cozy baby

GaBag Cozy Baby

Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@yahoo.com

KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

AFB FEEDS

Tuesday, October 14, 2014

Akademi Fantasia 2014

Tup tup rupanya Akademi Fantasia (AF) ni dah masuk siri ke 11.. fuiii.. Tapi season ni punya AF boleh tahan best kalau nak banding kan AF 10 yang boring nak tengok.. Biasa lah AF kan banyak drama.. Tapi AF 10 punye drama, annoying betul.. Season ni punya best.. Padan muka semua x dapat contact dengan dunia luar..hahahaha..  Tapi tu yang best. Mencabar. Plus diorang semua berbakat je aku rasa.. 
Untuk season ni pon aku compius nak support mana 1..Tapi paling suka kat Ewal la.. hehehe.. sebab die cute kot.. cute, suara sedap..bila part high note tu, tak geletar pon... Lagi satu bila camera fokus ambil angel hidung dia dari tepi.. Allah.. berdarah hidung kita wak.. hahahaha



Hi Ewal!  (pic from Astro Gempak)

 cute kannn....Tengok muka je dah tauu manja..hahahaha

2nd pelajar yang aku suka, opcoz laa Adel.. Hahahaha.. Suka kat Adel sebab dia macam noob sikit.. Macam takde perasaan pon ye jugak. she remind me kat Marsha (AF3). Even macam tu pon, suara dia power kot!!! part dia nyanyi lagu Adele (Rolling in the Deep), pergh.. memang thumbs up! Orang Sabah memang suara sedap2 mehh???


                                                    Adel  (pic from Astro Gempak)




Lagi 1 pelajar yang aku suka, Firman. Ahaa.. dia pon best jugok weh.. suAra dia pon, makk aiii... memang kalau rock2 sedap laa dengar suara dia.. Tengok cara dia kan, mesti dia sayang family dia sangat.. sedihh plak tengok parents dia.. Tetiba aku bleh rindu kat mak pak aku nih.. sobbbsss

Firman (pic from Astro Gempak)

Dalam AF mesti laa ada drama queen, drama king kannn.. Part tu laaa meluat sikit aku tengok.. hahaha.. Nak tahu sapa dia yang aku rank drama queen & drama king??

Drama queen opcoz laa Cik Ziha kite.. alamokk.. dah terkeluar pulak dia .. Character dia mengada sikit kann.. Tapi last night punya performance memang boleh tahan jugak si Ziha ni.. Tapi xde rezeki..terkeluar pulok.. 
                                            Ziha (pic from Astro Gempak)
Kalau David Teo tak bagitau muka Ziha macam Yana Samsudin, aku pon tak perasan.. Haah laa..sama.. Cuma kena pakai braces si ziha lepas ni.. huhu.. Jangan marah Ziha..

Pasni the drama queen is Nuha. Nuha memang part nyanyi power wey... dia punya suara pon kemainnnn... Tapi macam over laa plak kan die punya nebes.. buat2 ke hapa??  Time diari AF pon, alahaii kak jem ni..over tauuu.. Kadang macam dia ni nak tiru Maria Elena pon ada.. Xpo lahh..yang penting suara dia nyanyi best..

                                         Nuha (pic from Astro Gempak)

Lagi satu kan... Nuha ni cantik jerk.. without the glasses laa.. i like dia punya cheekbone.. tapi time kat diari AF tu.. Allah..awat laa sememeh sangat.. entah pakai bedak ke idokk si Nuha ni.. nanti kau nak jadi retis kot Nuha.. kiri kanan depan belakang ko semua kamera.. proper laaa sikit even we all know, kau sempoi macam mana pon.. pakai tudung kemas sikit cik kak.. 

Kalau untuk drama king, dah terkeluar plak si mamat tu.. sapa lagi kalau bukan Farez.. Ahaaa.. ni memang drama king. kau baru nak jadi retis kot dik.. tak suka pon lagu tu, ko kena laa nyanyi jugekk.. kalau tak tau pon kena jugak nyanyi.. Susah laa gini dek non.. Kkan dah terkeluar...kikikikiki... 


                                         Farez (pic from Astro Gempak)
Btw tengok muka si Farez ni acah2 macam Fahrin Ahmad plak kengkadang kann.. 

Neway, i'm enjoy laa tengok AF season ni.. xdee laa rasa nak tutup tv ke hape kann..


1 comment:

  1. Hai Yoorin. Salam perkenalan. Terima kasih ke blog saya. Moga2 sedikit perkongsian tentang percutian saya di Langkawi dapat membantu memudahkan urusan percutian Yoorin sekeluarga pula nanti. :)

    ReplyDelete