cozy baby

GaBag Cozy Baby

Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@yahoo.com

KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

AFB FEEDS

Monday, January 26, 2015

Terjangkit Sindrom Bahaya


Sejak 2-3 menjak ni, aku baru sedar yang aku dah terjangkit beberapa sindrom di Facebook. Hampir 2 tahun berumah tangga, baru nak muncul sindrom2 macam ni.. Adakah disebabkan faktor usia @ sudah memiliki seorang bayi/anak manusia?? sindrom ni kalau tak dibendung boleh merembeskann air mata sebab tak dapat memilikinya.. Haaa... Drama sangat kau ni yan..

Entah sapa ntah yang invite aku , ke aku yang gediks menjoin kan diri pon entah lah.. Sindrom ni memang biasa je kat Facebook.. Mana-mana ada group parenting memang gedik laaa nak menjoinkan diri...

Meh aku senaraikan group2 dalam facebook yang boleh buat aku alami sindrom kemurungan...


p/s : Entry kalini tiada gambar hiasan.



Dah lama join group ni since one of my schoolmate ada tunjuk gambar dia pakai woven wrap. Dah laa cantik.. tu yang terbekenan nak join tuu.. skali, Allah, dalam tu aktiviti racun meracun .. Aku pon cuba meracun Gjul, mulanya dia okey laa, siap nak support, tp kesudah nya sampai Irine dah setahun ni, xdapat pon... Sedihh.. ni yang kecik hati berulam jantung tak dapat apa yang kita nak.. janji manismu menikam kalbuuu.. Sebenarnya , xdalah mahal sangat pon..boleh je pakai duit sendiri, tapi entah, aku saje je nak kenen kenen ngan Gjul sekali sekala khenn..Sebab dia pon tau, aku bukan jenis meminta mintA..tak pernah kot!!! kalau dia bagi je aku ambik... tak bagi diam je.. Tapi tak kira lah, even Irine dah jalan sekalipon, aku tetap nak jugak tahun ni! hahahaha..
 *evil laugh*

Alaa..group ni lagi seronok.. Kemain laa dok skodeng mak mak yang up gambar bento nak bawakkan anak2 bawak bekal pegi sekolah.. Comel comel sangat.. Ada pulak yang prepare bekal untuk suami siap nasi bentuk LOVE.. Allah.. best nya... tak zaabaarrrr nak buat macam tu untuk Irine pergi sekolah nanti.. Sebab sekarang ni, BS masakkan untuk dia.. Hari sabtu je laa bawakkan bekal untuk Irine.Nak bawakkan untuk Gjul? Xde chance laa. Dah tentu dia kerja hotel. kat hotel tu merabannn makanan kat kantin.. dari makanan melayu, western , chinese style, semua ada.. kalah laa aku!

Group ni lagi lah.. Kebanyakkan yang ada dalam group ni semua punyai rumah sendiri.. Bestnyee.. Jelesss sangat.. boleh laa nak hias rumah macam mana sekalipon.. ni aku dok rumah sewa.. Tingkat 2 pulak tuuu.. nak drill rumah pon takut plak berlubang-lubang rumah owner kalau weolls pindah.. nak beli perabot banyak2, tak kose laa nak angkat..Dah laa rumah takde lif.. sobsss.. kecundang betul. Tapi takpe, tengah berusaha untuk dapat kan rumah sendiri. Dapat umur berapa nanti, tak tahulah..entah dah bercicit baru nak dapatkann.. adeh!  Tak kisah laa..janji aku dah ada buat satu tabung khas untuk deco rumah je.. Heeee.. sakan pi usha usha deco kat IKEA.. wish sangat dapat deco rumah,minimal,tapi glameerrr..

