cozy baby

GaBag Cozy Baby

Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@yahoo.com

KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

AFB FEEDS

Wednesday, September 2, 2015

Panggilan Manja Untuk Pasangan Eratkan Hubungan

Throwback sikit lah masa bercinta dulu-dulu.. Sebelum fall in love dengan Gjul, pernah lah bercinta dengan orang lain. Masa tu aku dalam tingkatan 3, dan boipren aku form 5. Ceh.. Gatai kan..sekolah lagi dah merenyam.. Kenapa aku boleh clash dengan dia? Sebab dia suka desak-desak aku.. Well, memang lah dia lebih tua dari aku, 2 tahun beza umur kitorang.. Tapi entah diktator betul. Dah la suka paksa-paksa aku panggil dia "abang".. Start dari situ aku dah tak suka lah.. Sebelum ni aku panggil nama dia je..dah tu, waktu dia dah abes SPM, dia call, bagitau aku lepas aku abes spm (lagi 2 tahun) dia nak pinang aku teruss.. Fuh!! berderau darah aku waktu tu.. Mesti lah aku taknak.. sebab ada cita-cita sendiri lepas SPM.. Start dari situ aku menyampah dan terus menyampah walaupon niat dia baik dan suci murni.. 

Lepas si dia ni, ada lagi 2 orang. tu pon tak kekal lama lah....pastu baru kenal dengan Gjul. Mula kawan je.. Panggil pon kau aku.. Kawan kann.. takkan nak bersayang sayang pulak.. Dah lama sikit, lepas declare tu, baru lah switch panggilan.. Sebab aku dengan Gjul ni sama umur, lahir tahun yang sama, beza bulan aku muda lagi lah dari dia, chewah.. Bila panggil ABANG tu rasa awkward jugak tau memula tuu.. Lagilah part bila gaduh dan berperang.. memang keluar balik la perkataan kau , aku... tapi gaduh teruk macam mana sekalipon , tak bertegur tak call sampai seminggu, tak pernah langsung kitorang cakap, putus ke, clash ke.. memang tak pernah.. hehehe.. Tu dulu lah masa bercinta..



Bila dah kahwin, masih lagi la guna panggilan Abang  & Ayang... Kadang memang rasa sweet dok terkenang je.. Tapi bila gaduh, takkan nak cakap kau aku.. Macam tak hormat pulak kan walau tengah berperang.. Aku switch la i & U.... Kang kena tegur balik dengan Gjul, apa i , u, i , u.... patah balik guna abang and ayang.. so , bila gaduh2 pon sebut perkataan tu, rasa macam dah tak gaduh sebab tu laa panggilan manja kitorang.. Last-last aku yang asalnya muka bengis macam singa, automatik boleh tergelak, dan tak jadilah nak berleteq gaduh lama-lama.. 

Bila dah okey, keadaan tenteram, aman damai, tetibe je Gjul bersuara .. "Sebab tu abang nak kekal kan panggilan tu.. Tak payah la nak tukar-tukar..Gaduh ke perang ke,... panggil je abang.. Mesti abang sejuk hati.. nanti abang panggil ayang pon, mesti ayang sejuk hati..kan..betul tak".. Maka berpelukan lah kami.. LOLOLOLO... acah je.. over sangat drama peluk peluk hokey..

Korang dah kawin, panggilan manja apa pulak? Tak kisah la nak panggil baby ke, anja ke, sayang ke, darling ke, cinta ke hapa.. Pada aku lebih manis perkahwinan tu dengan panggilan manja.. Biarlah orang nak kata gedik ke, pelik ke.. suami isteri dah kot.. Tanpa disangka panggilan panggilan macam tu buat kita rasa lebih disayangi, dimanjakan.. betul.. try lah ... 





10 comments:

  1. hehe sweetnya yoorin.. kitorang bila dah kawen pggl abg syg.. time gaduh jadi saya awak je..hehe masa bercinta adalah sebut aku kau tu.mcm yoorin kata lah xkan dah kawen nak aku kau lg kot, so tukar jd saya awak.

    jemput baca
    http://akuhanyagadiskampung.blogspot.com/2015/09/idea-menanam-daun-bawang-tanpa.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. macam x sopan je nak kau aku..kadang geram nak tersebut je..tp waras lagi..hehehe

      Delete
  2. time gaduh.. saya-awak je.. tapi en. suami biasa bahasakan diri abg.. ai je yang gedik lebih guna saya-awak.. ekekeke..

    ReplyDelete
  3. Hahahah segan nak bg tau sini...rahsia...cantik baju kahwin yoorin tu kenan

    ReplyDelete
  4. alololo cuweetttttnyeee... lieya plak dulu mase kapel2 saya - awak... pastu up sikit sayang abang hahaahahah

    ReplyDelete
  5. hahahahaha sama la,masa bercinta bertunang sampai la sehari sebelum kawin ,masih kau aku,lepas akad nikah mak husband suh panggil abg kat suami depan2 dia hahhah,depan kadi lak tu maluuuuuu...hahahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi.. masa mula2 kawin dulu pon segan jugak nak panggil abang,,sebab sebelum kawin depan orang panggil nama je..hahahah.. lawak laa kak sue ni.. ^_^

      Delete