cozy baby

GaBag Cozy Baby

Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@yahoo.com

KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

AFB FEEDS

Tuesday, May 5, 2015

food Review | Tempat makan best di Batu Pahat, Johor



serabut tau otak nak pikir tempat makan best.. Almaklumlah. dah tak duduk di Batu Pahat.. So tempat makan kat sana, bila di tanya, aku macam blurrr gituu.. Bila tanya adik adik2 aku, semua cakap tak tau..padahal selalu je kot dating ngan pakwe makwe... ciss.. Siap bersoal di Facebook.. Akhirnya last minute decision aku sendiri yang pilih Ceria Maju di Batu Pahat. Lokasi berdekatan dengan pejabat pos Batu Pahat. Dekat jugak la dengan Dataran Batu Pahat.. Actually, CM ada banyak cawangan.. Plan nak pegi dekat Parit Raja.. Tapi adik aku cakap kena naik tangga lah, apa lahh..kan bawak mak aku, macam susah pulak dia nak berjalan.. Nak makan CM steamboat, macam tak puas pulak nanti.. 

Actually, saje je plan nak buat suprise birthday untuk mak aku & anniversary perkahwinan mak & abah yang ke 30.. buat awal sebab tarikh yang sebenar tak dapat laa nak celebrate sebab minggu ni je kan aku balik kampung. Adik adik aku dah pergi dulu untuk book table seramai 12 orang.. 







Pada aku lah, kalau nak makan sekeluarga better ambik ala-carte.. Sebab kalau ikut pakej macam tak best je + lagi mahal.. Bukan sebab kedekut hokey.. tp menu pilihan tu macam tak sesuai pulak.. tehehehe... 


Ikan cuma sekor untuk 10-12 pax? ko ghase cukup ke? macam kupang , tom yam tu boleh je kite kurang kan and ambik quantity sedikit.. here is my list. 

Nasi putih 12 pax
Siakap stim limau asam boi x 1 (i like dis super sedap!) 5/5
Siakap 3 rasa x 1 (really recommend sangat sedap!!) 4/5
Tomyam  chiang mai x 2 (recomend jugak) 4/5
Sotong goreng tepung x 2 (not recommend) 1/5 (tepung je tebal).. geseng pulak tuu.. 
kangkung goreng belacan x 2 
lala masak horapa x 2 (horapa memang sedap.. tapi macam rugi pulak ..lala kan kecik2..hahaha)
telur dadar x 4
air jus tembikai 1 jug
air jus apple 1 jug
teh o panas 2 cawan
sky juice 1 gelas

total RM171.00 <

Lagi berbaloi lah makan macam ni.. & ngam ngam soiii je cukupp... tak lebih and tak kurang.. tapi ralat lah tak dapat try sate.. pukul 9 kot sampai..dah abes..sedih gilakk..kesian abah tak dapat rasa makan sate..... 

jus buah pon sangat sedap.. tp banyak air batu kecik2 tuuu..

Sotong goreng tepung.. kecik gilak sotong nya. tepung nya tebal..so next time kalau order tau lah nak banned apa.. hahahaha..means tak nak order laa sotong goreng tepung..

kangkung goreng belacan pon sedap.. 


siakap stin limau asam boi.. memang request nak asam boi.. fuhh..sedappp... lagi-lagi ada cendawan hitam tuu.. marbeles laa.. 


siakap 3 rasa pon boleh tahan..cuma kuah 3 rasa nya sikit laa pulak.. BTW tips nak makan ikan ni selalunya tak delah mahal sangat pon.. bajet laa dalam sekor RM40-45 ... Tu pon adik aku dah tanya siap siap masa order.. nak makan tak payah nak malu ek bertanya.. 

ada lagi lauk lain tak sempat nak ambik gambar adik adik aku yang ramai tu dah serbu dulu.. depa lupa ka kakak diorang ni kastam a.k.a tukang ambik gambar makanan!!!  nyesal tak notice awal-awal.. mementang laa tengah gendong anak buah uollss yang tengah tidur... =(

Next time nak makan sini lagi... Terngidam siakap stim limau asam boi nyee..huwaaa!!!!

kalau nak buat majlis ke sesuai laa tempat ni.. tapi make sure uolss book awal sebab selalunya memang penuh, anggaran 150 pax lah sekali masuk..  restoran bukak dari pukul 5 petang sehingga 2 pagi.. boleh contact dengan en khairul  (017-4228303)

Next entry aku post pulak kek birthday mak aku ... daaa!! 










9 comments:

  1. Thanks for info..balik kampung nt nak ajak mak ayah jugak lah...saya pun org bp jugak.hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke dear.. mesti pegi.. recommend sangat.. =)

      Delete
  2. Thanks for info..balik kampung nt nak ajak mak ayah jugak lah...saya pun org bp jugak.hihi..

    ReplyDelete
  3. Siakap stim dgn asam limau & asam boi?! My favourite! Sedap kan!

    ReplyDelete
  4. Nk balik BP la cengginiiiiii nangis tgk mknn sedap2 ni haaa ;)

    ReplyDelete
  5. Nk balik BP la cengginiiiiii nangis tgk mknn sedap2 ni haaa ;)

    ReplyDelete
  6. lala masak horapa tu first time dengar! wajib cuba bila gi sana.terima kasih info.

    ReplyDelete
  7. Kalau datang sini saya suka order chicken chop...sedappp

    ReplyDelete
  8. Kalau datang sini saya suka order chicken chop...sedappp

    ReplyDelete