Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@gmail.com

AFB FEEDS

Wednesday, January 28, 2015

Cemburu itu Manis



Diz week chef Gjul kejam pulak bagi shift malam je. Patut abes shift pukul 11 malam.. Tapi entah bz tahap asbestos, dekat pukul 12-1 baru tibe rumah.. Geram jugak kadang-kadang sebab aku selalu makan tengah malam buta.. camne nak diet?? Nak makan dulu, rasa tak syok pulak kann.. Entah macam mana dia boleh bagi mesej macam ni..


sentapp mak nokks!!.. selama ni , aku masak okey je.. xde komplen pon.. Sebab irine kalau kacau pon, aku bagi lesung batu kat dia suruh tumbuk, dia diam lahh.. takde kacau benda lain.. " Irine tumbuk sayur ni sampai hancur tau..mommy buat lain"..hahhahaa..macam dia paham.. 2 jam aku kat dapur, 2 jam jugak laa kerja dia menumbuk lesung.. bila dah bg mesej macam ni, rasa kecik hati plak..dah laa aku tengah masak rendang daging macam nak patah pinggang lama gilosss dok kaup balik.... tapi takkan nak berhenti masak??..terus kan je lah..hahaha..

Sampai je rumah, ngam ngam pukul 12, gjul balik & aku siap masak.. dia masuk rumah dok sengih-sengihh.. aku dah agak dah...mesej tadi tu smell fishyyy sangat.. ada laa tu yang dia nak bodek.. I know my husband much! sebab td pikir, pandai plak dia kesian kan bini dia ni.. hahahah.. no more lah! rupenye pagi tadi ada game Chelsea Vs Liverpool.. dia nak pi tengok kat mamak.. hahaha..geramm betul! Benci lah bersangka baik jerkk..

Kemainn cakap manis..boleh laa..boleh laaa.. siap cakap dia nak tinggal kan henpon dia, so aku boleh main game Plants Vs Zombie puas puas..Sanggup tu!!! mulanya aku tak kasi laa jugak..sebab Irine tak tido lagi..baru jumpe ayah, ayah dia nak keluar pulak.. tapi last last aku bagi laa jugak..tapi dia plak yang tak nak.. nak gelek anak katanya.. 

Lepas makan, bertiduran lah kami bertiga.. hahaha..ya Allah..dah laa gemokkk! makin gemokkk laa hari-hari macam ni..!! Please laa Gjul..Next week sila shift pagi.. =(  

Aku ni kalau tidur memang sentiasa akan kerap terjaga.. Sebab Irine ni menyusu... Sesuka hati dia je panjat badan kite, selak baju.. tertonggeng-tonggeng.. Geram betul kadang-kadang.. tah macam mana tadi malam sopan pulak dia menyusu..cuma tolak badan aku, kejut nak susu.. good girl.. 


Tetibe kedengaran kat sebelah aku ni, ada orang menangis.. lol.. Dah kenapa pulak laa nangis ni.. bengang dengan aku ka x kasi tengok bola? haritu pon sama.. mengigau merepek hape entah..dok sebut Ali Maju..Ali Maju.. (nama tempat weolls tengok bola).. yang ni nangis pulak.. Makin parah ni.. Aku try laa goyang2 badan dia.. kejut kan.. Tapi makin kuat plak nangis nye.. Adoii kena rasuk ke hape ni.. Tengok jam dekat pukul 6.. bangun terus laa kejut dia.. Finally bangun jugak..take time & termenung..

Baru laa dia nak bercerita.. ghupenye dia mimpi aku curang dengan dia.. Bermesej mesej dengan laki lain... last last dia blah bawak Irine balik kampung.. yahaadooii... Tu je ke?? Dah kenapa sampai nangis kat dunia luar.. pastu kejut xnak bangun plak tu.. Nak kasi abes drama tu ghupenye.. Pulakkk?? pelik betul..

Sweet jugak bila Gjul cemburu..Bukan selalu kannn.. kalau betul2 , haaaa.. gila dah kot..dia cakap.. xpe lah..marilah kite subuh sesama... ^_^  waktu berdoa kebahagiaan rumahtangga kami, iollss pulak boleh menitik air mata.. 

Moga cemburu tu sebagai pemanis.. tak keterlaluan sudah laa ekkk..Tapi aku ni memang kuat boleh tahan jugak cemburunyaaaa.. ^_^


Tayang sikit asben kite.. hiks!



p/s : Chelsea menang! dapat pi Wembley!! yahoo!!

10 comments:

  1. hahahaha. dahsyat betul mimpi husben akak. sampai nanges nanges :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. dats y laa.. terkejut jugak..sebab b4 ni pon pernah jugk sekali..tp sebab mimpikan arwah ayah dia.. rindu katanya... huhu

      Delete
  2. Hahaha comel je menangis in real life. Wahhh ! Husband dia Chef MO la. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann.. i rasa kelakar sangat.. huhuhu.. haah..kat mo.. nad kerja sana jugak ke?

      Delete
  3. hahahahah. lawak nak mampos. sat, Ali Maju mana? springville ukay perdana ke? kihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. ali maju banyak cawangan... ni yg kat sri rampai setapak.. kami memg port tengok bola kat situ.. hahahaha.. kannn..

      Delete
  4. hmmm.. kena cepat kawen lak rasa.. huhu

    ReplyDelete
  5. Lawak gila baca..Ali Maju???
    Pastu nangis pulak tu..whahahahaha...

    Ya ampunn...nasib tak record dalam hp aje...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa..nasib laa gelap.. nak je record.. hahaha

      Delete