Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@gmail.com

AFB FEEDS

Thursday, April 23, 2015

Rumah mampu Milik Katanyeeee



Pagi-pagi dapat notification email dari RUMAWIP.. Ni berkaitan dengan rumah mampu milik sekitar Kuala Lumpur. Ahaaa.. Gediks laa konon nya nak beli rumah kat KL khenn.. 1 kerugian pulak sebelum kahwin tak pikir langsung pasal rumah.. Bila dah berumahtangga ni, baru laa otak mula berhubung , sampai bila nak menyewa kan..Rumah kecik pon sewa mahal. Dah tu, nak cat ke, ketuk-ketuk paku rasa bersalah pulak, sebab tu tetap rumah orang. Bila tengok orang deko deko rumah , jeles sangat.. 

Impian memang nk rumah landed.. Boleh bercucuk tanam, anak-anak nanti pon senang nak beriadah depan rumah.. hahaha.. Tapi apekan daya. Harga rumah sekarang memang mencanak naik la kalau rumah landed.. Lagi-lagi kat KL.. Sekarang semua rumah naik ke atas, sebab xde dah space. Tu pon mahal nak mampos! 

Aku dah register banyak laa jugak rumah mampu milik kerajaan ni.. kerajaan johor dah, kerajaan selangor dah, DBKL dah, KL pon dah.. Tp alhamdulillah.. Ada jugak feedback & offer dari Wilayah. 2 kali termasuk email pagi tadi..




dapat email ni baca dah excited. Tapi macam berkali kali jugak la aku kira berapa banyak kosong.. hahahhaahha.. 30 ribu ke 3 ratus ribu.. Pfffttt.. 300k tu memang bukan kemampuan aku lah nak beli.. mahal baq ang.. this email, really made my day...padahal, masa isi form dah mention kot bajet rumah yang kite nak.. Tengok gaji weolss pon takkan laa x boleh memikir, mampu ke tidak kitorang ni kann.. 


Nahhh..ini lahh rumah nya.. Rumah burung bertingkek tinkek... Camna nak bercucuk tanam macam yang disaran kan pak-pak menteri... 


Rasa macam nak suruh je Gjul terima offer kerja kat Ireland tuu.. Malas dah duduk Malaysia.. Macam orang kaya je layak duduk Malaysia ni.. Pffftttt... Tapi takpe lah.. Tak nak lah rasa down dulu.. Kena nekad umur sebelum 35-40, dah ada rumah sendiri.. Tak kisah laaa rumah apa pon.. kah! dah tua tuuu!! 

Bagi yang nak cuba untuk memiliki rumah sendiri kat KL ni boleh laa mendaftar di :


10 comments:

  1. InsyaAllah sis... semoga allah Ya Fattah Ya Razzaq membuka pintu rezeki utuk sis n family... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq sheila.. doakan berkemampuan untuk memiliki rumah sendiri.. Allah jua yg memberi rezeki pada hambaNya

      Delete
  2. ok harga tu yoorin... allene duk cheras rumah semua 400++K. Semenyeh pun hg tu jugak. ampun.. mmg tak xcukup langsung

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nmpak mcm ok allene.. tp ni rumah bajet dr gov.. huhu.. kalau kite yg car sendirii ok..tp ni under gov.. macam mahal sangat je.ingatkan mampu milik bawah 150k.. huhu.. boleh lg laa.. adeh..kena kerja keras lg.

      Delete
  3. harga rumah dah cecah 300k..berapa lah instalment sebulan..

    ReplyDelete
  4. Seronok kan kalau dapat beli rumah sendiri . YY pun teringin sangat , tapi harga rumah kat kl nie mencekik sungguh . X mampu iolsss .

    ReplyDelete
  5. insyaallah, satu hari nnti akk mmpu memiliknya tnpa endahkan 0 kat belakang. hikhik

    ReplyDelete
  6. Kalau nak dekat dengan KL boleh cuba survey di Semenyih. Byk je rumah landed bawah 300k. Bukan rumah baru lah tapi.

    ReplyDelete
  7. Moga tercapai impian utk miliki rumah sndiri..

    ReplyDelete