cozy baby

GaBag Cozy Baby

Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@yahoo.com

KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

AFB FEEDS

Tuesday, July 28, 2015

Apa benda Geng Takut Bini

Geng Takut Bini


Aku ni dok peghati je bila ada kawan-kawan Gjul dok perli-perli dia takut bini... Baik kawan dia sendiri mahupon kawan-kawan kitorang.. Hahhahaa.. adoii.. aku ni nampak macam Queen control ke? Bila aku tanya Gjul, dia kata tak pon.. Mungkin pada pandangan mata orang luar aku ni nampak macam queen control. Ye lah.. Kadang bila pegi open house rumah kawan-kawan dia, terutama geng moto, semua datang single. Tapi Gjul datang bawak anak bini. Pegi melepak dengan kawan pon kadang dia bawak kitorang naik kereta. Gahahah.. dia pi melepak, tinggal aku dengan irine dalam kereta.. Kadang bukan aku nak ikut pon.. Kebetulan, bila lepas dinner kat luar, kawan dia ajak lepak. dah dia malas nak antar aku,  nak keluar lagi , tu yang dia bawak aku sekali.. 

Lagipon bukannya aku tak pernah bagi dia keluar sorang-sorang pon.Takde masalah pon bagi aku. Asalkan dia bagitau nak keluar , and yes senang hati. Takde lah dia keluar sesuka hati,sampai buat aku risau.. Tak tau dia pegi mana kan.. 




Gjul selalu jugak tunjuk whassap kawan-kawan kitorang perli dia takut bini. "tengok ni yunk.. Jack kata abang takut ngan ayang... "... kitorang gelak aje.. Mulanya tu kecik ati jugak lah aku orang dok kata aku gitu. Tapi bila suami sendiri yang kata tak, lega lah kan.... Gjul sendiri cakap, dia lebih suka bawak aku sebab dia nak aku tau, dia tak kemana pon..paling-paling pon jumpa kawan-kawan dia.. so bila aku dah jumpa kawan-kawan dia tu tak payah laa nak risau lagi.. Sebab dah kenal. 

Tapi yang best nya bila Gjul keluar malam ni kan, selalu jugak ah dia mesej, tanya nak apa-apa ke.. burger ke,nasi lemak ke, char kuey teow ke nanti dia tapau kan.. Camna lah aku tak gemokss kan.. Aku bukan la nak bercerita bertapa sweet nya asben aku. Aku rasa asben boifren korang lagi sweet dengan korang.. Cuma nak bagitau, kenapa ada isu takut bini, sedangkan suami pon kenalah tau, susah payah senang lenang, isteri je yang sentiasa ada disisi.. Dia jugak lah yang beranakkan anak korang susah payah.. Maybe sebab Gjul berada dalam wad bersalin tengok aku sakit beranak, sebab tu dia tak nak aku susah dan abaikan aku.. Tu lah yang dia cakap.. Ke sweet talker ke hapa wallahuallam.. 


Lagi satu, aku tak paham kenapa ya ada laki bini yang hidden password handphone. Risau ke baca whassap mesej semua tuu? Aku dulu pon memang hidden password bukan sebab risau Gjul baca mesej-mesej aku ke hapa.. tapi sebab dia suka hack handphone aku...! kadang geram je tetibe ada pulak status kat Facebook "adoii gatai bontot.tolong garukan please?"..ko ghase?? gerammm.. Tapi laa ni tak de lahh..dia tau password aku, aku tau password dia.anytime la aku nak selongkar segala mesej2 dia tuu.. tapi selalunya aku tolong gjul upgrade COC dia je. Haaaa!! 

Entah..semua ni tentang jujur dan kepercayaan masing-masing kot. Terpulang lah kan.. Eh suka hati korang laa nak sembunyi ke hapa..gahaha.. malas nak campur rumah tangga orang. baik urus rumahtangga sendiri..Xoxo.. 




14 comments:

  1. kwn2 gjul yang ckp gjul takut bini tu nanti dorang la yang takut bini. kata orang ni nanti kena batang hidung sendiri....

    kawan suami IQ pun pernah cakap suami IQ macam tu, tapi yela, yang mengata tu bujang, kita xtau apa cerita dia lepas kawen nti kan..doakan yang terbaik sudah

    ReplyDelete
  2. emm.. bukan dorang yang tinggal dengan suami gjul.. biarlah dorang.. anggap je tu semua sekadar gurauan.. hehehe.. kita yang lebih tahu pasangan kita macam mana..

    ReplyDelete
  3. betul tu anggap saja gurauan..mana ada suami takut isteri, suami sayang isteri adalah.. sabar tau..

    ReplyDelete
  4. abaikan je cakap2 kawan2 suami tu..diorang bergurau kasar kot..hihi...

    ReplyDelete
  5. bukan takut bini yoorin, sayang isteri..depa jeles lah tu kan..biaq pi je ) haha

    ReplyDelete
  6. geng la kite.. mmbe husband pun ckp benda yg same...tpi serius kecik ati ..sampai kdg2 mlas ikut husband sbb mls dgr diorang kutuk..

    ReplyDelete
  7. biasanya mmg gitu...kalau org x nampak kita takut suami, suami takut kita...

    manusia pulak...hihihi

    ReplyDelete
  8. Yoorin mmg kita rasa mcm sakit hati kan...biarlah diorg nk kata apa janji kita tau kita bahagia dengan anak dan suami sudah

    ReplyDelete
  9. Entah-entah yang bercakap mengata tu yang takut bini. Ish ish.

    ReplyDelete
  10. pedulikan dorg.Mana2 lelaki yg sudah berkahwin membataskan aktiviti lepak2 dgn geng2 adalah jenis lelaki yg lebih mementingkan family dia.

    ...takde istilah takut bini. Dia more prefer spending his quality time dgn anak bini rather then berpeleseran dgn kwn2. hehe

    ReplyDelete
  11. pedulikan dorg.Mana2 lelaki yg sudah berkahwin membataskan aktiviti lepak2 dgn geng2 adalah jenis lelaki yg lebih mementingkan family dia.

    ...takde istilah takut bini. Dia more prefer spending his quality time dgn anak bini rather then berpeleseran dgn kwn2. hehe

    ReplyDelete
  12. Sama la...bila hsbnd bwk anak bini g jumpa kwn2 mula la kate takut bini...kalau tgh lepak nk blk awal pn kate takut bini...tak paham la diorg ni...kita ikut hsbnd kita bkn dia pn kene kendong kita...hehehe...hsbnd letak paswrd jgk kt phone sbb anak2 slalu main phone...

    ReplyDelete
  13. hihi..klakar la..laki takot bini...tiada istilah mcm tu...bg sy bukan takut..sbb bile dah kawen nie..kawan bg isteri adalah suami..mcm sy la..laki saya kawan saya...kan best...leh cite macm2...

    ReplyDelete