cozy baby

GaBag Cozy Baby

Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@yahoo.com

KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

AFB FEEDS

Friday, October 30, 2015

Nyle Si Pekak Yang Menyerlah Di ANTM Cycle 22

Nyle DiMarco


Kalau melihat dari susuk tubuh dan wajah kacaknya, takde siapa pon menyangka yang beliau mempunyai kecacatan. Ya! Dia adalah salah seorang peserta America's Next Top Model | Cycle 22 dan satu-satunya peserta yang mengalami masalah pendengaran / pekak. 


Aku memang tak miss la tengok Antm semata-mata nak tengok dia ni hah.. hehehe.. Memang berbakat. Bila dalam Antm aku perasan juga, dia ni terasa dengan kekurangan dia. Ye lah, semua orang cakap pon bahasa manusia. Tapi dia hanya memahami bahasa isyarat & pergerakan bibir. Kesian jugak kengkadang. Tapi, masih lagi bertahan sehingga episod (harini). 
Kalau diperhatikan, tiap minggu memang Nyle buat yang terbaiklah! Memang nampak sungguh dia punya usaha nak jadi yang terbaik. Lagipon sangat less drama berbanding peserta yang lain. Tiap minggu memang nampak kesungguhan dia untuk jadi yang terbaik..




Info biodata Nyle DiMarco


Dilahirkan pada 8 May 1989 (26 tahun) warganegara AMerika. Ketinggian 6 kaki 2 inci. Rambut coklat gelap (tapi aku nampak hitam jerk). Bermata biru.
Nyle dilahirkan pekak sejak lahir dan mungkin ia disebabkan keturunan, sebab kedua atok dan nenek serta adik beradik lelaki nya juga pekak. 

Dia juga merupakan seorang graduan Ijazah Matematik di Gallaudet University, satu-satu nya universiti untuk orang pekak di dunia, dan juga berpengalaman dalam bidang pendidikan.

Wish you luck Nyle!! 



5 comments:

  1. kan kan.. i love nyle too. mmg igt dia je. hrp dia mng.

    ReplyDelete
  2. baru tahu nie..
    terbaek ler kalau dia still bleh tahan,
    kena tgk jugak jawabnya,

    ReplyDelete
  3. Ensem kan dia ni kan....memang dia ni x banyak masalah....

    ReplyDelete
  4. Bagusnya jadi org kurang pendengaran dlm rancangan penuh drama tu ialah dapat fokus, tu pasai die perform tu hehe

    Jom Terjah : Trend Popular Berfesyen Dan Bergaya Jejaka Masa Kini! :)

    ReplyDelete

  5. AWAS !!
    Budak Budak Dilarang Masuk !!
    >>> KLIK SINI <<<

    ReplyDelete