cozy baby

GaBag Cozy Baby

Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@yahoo.com

KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

AFB FEEDS

Thursday, September 17, 2015

Apa Ada Dengan RM50


Ahaaa.. Setuju sangat dengan statement kat atas.. Dulu pon masa zaman study rasa macam tu jugak.. nak harapkan duit PTPTN kadang berhabis untuk aktiviti / program kat kolej. Almaklumlah dulu aku ambik jurusan ijazah pelancongan & hotel. Pegi sana sini, projek lagi memang banyak pakai duit. Mujur lah dulu aku selalu rajin jugak buat part time. Kerja kat banquet hotel bila hujung minggu. 1 jam dalam RM5-10...Paling banyak pernah dapat RM80.. selain tu  jugak pernah buat part time promoter jualan.. Memang penat, tapi nak cari pocket money kan.. Lagi2 aku belajar kat Shah Alam.. Waktu dulu RM50 seminggu tu memang boleh habis.. nak mintak duit kat mak selalu pon segan jugak.. Sebab tu buat kerja part time.. 

Tapi bila dah bekerja, berumahtangga, jangan kan RM50 seminggu? mana lah cukup.. Paling koman pon RM200 seminggu..Makan, duit minyak kereta, shopping remeh temeh lagi.. hahaha..  Aku kalau dalam wallet tinggal RM50 je, tak senang hati dah nak bajet2 benda yang lain... Gitu lah orang pompuan.. Sebab aku dok perati laki aku punya dompet, ada sekeping duit biru, dengan syiling je pon, rilek je dia.. Hahahahaha... Sampaikan aku tanya dia, abang, ada duit ke? nak isi minyak motor?? duit pi ngeteh semua ni? ke abang ada selit kat mana2 ke kan.. hehehehe.. memang tu je laa duit yang tinggal.. simpan dalam bank.. so memang kaum dia ni tak kisah sangat laa duit tinggal berapa pon kat wallet.. betul ke tidak ni???? 

22 comments:

  1. sm ngn husband sy hehe...sy sll kena tanya ada duit ke x.. dorg mmg xkisah duit dlm wallet tu.sb dia tahu isteri dia alert hahaha...

    skrg ni rm50 tu sehari pon x cukup bila nk beli keperluan dapur..xsmpt nk menjeling lah org kata stkt 50 tu huhu..sadis sungguh

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa..selalu tanya.. sebab kita pon kerja..if asben xde duit ke sama2 la bekap..hiks..

      Delete
  2. haha lelaki ni kalau dia tkda duit ke ada duit ke..sama ja.. sbb dia jarang beli barang..kdng2 tgk2 je pun dh cukup..haha

    ReplyDelete
  3. RM50 tu rsnya shari pon x cukup...dgn duit minyak duit mkn lg...kdg dok bajet xmo mkn kt luar skali kwn ajak abes gak la duit tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hHAHHAHA.. pwergi kedai runcit je pon sehari boleh abes rm30 ..adeh

      Delete
  4. nak jugak buat part time . tapi tak reti la nak part time mcm mne . mmg tak ckup duit susuk uni ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..akk dulu sebab ambik cos hotel..so ada laa kawan2 yg dah buat part time dulu..lepastu ajak kita..lecturer pon bagi galakan..ada lecturer yg kenalkan org dalam hotel..kalau nak start sendri pon memg tak tahu..huhuhu

      Delete
  5. somi dkna, kalau tanya dia cakap xde duit tu memang sah dia xde duit.. hahahahaa.. kalau tak tanya, dia diam jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa kan.. kesian pulak kengkadang..huhuhu..gitu laa org laki.. hehehe

      Delete
  6. RM50 sekarang tak jadi apa..sekali keluar gi tesco atau giant pun boleh habis sekelip mata

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ada rm50 je macam tsakut nak pi giant ke tesco ke..huhu..pi kedai runcit bawah rumah je..sebab lg 1, 50 ringgit dpt brg sikit, beraturnya panjang yaa ampun..cam x berbaloi..penat lg haa

      Delete
  7. Blogwalking!
    saya dah follow blog akak..
    jemput singgah blog saya.. hehe tq!

    ReplyDelete
  8. Jgn kan g tesco dik.. G kedai runcit pak mat pun gerenti abis jugak. Brg yg dpt pun sikit je. Btw, Cikla Ada tag awk tau...

    http://ciklapunyabelog.blogspot.my/2015/09/giveaway-rm200-by-mkhaicom-2015.html

    ReplyDelete
  9. mmg PON! jap jap beli susu, jap jap pampers murah, buat stock pampers, mmg beratus seminggu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha..samala..suka buat stok pampers..ni sat g irine putus susu, kena standby beli stok susu pulak laa jawabnya

      Delete
  10. hahaha btl xkisah un ada bpe dalam wallet..
    ni tip kepada student.. satu hari bajet maximum RM10 untuk makan.. Beli nasi + lauk + sayur = RM4.. Air tu bancuh sendiri la dekat bilik.. Makan 2x sehari... ha boleh la rm50 utk 5 hari... settle masalah..
    Eat like a student it should be enough RM10 per day.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..sy pon dulu buat macam tu jugak.. minum air putih je..padahal dulu sebelum masuk u, minum air putih waktu demam je.. hehehe.. RM50 tu agak laa ngam2 untuk seminggu.. termasuk duit top up RM10 .. kadang lebih.. sabtu ahad saya makan kat cafe hotel je sebab kerja.. save..

      Delete
  11. ehehehee....tetibe jerk teringat waktu azab stdy dlu..hahahaaa

    ReplyDelete