cozy baby

GaBag Cozy Baby

Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@yahoo.com

KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

AFB FEEDS

Tuesday, February 23, 2016

Sate Station Masih Sodap & Terbaik. Tapi.....

Assalamualaikum.. Orang mengandung ni dok cite pasal makan je.. Hee.. Aku ni dah lama gila mengidam nak makan sate station. Tak nak sate lain. Nak sate station jugak. Sebelum ni ada la makan sate juga..beli kat pasar malam. Tapi mana lah sama dengan sate station.. Siap update status kat fb lagi tuu, sebelum bersalin, nak jugak lah merasa sate station..kekekeke.. 

Tak sangka lah pulak asben kita ni dok ambik berat pasal isu mengidam aku tu.. Jadinya entah semalam dia call aku tanya nak makan apa.. Dia yang tanya, tapi kali ni lain sikit..dia tanya, dia sendiri yang jawab.. "ayang ikut je laa ye abang nak makan apa. jangan bantah".. haha..ingatkan dia nak masak ke apa kan..aku dah bunga2 hati dah balik kerja dia siap masak.. 

Sampai je kat rumah, aku dah siap ambik Irine, ingat kan dia dah masak.. Ghupenye pi surau , solat maghrib.. tunggu lah jugak, dia sampai rumah, terus ajak aku keluar dengan kain pelikat dia tu.. ingatkan baru nak ajak beli barang dapur..huhuhuu..rasa nak nangis jugak la..tau tadi aku pi beli barang siap2, tinggal masak je..

Ingatkan nak pi giant..giant dah terlepas. Nak pegi Tesco, mana lah pulak lalu jalan ni.. Nak pegi tempat selalu kita makan, eh, jauh dah terlepas..mana pulak la dia nak pi makan ni.. Dalam kereta dia dok cerita teringin nak minum jus kedondong. ooo..makan nasi lemak rupanya.. Takpe..aku layankan je.. Tetiba dia bagi signal, eh... Sate station!!! hahahhaa..dalam hati aku tak sedap pulak rasa... "abang bawak pegi sini buat apa.. mahal ni abang ..takut pulak nak makan kat sini"..dalam hati memang lah suka..tapi berat juga rasa, sebab tengah bulan..hehehehe.. Gjul jawab, xpe lah..isteri mengidam, kena layan kan.. bukannya selalu..



Sebab Gjul yang ajak, kena lah dia yang order..i is segan.. 


sate sedap, sate juicy

kami order 10 cucuk sate ayam, 10 cucuk sate daging & 1 mee rebus. memang order macam orang tamak je..haha.. dulu sebelum kahwin , selalu je order 30 cucuk.. habis okey makan 2 orang.. waktu tu 1 cucuk baru singgit.. mee rebus pon baru RM6.00..


sate sedap, sate juicy

Sekarang, 1 cucuk sate ayam RM1.60 , 1 cucuk sate daging RM2.20..mee rebus pulak RM9.00.. gullpppp..telan air liur aku baca menu..  air dia pon mahal2..hahaha.. RM4-6 secawan.. lupa pulak nak ambik gambar kat menu.. 

sate sedap, sate juicy

Sampai2 je, sunyi..adalah setable 2 orang duduk.. staff pon tak ramai macam dulu.. kalau dulu boleh tahan meriah tauu..tengah bulan pon, separuh meja kat situ tetap penuh... Suka environment kat situ, ada pokok2, ada rumah.. so, memang santai je rasa...


sate sedap, sate juicy
mee rebus sedap.. pekat.. RM9.00 semangkuk. Memang puas hati lah makan ni.. 



sate sedap, sate juicy
Tengok tu..melayan mee rebus, tak pandang dah kiri kanan..hehehe..


sate sedap, sate juicy
Sate memang sedap.. lembut..irine pon makan xde lah suruh aku kunyah dulu macam beli kat pasar malam tuu.. lagi2 kalau sate dagingnye.. perghh..juicy sangat.. 



sate sedap, sate juicy , kuah kacang sedap
Sambal kacang ni boleh terbawak kemimpi..ecehh..hehehe..dulu , gjul selalu ejek aku, "mintak straw lebih"..sebab even sate dah abes, aku boleh je hirup kuah sate ni..sedap sangat.. kacang x hancur.. memang pemikat selera lah.. 


sate ayam, sate daging , sate sedap, sate juicy
Sate makin besar dari dulu.. huhu..tapi pada aku kalau saiz macam dulu pon xpe.. kecik sikit dari ni, harga pon murah laa..bayang la,.5 tahun lepas baru singgit secucuk..harini dah RM1.60 / RM2.20 secucuk..  

Kenapa ye tak ramai macam dulu..?? kedai yang kat Selayang tu pon dah tutup..m Aku syak, sebab makanan kat situ pon harga dah agak mahal. Lagi la dengan ada GST lagi.. Rasa memang masih tetap macam dulu.. Sedapp.. daging & ayam pon makin besar.. tapi kalau dah mahal sangat pon, berat juga rasa hati nak pergi selalu macam dulu.. aku ni pon teringin gila, tapi mengenang kan harga, pospon dulu niat nak pi ..hehehe.. 

Cawangan yang aku pergi semalam kat Kampung Pandan. Banyak je branch lain :

1.Ampang | Ampang Waterfront
2. Tasik Titiwangsa
3. Bandar Sri Permaisuri
4. Sri Petaling
5. Putrajaya | Ayer @ 8
6. Shah Alam | Plaza Masalam
7. Mont Kiara | Le Meredian

Jom lah rasa keenakan Sate Station.. Try lah 5-6 cucuk dulu..memang puas hati.. & cepat kenyang.. 

8 comments:

  1. mahalnya sis... first time akak dengar harag secuck sate 1.60 dan 2.20...

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu..memang agak mahal la sheila.. nak makan pon kami dok berkira juga... tapi puas hati laa..sedap.. harga tu pejam mata ajo.. hehe

      Delete
  2. Replies
    1. terliur jangan sampai tercekik kak sa..hehehe

      Delete
  3. BOLEH THN HARGA..TP KITA NI DH MINAT SATE..TAK PANDANG HARGA DAH HEHEHE

    ReplyDelete
  4. benci nye sis nih. baca entry ni terus rasa nak g beli sate. Uwaaaa... tak suke tau

    ReplyDelete
  5. Perghh mahal giler harga sate ... kalau takat nak merasa pertama kali ok la kot .. nak datang selalu memang taklah bagi diri saya.

    ReplyDelete
  6. sedap eh..tak pernah try sate ni..kalau yoorin kate sedap boleh la try lepas ni

    ReplyDelete