Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@gmail.com

AFB FEEDS

Wednesday, July 29, 2015

PENGUMUMAN: Tarikh Akhir Penyerahan Penyata GST Yang Pertama Kali

Tarikh akhir untuk penyerahan pertama GST-03


Sedia maklum  negara kita telah melaksanakan GST bermula pada 01 April 2015. Sama ada ia langkah baik untuk negara dan rakyat,sama-sama kita nantikan. Nak bising pon tak larat dah. Anggap je la ini sebagai dugaan atau "ujian tikus makmal"  dan lihat hasil nya nanti. Btw tadi pagi dapat emel dari seller sofware GST..katanya penghantaran report GST dilanjutkan tarikhnya. Cepat-cepat aku bukak laman web kastam GST.





Fuh... dilanjutkan dari 31 Julai ke 14 Ogos 2015. Memang kelam kabut kot. Bayangkan laa.. Kami kena settlekan akaun less then 1 months! GST report ni kena hantar 3 bulan sekali. Mula nya 1 April - 30 Jun 2015. Ada masa sebulan je untuk dihantar pada 31/07/2015.Gilo tak? Kami ni dok push perah otak nak submit ke auditor terlebih dahulu. So memang tak sampai 2 minggu laa nak kena siapkan. Kang auditor pulak nak settlekan akaun kami.. Huh.. Tensennn... Ni pon auditor kata not sure la boleh siapkan weolls punya sebab company lain punya ada yang pending..erkkk.. Ni dah extend date, tak tau la sempat ke tidokkk.. Desperate betul ye nak duit.. uhuk..uhukkk..what ever laa.. 

Dulu dok perli orang je. Tengok orang tengah murung kita dok sapa "oi! Napa?? pikir masalah negara ke tu?"..nahhh.. sekarang betul2 kena batang hidung sendiri.. Tensen dok pikir masalah negara sampai gemok gedempol.. haha

4 comments:

  1. husband sy pun smpai ke malam siapkan gst ni..sabo jela..huhu...oh malaysiaku

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa..kesian kat auditor.. sy bukak shareview tengok dia pukul 10 malam pon dok lagi buat kerja.. hahaa..

      Delete
  2. akaun weols submit sudah. Gigih je sepanjang buln ni ot...huhu. lega rasa dh submit. mudahan okay. hihi

    ReplyDelete