Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@gmail.com

AFB FEEDS

Tuesday, September 22, 2015

Ujian Kesabaran

Tadi malam Irine buat perangai dia.. Aku tak tau lah nak marah ke nak gelak.. last-last aku nangis.. nangis tersedu-sedu.. dok mandikan dia, cuci muka dia, dia memang dah nangis laa sebab aku agak kuat jugak sental muka dia dengan towel basah.. sebab gincu memang dah melekat betul kat muka dia.. Dia pon agaknya serba salah tengok aku nangis, peluk cium-cium mulut aku sambil nangis.. 



Tapi ingat dah serik dahh.. Pagi tadi nak pergi kerja, nyempat jugak dia colet2 lip pallete aku..waaaa!!! nangis lagi..menguji kesabaran..abes laa henpon dengan handbag terkena gincu.. screen memang abes dahh.. dok bayang kalau dia colet kat screen tv.. waaa!!! salah aku jugak.. dah berlaku tadi malam, masih letak dalam handbag jugak.. gerrrrrr... memang nanagissss..tapi ingat balik memang what goes around comes around laa..dulu masa kecik2 pon gitu gak..seingat aku takde laa conteng muka..tapi conteng cermin mekap mak aku.. maunya tak mengamuk orang tua tu..hahaha.. 

Balik kerja nanti, memang nahas laa si Irine tu aku gomol.. geram dengan perangai dia.. Mak aku cuma pesan, jadi mak kena banyak sabar.. gitu laa.. nanti anak dah besar, lagi perangai pelik-pelik.. bertabah je laaa.. 





12 comments:

  1. perghh.. memang nangislah jawabnya..
    pengajaran di situ.. sila pastikan ianya jauh dari jangkauan anak.. ;)

    ReplyDelete
  2. sama kes macam adik bongsu saya yang lelaki..dia dapat lipstik mak saya terus conteng satu muka dia..dia tak tahu muka dia dah merah semua..pastu mak saya ambik tunjuk depan cermin terus meraung..takut hantu katanya..2-3 hari juga laa kening dia jd kaler merah kesan lipstik tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama.. hahaha..irine pon kita tunjuk gambar dia dia tak nak tengok..hantu.. hahahaha..kan.. susah nak hilang.. lagi laa kat kening..huhu

      Delete
  3. ya allah. hahahaa. comel betul perangai nye, hahaha. adeii

    ReplyDelete
  4. Hadoiiii...comel ja perangai depa ni tau dakkk

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  6. hantuuu...hihihih

    tq for this sharing!!! yayac dari BW UZU ...BW sini....yayac dah follow sini....mohon follow blog & komen murni di entry yaya

    http://www.yayacendana.com/2015/09/kaio-studio-photographer-videographer.html

    tq.... :)

    ReplyDelete
  7. Arghhhhh....stress kan kalau macam ni....nak marah ngan nangis sekali harung

    ReplyDelete