Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@gmail.com

AFB FEEDS

Tuesday, May 12, 2015

Bila suami suka kritik...


Kadang rasa lucu pulak bila ingat balik aku yang tak pandai masak ni dijodohkan dengan tukang masak. Percaya atau tak , benda macam ni pon boleh jadi bahan lawak. Ya lahh.. aku kenal Gjul sebagai mat motor(sebab dia ada motor RXZ).. aku aim dia mat rempit.. Sebelum ni dia belajar di uitm ambil urusan Plantation in management. tapi x minat katanya sampai kena dissmiss.. dan tak sangka 2nd application to uitm dia ambil jurusan culinary in art. WHAT?? yes.. tu lah passion dia.memasak.. katanya memasak tu satu kepuasan..buat apa pon kena ada minat & kepuasan... 

Ramai orang cakap, senang laa kau.. asben chef.. kau kat rumah dapat lenggang kangkung asben je masak.. Hahahhaa.. Banyak cantik.. segan kot kalau laki je masak.. aku dari seorang amateur hanya tau masak sardin je dah boleh la masak kari .. agagaggaa.. Gjul memang suka request ayam masak kari & paprik..sampai aku dah bosan.. Agak tu je ke aku gheti masak..??






BTW, Gjul tak pernah lagi ah komplen aku masak... Cuma kalau bab basuh ayam memang dia keep remind aku ah basuh bersih2 takut sebab ayam ada salmonella... aku memang tak suka bila aku masak Gjul kacau aku.. Sebab aku dah penah kena bebel cara aku kopek bawang.. sukatilaa..aku kopek bawang cara kampung.. dia nak kopek ikut style tukang masak.. erkkkk.. Bila aku tanya sedap ke x? dia akan jawab sedap memanjang... cehh..jaga hati laa tuu..Bila tak sedap @ kurang rasa mesti dia letak kicap tak kisah laa masakan apa.. so aku tau lah, kalau tengah makan tu dia mintak kicap, ada laa kekurangan dari segi masakan aku.. 

Gjul ni satu ahh.. Dia suka kritik rancangan masak masak kat TV.. Dari rancangan masterchef sampai lah cerita Pilot Cafe yang part Izara Aisyah jadi tukang masak..Kengkadang bengang jugak..tak concentrate nak tengok tv.. Tapi kengkadang lucu sangat.. Sebab dia ni Mr Perfect ke hapa semua benda nak perfect?? Adakah dia sudah cukup rasa bagus?? 



Masterchef / Masterchef selebriti : Sesenang je dapat title masterchef . Dah la pakaian tak proper. chef suit pon tak pakai.. dia belajar sampai diploma 3 tahun pon start dari beginner jadi commis jerkk.. 



Mangkuk tingkat bersama Ili (astro ria) : Ili masak kat dapur tak pakai apron..minyak tak panas lagi dah menumis bawang, rambut tak sanggul  Hahahaha.. lucu gile bila Gjul dok ngomen pasal si Ili ni.. 



Pilot Cafe : Izara (Maya) pakai mekap kat kitchen pon dia dah bebel. OMG!!!! dalam panggung lagi dah bisik-bisik kat aku "Jadah nak masak pon mekap".. LOL... hahahhaa..
Mild je kot mekap dia.. entah apa laa Gjul nampak agaknya..  

Actually Gjul komplen banyak bukan sebab apa.. Dia dah diajar method seorang tukang masak.. Segala teori dan praktikal sebelum ni memang dia take note lah.. Bertuah lecturer dia mengajar dia.. hahahaha.. 




Tukang masak Gjul bersama order list yang panjang gilaaa ya Ampun... 


14 comments:

  1. seronok la asben tukang masak..order je nak makan apa..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah..memg selalu jugak request.. huhuhu.. tp dia claim jugak request kat kite kadang2..

      Delete
  2. hahaha ok la yoorin... klu lin dapat laki reti msk aku memang tak ke dapur dah.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. bertuah laa..masa lepas beranak memg ada alasan xnak pegi ke dapur sebab dia suruh jaga anak..tp skrg x de alasan dahh.irine dah besar boleh tolong..huhu

      Delete
  3. malu jugaq kan kalau asben tukang masak.. kalau kite la.. sebab kite x pandai masak, hahaha!
    takpi takpe, bole belajar sampai pandai :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah.. maunyaa x malu.. 1st masakan nak bg dia rasa, jantung tu dup dap dup dappp... takuutt!!

      Delete
  4. hahah. part "jadah nak masak pun mekap" tu sies senak perut gelak. hahahahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa.. dia memg suka komplen.. huhuhu,, tp berani laa nk komplen bini dia.. hahaha..kena debik kang..

      Delete
  5. senang hati dapat somi tukang masak..tapi bagi somi masakan isteri tetap terbaik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tuuu.. puas hati kalau bini dapat buat asben gemok,..huhuhu

      Delete
  6. wah untungnya dapat asben tukang masak :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah,,, untung ..tapi dia kedekut ilmu,.. resipi pon kena cari sendiri.. bukan nak sharing dengan wife..

      Delete
  7. ok la dpt laki tukang masak...sng nak buat surprise kat binik... masak sedap2 n special kira dah surprise la tu kannn... hahahaha

    ReplyDelete