cozy baby

GaBag Cozy Baby

Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@yahoo.com

KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

AFB FEEDS

Wednesday, July 1, 2015

Perhatian! Rakyat biasa tak layak makan KFC!

Harga minyak naik, maka rakyat tak boleh makan KFC



Sebolehnya aku nak elakkan sebarang anasir politik dalam entry blog aku. Tapi aku rasa ini bukan isu politik, tapi lebih kepada rasa pribadi sendiri. Sikap pentingkan diri sendiri orang yang berada di atas, yang langsung tak nak jenguk kesusahan orang yang berada di bawah.  Maaflah jika ada yang tersinggung. 
Sebagai rakyat, memang tak layak lah nak makan KFC bagai.. Hanya menteri-menteri dan sekutunya sahaja boleh makan besar.. This is to much!! 

#Status ni mungkin palsu.. tapi aku ibaratkan mereka tu semua hidup mewah..tapi kita diminta berjimat cermat sehinggakan mencadangkan nasi goreng tanpa GST?..what the fish..  tidakkah itu suatu dianggap keji? memperlekehkan orang lain..ko buat GST, pastu nak orang elak GST... puih la.. 

12 comments:

  1. dia ni makin tak betui.... adoi...

    ReplyDelete
  2. bila dah senang, lupa orang susah...masak nasi goreng, lupa buang tangkai cili, letak sembur nyamuk dekat dengan dapur, timun boh dalam kuali...

    ReplyDelete
  3. Tak tawu la apa nak jadi sekrang ni hmmm

    ReplyDelete
  4. adoi..rasa nak maki jer..sabor2..kang hilang pahala posa aku..semoga Allah bg hidayah pd Ahmad bin Maslan ni

    ReplyDelete
  5. rara pon! kalau boleh xnk masukkan! tp aku geram sgt!

    ReplyDelete
  6. takkan nak tunggu sampai tak mampu makan KFC kot baru mereka nk prihatin? hmmm. sedihhh

    ReplyDelete
  7. alololo....macam budak-budak pulak....alahai....hihihihii

    ReplyDelete
  8. Hmm... Sabar je la bulan-bulan posa ni kan..

    ReplyDelete
  9. Dia nafi ini hasil tulisan dia, mungkin kena check juga kot sebab tak elok kita sebarkan benda tak pasti kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau ,,saya dah check kat twitter dia xde status ni..tp ni facebook rasanya.mungkin fake akaun @ org edit.. ..btw if baca twitter dia banyak lebih kurang je macam ni , mintak kita rakyat berjimat cermat , tapi dia dok letak gambar makan kat hotel je.. mungkin atas jemputan ..tp entah laa.. xde niat pon nak sebarkan benda yg tak pasti,.. tp status ni memg win..

      Delete
  10. hu hu hu status betul ke palsu...?

    ReplyDelete
  11. Tension je den baca tweet si maslan ni, patut suh harun din bagi lempang bismillah je kat die ni baru sedor agaknya.. tp mmg sebelum ni pun die dh byk buat tweet2 ntah hape2 mcm kt atas ni lol

    ReplyDelete