risau, mereka akan balas mesej anda sepantas yang mungkin. 


4. Mesra pelanggan dan servis memuaskan

- Apabila anda memberitahu mereka untuk mendapatkan perkhidmatan mereka,anda akan diberikan nama dan nombor hubungan Trooper ( anak kapal) bateriku.com.
- Tujuan nama dan nombor hubungan ini dibekalkan kepada anda adalah supaya apabila mereka sudah sampai ke lokasi anda, anda boleh mengenalpasti anak-anak kapal mereka sebelum dibenarkan untuk.meneruskan bantuan.
- staff / troopers bateriku.com dikenalpasti melalui pemakaian mereka. Mereka memakai baju Bateriku.com


5. Pembayaran boleh dibuat melalui debit dan credit card

- Kalau anda tidak cukup wang tunai ketika ingin membuat pembayaran, tak perlu risau. Bateriku.com menerima bayaran kad debit dan kad kredit. 


Maklumat lanjut atau berminat untuk menggunakan perkhidmatan Bateriku.com boleh simpan siap-siap maklumat di bawah tau.. 

Alamat :No 31,  Jalan Utarid U5/11 Mah Sing Industrial Park, 40150 Shah Alam.
Talian bebas tol:1-800-22-2324
Whatsaap : 012-2458027
Fax : 03-78430106
Email :info@bateriku.com
Website URL :www.bateriku.com

Kekal Sihat Dengan MILAGRO COFFEE PATAWALI

Assalammualaikum.. 
Selamat tahun baru.. ๐Ÿ˜„ Tak terlambat lagi kan nak wish selamat tahun baru...?? Kononnya Tahun baru ni aku nak berazam untuk kekal sihat.. Tak kurus pon tak pe lah.. janji nak nampak fit dan sihat.. luar dan dalaman.. asyik azam kurus je..tak kurus kurus jugakss..kah kah kah..  tapi bab kesihatan kena alert jugak lah.. sebab usia pon dah 3 series ni.. banyak penyakit2 dari pemakanan yang kita tak jaga selama 30 tahun hidup ni akan menyerang. Antaranya kencing manis, darah tinggi dan lain-lain lagi.





Kebetulan dapat cuba Milagro Coffee penawar kencing manis.. Rasanya tak manis macam kopi-kopi yang berada di pasaran. Memang umph betul rasa kopi sebenar.. Sebab itu ia dapat merawat penyakit kencing manis. Terutama ibu mengandung yang mengalami GDM.  Haa.. ni yang bestnya.. kopi ni ,ibu mengandung , ibu berpantang dan juga yang menyusukan bayi juga boleh minum. Ia dapat memberi tenaga, mengurangkan alahan, dan sentiasa cergas walaupon menggalas tugas baru sebagai ibu.. Ia juga boleh menjadi sebagai milk booster.. hehehe.. sesuai lah kan untuk aku yang menyusukan Wafiy ni. Selain tu, apa yang aku perasan bila minum Milagro Coffee ni yang tak sama dengan kopi-kopi lain di pasaran, bila minum dan buang air kecil kan, memang tak berbau kuat pon.. Kalau tak, toilet pon bau kopi.. hehehehe



PENGENALAN MILAGRO COFFEE 

Milagro diambil dari perkataan MIL:  singkatan dari MILLION HERBA yang diciptakan oleh Allah s.w.t di muka bumi ini. dan AGRO bermakna asli dalam ciptaan Allah S.W.T. 
Selalu kita dengar and rasa kopi 3 in 1 kan?? Tapi Milagro Coffee ni 7 in 1 tau!! Special tak?? Ia dicampur dengan kualiti yang lebih tinggi daripada kopi arabika dan robusta. Terdapat beberapa ekstrak tambahan khas turut digabungkan antaranya Tinospora Crispa (Patawali) ,Halia , lada hitam & garam gunung. 

PATAWALI TU APA?

First time jugak ni dengar nama patawali. Ingatkan herba apa lah kan.. Rupanya nama lainnya akar seruntun.. Oooo.. baru lah tau.. Rasanya memang pahit sekali..Tetapi mempunyai pelbagai khasiat. Ia digunakan secara tradisional untuk merawat tekanan darah tinggi, kencing manis, merawat penyakit kelamin, sakit perut, demam malaria, menurunkan suhu panas, sakit pinggang, masalah cacing bagi kanak-kanak dan juga boleh menghalau nyamuk dan salah satu cara bagi anak putus susu atau botol.. Ye lah..dah rasanya pahit.. serik lah budak2 tu..hahaha.. ๐Ÿ˜…

Khasiat minum Milagro Coffee ia dapat merawat & mengawal :

- Penyakit kencing manis
- Darah tinggi dan sakit sendi
- Anti kanser
- Keradangan
- Alahan
- Batuk yang berpanjangan
- Demam malaria
- Menghilangkan penyakit gatal-gatal
- memberikan tenaga & mencergaskan badan.
- Menguatkan tenaga batin.
-Tinggi anti oksidan! !


TESTIMONI PENGGUNA MILAGRO COFFEE





Dan ada banyak lagi testimoni testimoni dari pengguna yang sudah mencuba MILAGRO COFFEE.. Harga nya pon tak mahal. Berbaloi lah untuk menjamin kesihatan yang lebih berkualiti. 1 kotak yang mengandungi 20 sachet hanya RM55.00 sahaja...

PENCARIAN STOKIS MILAGRO COFFEE

Pihak Milagro Coffee kini sedang mencari sesiapa yang berminat untuk tambah pendapatan dengan menjadi stokis Milagro Coffee. Tak kisah laa surirumah ke, bekerja ke haa.. sikit-sikit boleh juga jana pendapatan dengan keuntungan yang boleh tahan besar juga.. Modal pon minima.. Haa.. apa tunggu lagi.. Kalau berminat boleh hubungi nombor yang aku berikan di bawah. Pembelian biasa pon boleh juga ya hubungi nombor kat bawah ni.. 



FACEBOOK 

INSTAGRAM

Jom kekal sihat dengan Milagro coffee
Emmm.. sedap ekk..