Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@gmail.com

AFB FEEDS

Monday, August 24, 2015

Peneman Setia Di Zoo Negara | KBBA Bloggers Day

Entry ni belum lagi cerita pasal KBBA Bloggers Day.. Hehehee. Baru intro je ni.. Dah plan lama kan nak pergi Zoo Negara untuk KBBA Bloggers Day . Tapi sebenarnya seminggu sebelum tu masih belum ada keputusan rasmi samaada dapat pergi berdua dengan Irine je atau suami pon ikut sekali. Risau tau... Susah kerja hotel ni.. Cuti tak tentu. Nak dapat cuti weekends bukan senang. Kena bergilir jugak.. Camtu la Gjul.Hari-hari doa Gjul dapat cuti Ahad. 


Rezeki kot!!! Akhirnya bila Gjul bagitau dia dapat cuti Ahad, memang gembira lah aku ni.. Sebab dia tak boleh suka-suka nak mintak cuti yang selalunya dapat hari weekdays je.. Kadang tu memang laa rasa boleh je independent nak handle anak (konon laa anak baru sorang je pon.. Kak Pink 4 anak bujang okey! rilex je dia)... tapi kengkadang rasa tewas. Nak jugak ada laki.. hehehe.. Tak dapat bayang laa handle Irine sorang-sorang .. Dengan aktif dan lasaknya dia.. Kejap nak duduk stroller, kejap nak berdukung.. kejap nak turun, kejap nak air, nak gula-gula!! adoii..pengsan laaaa.. Nak bergambar pon tak boleh..Dengan bangun tido pon Irine dah start meragam.. Marah lettew kena kejut bangun awal... Pi breakfast pon mengamuk.. Huhuhu..ngantuk lagi kot.. Sabo je laaa.. 

Terima kasih laa encik somi yang Sabtu malam kerja balik dekat pukul 3 pagi.. pukul 6.30 dah kejut dia bangun.. Tapi gigih laa melayan kehendak bini.. Sebab tu aku tak berapa kisah pon kalau dia nak keluar dengan kawan2 dia ke hapa.. Takde istilah kongkong sangat pon, sebab rasanya dia dah bagi ruang masa untuk kami anak beranak.. 


Irine tak bagi kerjasama tol bergambar..huhuu..sabolaa dengan muka masam macam tu Yooyin oii.. 











AKhirnya.. aku sengsorang laa kat dalam tengok Panda.. Gjul tak dapat nak tengok sebab Irine dah start menjerit kan.. haha.. Kat dalam tu mana boleh bising.. Keluar2 je tengok, eh 2 beranak ni dah terlelap.. hehehehe.. ciannn lahaiii.. Berkat kesabaran nak jugak ucap tahniah dapat juga naik pangkat.. Hehehehe.. Tahniah ye Gjul... moga murah rezeki kita sekeluarga...  Sedih sebab sebelum tu dia selalu cakap, ada rezeki untuk ayang.. ada rezeki untuk ayang.. Kesian kat aku tak dapat nak bahagiakan aku katanyaaa.. tak kisah pon sangat. Sebab tau berkat sabar ada ganjarannya... ^_^.. 

14 comments:

  1. Heeee. cam best je tengok bangau ke apa tu berselerakan.

    ReplyDelete
  2. tak sempat bersalaman dengan yoorin pun semalam..

    ReplyDelete
  3. Wahhbestnyer dapat pergi...Alahai tgk Yooring tu hehehe ..Last pic tu dua2 tdoo hahaha...

    ReplyDelete
  4. Kesiannya dua beranak tu.. terlelap jua akhirnya... penat la tu... :D

    ReplyDelete
  5. huhuuh...Elly ni part suami/anak2 cukup sensitif.. mula2 baca awal..mcm best dgr bwk anak gi zoo..
    bila ayat last tu..Elly da rasa sebakkk...

    'dia selalu cakap, ada rezeki untuk ayang.. ada rezeki untuk ayang.. Kesian kat aku tak dapat nak bahagiakan aku katanyaaa..'

    Tahniah untuk En.Suami...dpt naik pangkat...moga kalian bahagia hingga ke jannah... ;)

    ceria2kan ke blog Elly...
    MY BUSINESS, MY LOVE, MY PASSION ~ BISNES SHAKLEE TURUN TEMURUN...

    ReplyDelete
  6. hahaa..irene kepenatan berlari sana sini..nasib ade suami

    ReplyDelete
  7. Tahniah to ur husbnd sbb naik pangkat...
    Tu la berkat kesabaran kannn

    ReplyDelete
  8. Tahniah to ur husbnd sbb naik pangkat...
    Tu la berkat kesabaran kannn

    ReplyDelete
  9. Tahniah to ur husbnd sbb naik pangkat...
    Tu la berkat kesabaran kannn

    ReplyDelete
  10. Masamnya muka irine...tapi sweet. Comel sangat. Takpe lain kali kita tengok panda sama-sama ye. Btw, congrates to En Suami, naik pangkat. Semoga dimurahkan rezeki.

    ReplyDelete
  11. comel Irine...suka tengok dia bila pegang rusa..hihih

    ReplyDelete