Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@gmail.com

AFB FEEDS

Thursday, August 27, 2015

Beriadah Dengan Anak





Masa kecik-kecik dulu walaupon adik beradik ramai, mak abah kerja, tapi setiap hujung minggu memang mak rajin bawak kitorang adik beradik pergi riadah. Tak kisah laa kat taman permainan ke, air terjun ke, mesti bawak. Paling malas pon teman mak pi joging sampai ke hujung kampung. 



Dundut ni dah sampai puncak Broga tau.. hehehe..last2 tido..Apa pon tak boleh Irine ni..

Bila dah ada anak ni, lagi laa dok kat KL, Gjul memang dah pesan laa kat aku suruh jadi kawan kepada anak-anak. Bawak anak-anak pergi berjalan bila ada masa terluang. Nanti dah bersekolah, kalau anak-anak nak kemana-mana kena ambil tahu..hantar dan ambil Jangan simply biarkan pergi sendiri. Huh.. belum sekolah lagi tapi dah mentakutkan aku. Heeee.. Ya.. sebab tu yang kitorang nampak dekat sekeliling. Sekolah rendah lagi dah dok bersidai dating kat tangga rumah.. Wuhuu..takut nya kalau itu anak-anak kitorang..











Sibuk macam manapon, usahakan luangkan masa dengan anak-anak. Dari kecil ni dah patut laa tunjukkan minat kita dengan dia umpama seorang sahabat. diakui masa aku remaja memang agak nakal.. Tapi dah jadi mak ni takde nye laahh nak anak-anak ikut perangai mak dia kan kan.. Jangan lah jadikan alasan bekerja tak nak luangkan masa dengan anak. Even Gjul kerja sekalipon, aku sanggup je keluar pergi playground berdua dengan Irine. Budak-budak kan.. Teruja nya kat situ je lah.. Sekarang ni Irine tak rasa lagi kalau mak ayah dia tak layan dia.. Tunggu laa setahun dua lagi.. Memang dah pandai rasa.. & mintak diberi perhatian.. 



11 comments:

  1. yoorin ...frame hasil lukisan irine tu tau...hehehe...seronok tgk bdk2 main colour...hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah..yoorin simpan tuu.. tp belum framekan lagi.. hehehe

      Delete
  2. betul tu bawa anak kemana sahaja..bagi dorang explore sama kita. Baru leh jadi bff kan? ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul3... ^_^ lagi la anak perempuan kan..nak kamcing dengan anak

      Delete
  3. Yes yoorin. Agreed. Frame kan lukisan tu....
    Memori terindah.
    Betul ckp ur asben. Jadikan anak2 as kawan.
    Mcm aida ada 2 girls. Big enough da utk jadi my bff :-)
    Apa function pun pasti aida try utk bwk diorang berdua.

    ReplyDelete
  4. betul tu, anak² kena beriadah..
    bg minda mereka aktif

    ReplyDelete
  5. Alah happynya dia kan..
    Good bawak anak kuar jalan jalan. Biar aktif dan segarkan otak

    3 Sebab Anak kuat Mengamuk

    ReplyDelete
  6. Seronok dapat beriadah dgn anak...bunga2 rasa hati!

    ReplyDelete