cozy baby

GaBag Cozy Baby

Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@yahoo.com

KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

AFB FEEDS

Thursday, May 21, 2015

Kereta breakdown! Nak buat macam mana??


Harini masuk opis pukul 10..so macam biasalah..yang jadi lambat sebab siapkan  anak dara.. nak ajak mandi dah laa susah..tapi bila dah masuk bilik air tak nak keluar pulak..aishhh... dah nak keluar rumah ade je dia.. baby (anak patung) lah.. nak minum air lah.. macam2.. 

Start enjin kereta tak boleh... ahhh..sudahh..aku dah perasan 3-4 kali time nak start enjin macam ekk ookk ekk okkk.. mula2 masa Gjul yang bawak kereta.. tak memasal dapat cuboyan kepialu ingat dia main2.. skali aku start pon problem yg sama.. tapi harini tak boleh start langsung...nak nangis ahhh ..aku mana tau pasal kereta ni..kemain exsyen bukak bonet kereta depan..ketuk2.. at last call Gjul... Dia tengah kerja..

Gjul: salam... ada apa ayang.. 
Me: kereta rosak tak boleh start..
Gjul: dah bukak bonet tak..cuba ketuk2 usik2 wayar..
Me: dahh buat dah.. x boleh jugak...
Gjul: Bateri Kong laa tuuu..
Me : apa pulak? Bukan baru tukar ke?
Gjul: hshahaha..ye lahh baru tukar.. masa tu ayg tengah ngandungkan Oyin.. dah brapa lama tu..
Me: hahahaha.. ingat baru lagi...

kalau boleh aku tak nak kot ingat insiden sebelum ni..tengah sarat mengandung time tuu.. 38weeks kot.. mengada teringin nak makan KFC..tapi nak Kfc kat KLCC.. gahahaha.. pergi KLCC semata nak makan kfc.. 3 ketul jugak aku bantai... dengan perut boyot kekenyangan..kereta tak boleh start.. huwaaa! Kat parking.. brapa banyak kereta kitorang tahan..nk charger bateri kononnya..dari kereta viva, sampai ke bmw..mlayu, mat salleh, cina semua berhenti nak tolong..sebak rasa..tp tak boleh jugakk..kesudahnya kereta kena park situu..esok baru tukar bateri sebab dah tengah malam... nak taknak kena naik lrt jugak balik

ya Allah..dah laa mcm penguin.. jauh nya nak jalan..takut terberanak je.. nak masuk area rumah pon kena jalan.. sedihh..time tuu dalam hati dah nekad... tak nak dah makan KFC!!! Memang banned laaa!... benci gila dengan KFC.. tp kesudahnya memang x makan pon
. .. tak makan kat KFC kat KLCC.. kat tempat lain tak tahan laa..nak makan jugak.. heeee..

Now aku nak buat apa dengan kereta yang tersadai ni??buat bodoh je..tunggu Gjul balik kerja pukul 3 nanti.. kang pandai laa mintak tolong dia.. heeee.. TIPIKAL WOMAN! 


My dear car, Messy.. i miss u.. please behave to me okey!

21 comments:

  1. hahaha aku sbb mmg kerja selalu bawak kereta pergi service.. memang ingat la bateri bila tukar bila last service dll. kerja aku zikir kat telinga laki... nak service.. nak service.... tunggu dia bg duit zasss... pergi.. uhuhuh tp klu pape berlaku memang aku pun buat tak th.. lalaal

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu ahh.. sebab ni tukar bateri haritu tak under perodua..emergency beli bateri sendiri pasang sendiri..tak noted.. ahahhaa.. harap bateri je laa yg kong.. cuma tau cek minyak hitam dengan coolen je.. yg lain tak tahu..huhu

      Delete
  2. Alahai , Sudah bila start enjin tak hidup macam trauma

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laa td hantar video kat bos.. dia kata jgn try start enjin lagi.. kang starter pulak rosak.. fuhh.. nasib teknologi skrg csnggih..xde lah bos tak caya kite saje2 nak cuti kan

      Delete
  3. saye pernah ade pengalaman xnak ingat tapi teringat2 juga pasal keta rosak ni.. dah la kat rumah takde air, keta pulak xleh start..maka x mandi lah kami malam tu smpai esoknya lepas keta dah okei baru zasss balik rumah mak pg mandi hewhew

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak tak mandi..nasib baik berkurung je kat rumah ek.. hehehe

      Delete
  4. Cari batery checker... Mudah sikit.

    ReplyDelete
  5. alah siannya kereta rosak. kadang2 time emergency tu time tu la dia nak rosak, nasib nasib.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe.. ngam2 nak pergi kerja.. nasib baik lah masih kat rumah..kalau tengah jalannn.. adoii.boleh nangisss

      Delete
  6. Bateri kereta memang nakal sikit. Tau tau je kita nak cepat, time tu lah dia nak kong. Pernah jadi jugak T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. notty pulak bateri kereta ni tetibe.. hahahaa

      Delete
  7. Haha takleh bayangkan jln jauh2 dari KLCC ke LRT dlm keadaan sarat mengandung. Jauh kot. Kita yg tak pregnant ni pun tercungap2 nak kejar tren. Hehe

    Btw jom singgah blog Emi. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpee..rasa sedih gila time tuuu.. siap merajuk dengan asben.. padahal kit yg suruh dia bawak pi sana.. kakakaka..emosi mak buyung ni memg peliks!

      Delete
  8. Hai yoorin. Singgah sini Dari EFG
    macam penguin tu lawak...he he
    Kereta mmg keta standby. Tapi nasib baik bukan tgh jem. Beruntung juga kereta yang bagi hint sebelum Kong. Kereta saya tak pernah bagi hint, tau tau dah kong

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa kan.. nasib baik masih kat rumah..kalau stuck dalam jem kat MRR2 tu, maunyaaa tak nangis..

      Delete
  9. khaiz boleh naik moto aje..
    tak tahu lah... bila nak ade lesen kereta... umuq dah tua... hai khaiz cakap pun macam orang tua...8

    ReplyDelete
    Replies
    1. shud get a license khaiz.. me is trauma drive kereta sampai excident takde lesen..then macm takut nak drive lagi..ambik lesen kereta 3 kali baru lulus.. huhu

      Delete
  10. ida g kije naik moto ngan huby. kalau naik kete ya ampunnn kalau rosak pun tak tahu nak buat ape tahu bawak jee HHAHAHHAHHAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang tak nak usik kang makin jahanam pulak kann.. huhu

      Delete
  11. heehehehe bertabah je masa kreta breakdown.. rupanya kena selalu ganti eh....

    ReplyDelete