cozy baby

GaBag Cozy Baby

Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@yahoo.com

KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

AFB FEEDS

Wednesday, August 19, 2015

Hikmah Di Sebalik Penantian

Keterujaan seorang Sahabat


Aku ada seorang kawan since dari belajar kat Uni lagi. dia lah hosmate, dialah roomate dan dia jugak rakan sekelas. Hampir 10 tahun jugak persahabatan kitorang rupanya.. Heee.. Teringat lagi masa dia nak kahwin. Lagi seminggu pulak tu aku bertunang. Mulanya mak aku suruh balik kampung time tu sebab ye la, persiapan tak complete lagi. Tapi nekad jugak lah jadi pengapit dia. Hahahhaa..Masa aku kahwin pon dia ada datang dari KL ke Johor. 



Hampir 3 tahun perkahwinan, baru diorang dikhabarkan berita gembira menerima cahayamata. Sebagai kawan mestilah aku tumpang gembira. Masa dia bagitau dia macam lewat period + upt positif, dia adalah rasa was-was takut kecewa. Tapi aku yakin kan juga minta dia pi klinik and confirm ada baby.. Alhamdulillah.. maunya tak seronok kan.. 

Aku paham, bila perkahwinan dah lama, dan lambat dikurniakan anak, mesti ada yang busy body tanya bila nak ada anak... tu kan kerja Tuhan.. sibuk je nak tanya itu ini.. Tiba masanya insya Allah ada rezeki. Cepat atau lambat tu , wallahualam.. Baca entry dia di blog pribadi dia rasa terharu pulak.. siap dia print screen lagi tuuu status facebook aku.. hahahaha.. 9 bulan baru dia nak share ... 

Boleh baca blog dia di SINI.... hehehe,..
seronok baca kisah pengalaman dia usaha untuk mengandung.... tapi berkat kesabaran dan tak putus doa, akhirnya dapat jugak cahaya mata lelaki yang diberi nama Muhammad Al-Fateh.. Comey sangat baby.. Bila laa dapat jumpa baby ni kan... Insyaa Allah nak jumpe lepas Asha pantang nanti.. bagi laa dia pantang abes dulu..hehehe.. baby pon dah kuat sikit kann waktu tu.. 



aku ambik kat facebook mama ko asha.. Hahahah..teruja dia dapat cucu .. =) 





18 comments:

  1. comel baby pandai buat reaksi.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihii..comel kan..buat duck face.. baju pon ade gambar duck.. ^_^

      Delete
  2. comelnya..hope lepas ni yanie lak dapat baby comel jugak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaa Allah Yanie.. mudahan yanie diberi peluang menjadi ibu... hehehe,..Yanie pon suka budak2 kan..

      Delete
  3. alhamdulilah, bagus yoorin ada kawan baik mcm ni..lama betul bersahabat...syukur alhamdulilah cahaya mata terindah...tahniah

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah.. rezeki kita dah tertulis.. cepat or lambat ja..

    comey baby...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. cepat atau lambat je.. mungkin ada rezeki lain..sabar dan usaha..tu penting

      Delete
  5. alhamdulillah.. semoga kekal bersahabat selamanya.. doakan kak eny dpt baby juga hehehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. moga eny pon cepat2 dapat baby..nanti boleh hari2 tengok menu makan untuk baby pulak.. chaiyokk!!

      Delete
  6. best nya ade sahabat yang sejati kekal sampai ke hujung nyawa.
    And baby tu mata diaaa comel sangat.

    Meroyan pemusnah rumah tangga

    ReplyDelete
  7. Alololo terharu plak ko share kisahku disini. Aha...neneknya lg byk amik gmbo cucu dr maknya :)

    ReplyDelete
  8. Comelnya baby. Kecik-kecik dah pandai posing

    ReplyDelete