Group ni takde lah aku addicted sangat nak open.. Tapi kalau dah berlegar-legar di Timeline ku, pegi jengah laa jugak.. Hahahah.. sedangkan aku bukannya pencinta kucing. Tapi suka tengok kucing comel-comel. Irine suka kucing.. nampak kucing je, dia pangil "Nyaww"..  soon, nak dapatkan sekor kucing. Tak kisah laa kucing kampung ke apa..sebab before beranakkan Irine, ada bela sekor.. bagus kucing ni..berak pon dalam toilet. Kite tak ajar pon.. dia pAndai sendiri.. at least, gjul kerja malam, adalah peneman...nak nak time sahur.. ibu mengandung kena sahur..tak boleh kelaparan sepanjang hari.. serius... dia yang kejutkan kita sahur, siap teman kan lagi.. walaupon kejut secara extreme, cakar kaki kite.. xpelah..janji sahur, tetap sahur


Group ni pon best. hari hari update pasal nama anak.. Sedih pulak jumpe group ni lepas beranakkan Irine.. Bagus tau, sebab ustazah & admin dalam group ni semua ramah. Tak jemu lah nak layan soalan berulang - ulang.. Kadang macam 1 hari tu , 7-8 soalan yang sama.. hahaha.. ni pon aku dah berangan nak letak nama next baby apa.. nama-nama dalam ni semua unik.. Yang paling utama adalah bahasa Arab. Tak nak dah main google je.. Rupanya tak betul.... Mujur lah nama Maisara ada maksud dalam bahasa arab.. =)

ada lagi 2-3 group tapi maleh plak nak review.. hahahahaha.. korang ada group best tak nak sharing??? 





18 comments:

  1. la ingat sindrom ebola ka apa yg bahaya tu..haha..tp ada lg sindrom bahaya yg dikenali sebagai sindrom gagal kawal diri shopping online..sindrom ni mmg tak dak ubat..ubat dia hanya akan ada bila dh " insufficient funds"

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..sy kecundang dengan instagram.. =( x memasal search hashtag.. alaaaaa.... lagi2 bab makan.. memang xde kompromi

      Delete
  2. Akak suka tengok gambar2 bento. Buatnya tak rajinla :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann.. sy nak hias cantik2 buat makan sendiri jerk.. kalau ada anak dah besar, okey laa kannn .. ni makan, sepah je tauu..

      Delete
  3. Assalamualaikum yan :') hihi
    ann ada dalam group deco rumahku syurgaku jugak. ni mmg peminat tegar dekorasi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke... geram kan tengok deco2 rumah.. rumah sy ni bersepah memanjang.. macam kapal karam..padahal duduk bertiga je.. huhu

      Delete
  4. standard la tu.. syndrom baik namanya.. hahaha klu lin selalu lepas group gojes blogger. tak pe, bby wearing.. now kemaruk kelab diet atkin.. uhuhu nak kurus la kekdahnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu dia.. kelab diet atkins.. me nak berdiet, seminggu je tahannya.. pastu kelaut.. hahaha

      Delete
  5. Hahah great. Bagus info nanti boleh berkongsi kat sini detailsnya. sebab kadang kadang tengok jer FB tapi update nya cepat sangat kadang kadang termiss pula

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah.. sy baca mana yg berlegar di timeline je..malas nak scroll..huhuh

      Delete
  6. owhh..sindrom gini ghopenyeee..hihi.ingatkan sindrom apa la tadi..hihi.Btw,gud info.Akk tak pernah join pun grup2 tu..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. join laa..banyak info..hahahha..tengok group jugak..sebab kalau banyak sgt, buat semak pulak kan

      Delete
  7. Group yg last tu je join... Sbb itu group kakak ipar yg asaskn.. Dan mmg dia yg tubuhkan atas minat dia dlm bhasa arab..

    ReplyDelete
    Replies
    1. serius>? wahhh.. bagus nya.. memg bagus pon atleast bnyak nama yg best dlm bahasa arab.. kirim salam kat die.. hiiii

      Delete
  8. Replies
    1. hihiiii..nak join apa!! ni group pompuan je..haha

      Delete
  9. Group deco rumah tu macam syok aje eheh

    ReplyDelete
  10. saya belum terkena jangkitan sindrom ni

    ReplyDelete