Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@gmail.com

AFB FEEDS

Tuesday, June 30, 2015

#Cabaran20Hari | Menu Wajib Bulan Puasa

#Cabaran20hari | Menu Wajib untuk berbuka puasa





Kalau nak cerita menu wajib apa yang selalu terhidang di bulan puasa ni dah tentulah nasi. Ka;au lauk pauk tu, takde lah wajib sebab menu selalu berubah and rotate. Sesungguhnya aku kalau tak makan nasi sehari rasa tak best je.. Memang dah terbiasa kot dari ajaran keluarga aku. Tak kisah laa lauk apa pon, dari sesimple telur mata, sehinggalah ayam golek ke kambing panggang ke, nasi is the must! Tak pernah miss.

Tapi dapat pulak laki yang tak kisah lauk berbuka apa pon. Macam Gjul , tak makan nasi pon takpe.. Dapat kuih ke, murtabak ke pada dia dah kenyang. Yang penting bagi dia mesti ada jus buah-buahan. Kalau hari-hari biasa selain bulan puasa , takde pulak dia kisah nak air buah ke apa.. Memang dalam peti ais standby jus buah banyak-banyak, dari yang fresh & beli siap kat market macam Peel fresh ..

Lagi satu, aku memang gila tau fu fa dan air soya.  Memang feberet la. Kalau tak bulan puasa pon, kalau menyinggah pergi pasar malam, wajib ah, beli tau fu fa. Irine pon suka. Tapi gula putih. Kalau gula merah tu tak berapa suka sangat. Kengkonon as a dessert . Beli-beli simpan dalam peti ais. Nanti around pukul 10 baru makan sebab dah sejuk. Sedap. Tapi dah 2-3 kali aku beli kat bazar ramadhan ni, dapat-dapat je dah masam. Hampeh betul.




9 comments:

  1. kita pun beberapa hari ni minum soya panas..bulan pose je dpt soya panas selalu. Kan?

    ReplyDelete
  2. sama la kita yoorin, tak bleh tak makan nasi.
    sekali pun jadik la.
    aida rasa menu wajib kat umah aida = sambal.
    terutama time sahur.
    nak bangkitkan mood makan mr.asben terchenta.
    if not dia lemau nanti :)
    and taufufa = kita sama. gula putih :) sedap!

    ReplyDelete
  3. sama la kita yoorin..favorite jugak air soya..tambah2 bulan posa nie..kalau boleh hari2 nak air soya..hehehe..tpi org kata tak boleh minum selalu soya..tak bagus..

    ReplyDelete
  4. Nasi tu dah memang sinonim dengan orang Melayu kot kan.. Tak sah la takde nasi..

    ReplyDelete
  5. wah banner dia siap potong yg mana dah buat..bagus2 yoorin. Penggemar tau fu fa dan soya hanya untuk org yg berkulit gebu gebas je ..fakta?

    ReplyDelete
  6. sedapnyaaa tau fufa :)
    Terima kasih efg sebab bagi sokongan pada Nani. In sha allah sikit2 saya bina balik semangat diri :)

    ReplyDelete
  7. Ta fu fa ..air soya tu anak beranak laaa kan hehe..

    ReplyDelete
  8. singgah dri segmen sama :) semoga berjaya
    http://theathra.blogspot.com/2015/06/mini-giveaway-37.html

    ReplyDelete
  9. bonde pon suka Ta Fu Fa sedapnye....

    ReplyDelete