Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@gmail.com

AFB FEEDS

Tuesday, July 14, 2015

#cabaran20Hari | Nostalgia Kad Raya

Kenangan terima kad raya





Bila bercerita pasal kad raya ni rata-rata sapa yang pernah berada pada tahun 80-90 an memang seronok. Aku masa zaman sekolah dulu memang la tiap kali bulan puasa mesti ngendeng kat abah ajak pegi beli kad raya. Alaaa..waktu tu beli kad raya yang kartun-kartun . Sebab nak bagi kawan. For sure laa tak tau lagi nak pos pos bagai.. Bagi kad raya by hand je. Kawan duduk sebelah meja pon aku nak bagi. Paling lucu bila kita tampal duit 20 sen kat kad raya. Time tu dah seronok laa.. Banyak jugak dapat kad raya
.

Bila masuk sekolah menengah bercinta pulak dengan mamat yang gila online. hahaha.. kami dok antar e-card je melalui email. Time tu dah pandai dah..bukan je kad raya, hari-hari biasa pon nak antar e-card.. Galak sangat.

Rasanya , raya tahun bila entah aku bagi kad raya .Masa tu masih student lagi kat MSU. Dah semestinya bagi kad raya kat Gjul.. hahaha..Kad raya tu kemain besar sedepa. Dok bayang laaa camna posmen bawak kad raya tuu.. Mahal okey.kad raya tu sekeping dekat RM40 kot..sebab besar.. Pastu bukannya dapat kad raya balik... lagi kena gelak adalahh.. Huh!

Lepas sekolah rasanya aku memang dah tak dapat la kad raya. Macam dah berkubur je zaman kirim kad raya ni.. Masing-masing buat ucapan melalui SMS , whassap je. Tak pon tag gambar kat facebook.. Pon boleh... Tapi since dah aktif kembali berblogging, ada laa dapat kad raya 4-5 keping dari rakan blogger jugak. Hehehehe.. memang mengimbau kenangan.. 

Kalau umur panjang, dapat menikmati ramadhan tahun depan, rancang nak hantar kad raya kat kawan-kawan lagi.. Tahun ni tak terpikir pon.. Ni pon gara-gara rakan blogger yang bagi cadangan dan menghidupkan kembali penghantaran kad raya.. Seronok rasa masing-masing buat Giveaway kad raya.. hiks!

4 comments:

  1. X aempat nak hantar kad raya kt akk. Haha. Tahun dpn laa ye . Hihi. Selamat blik kg kak

    ReplyDelete
  2. Sekrg ni dpt sekeping kad raya pun dah seronok. maklumla benda jarang dapat

    ReplyDelete