cozy baby

GaBag Cozy Baby

Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@yahoo.com

KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

AFB FEEDS

Tuesday, May 12, 2015

Food Review | Mee Udang D'Laila di Nilai


Lama dah teringin nak makan mee udang. Sebab tak pernah makan.. apa yang special nya kan mee udang ni.. Lagi laa bila kengkawan Kelab Blogger Ben Ashaari dok up gambar mee udang kak Laila, aku pon memang teruja teringin nak makan.. Dok ajak Gjul banyak kali.. Tapi ye lah kat Nilai.. Kira jauh laa jugak dari Ampang ni.. 

Ntah ahad semalam ni tetibe Gjul buat suprise hari ibu katanya... Pulak!! tetibe nak ajak pi makan mee udang.. Untung ahh.. bini teringin makan tempat2 biasa je bukan makan tempat-tempat mahal... heee... aku is excited terus whassap kak Laila yang tak pernah lagi aku ketemu. tempoh hari masa KBDO dia ada.. tapi datang kejap je.. 
Nak ke lokasi tu mudah je.. Aku guna waze MMA Santai Corner. Memang terus menuju ke sana melalui lebuhraya Utara Selatan. Tak de lah jauh sangat.. less than 45 minutes je ponn.. 

By the way, MMA Santai Corner ni food court. Macam-macam jenis makanan & minuman ada kat sana. Nak makanan seafood, western, sate, abc , lai chi kang semua ada lah.. BTW makan kat sana dah namanya food court.. Kena lah direct terus ke gerai untuk order.. kalau korang duduk je tunggu orang ambik order memang tak makan laa.. Hiks!



Harga memang sangat berpatutan.. plus memang puas hati sangat..


Sampai-sampai je terus jumpa kak Laila.. kenalkan diri.. pastuu tanya dia apa makan yang best. mestilaa mee udang kann.. Gjul request mee udang size L...aku pulak request asam pedas telur ikan mayong + ikan sembilang.. hahaha.. sembarang je kan main campur2..


                                                   
                                                
Macam-macam jenis ikan.. Request nak buat masak asam pedas ke, lemak ke, kari ke, tempoyak ke.. 

Perut pon ada.. wahh!!!



Asam pedas telur ikan mayong + ikan sembilang.. 


nyumms..1st time makan telur ikan.. hehehe.. gigit je rasa macam bunga api dalam mulut.. hehee..lama tak makan ikan sembilang..memang feberet ever tuu.. Sedap sangat asam pedas kak Laila.. 

 Cantik tersusun udang.. Tak rasa macam makan kat food court! high class food prep nya.. 



 Sampai Irine pon berpeluhhh tengok .. Tazzabar letteww..


 pose je lebihh..hehehe



teringin nak makan abc jugakkk... 




akhir sekali sebelum balik KL bergambar dengan Kak Laila.. Kak Laila sangat laa peramah.. banyak cerita dia kongsikan .. dah macam kenal lama.. 

Aku ada chance laa nak datang lagi sebab Gjul dok cakap teringin nak makan mee udang kak Laila.. cehh.. padahal baru 2 hari je pon.. huhu.. 

BTW kalau nak mai datang boleh contact dengan kak Laila dulu.. Manalah tau nak mai dari jauh kan.. aku pon contact kak Laila dulu takut kedai tak bukak.. Lagi satu table kat situ terhad.. Nama pon food court.. so boleh contact D'laila suppower dulu untuk book table.. 

Lokasi : D'Laila Mee Udang @MMA Santai Corner, Bandar Baru nilai
Waze : MMA Santai Corner
Contact no : 011-23136081 (Kak Laila)







      

6 comments:

  1. best yer dpt buat food review...

    ReplyDelete
  2. Teringin pulak tgk telur mayong tu...tak pernah makan tp nmpk cam sedap jer kan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah..1st time jugak makan telur ikan.. sedap jugak.. rasa letupan dalam mulut bila gigit..

      Delete
  3. Teringin nak makan kat sini. Tapi tak berpeluang lagi.

    ReplyDelete