cozy baby

GaBag Cozy Baby

Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@yahoo.com

KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

AFB FEEDS

Friday, September 4, 2015

URL Blog Bertukar Dari Dot Com Menjadi Dot My!

Semalam terperasan kenapa URL Blog aku yang asalnya dot com bertukar jadi dot my. Mula nya terpikir aku ada tukar atau terusik mana mana setting ke tidak.. Risau lah kan. Macam tak menarik je dot my. Lagipon dah terbiasa pakai dot com termasuk name card blog pon letak dot com. dah la ada 5 kotak! waktu tu beli murah je 4 kotak free 1 RM70.. rugi lah tak grab kan.. Terus aku bertanyakan dalam group telegram EFG kenapa blog aku jadi camtu.. nak tukar balik ke dot my macam mana.. eh..rasa macam tak boleh terima jugak tauu.. . Tak pelah.. Redha je...


Tapi bukan blog aku je lah... Semua yang sebelum ni guna blogspot.com telah bertukar jadi dot my. Hehehe.. Blog yang pada asalnya www.%#%#$.blogspot.com , kini menjadi www.%#%#$.blogspot.my. Kusangkakan hanya blogger di Malaysia sahaja yang bertukar .MY..ye lah.. MY kan macam singkatan Malaysia kan.. Rupanya semua tak kira anda di pelusuk mana pon.. Tapi Tak payah risau lah.. Kalau kita guna search dan key in url blog lama pon masih boleh dijumpa tapi automatik akan diubah ke dot my oleh enjin carian.. Lega kan.. 

Ni yang buat aku berkira-kira jugak nak ada domain sendiri. Sebelum ni rasa macam tak perlu je sebab aku dah buat kad banyak gilos.. Tengok lah camna nanti.. Huhuhu... 

19 comments:

  1. Jom join kami yang dah tukar ke dotcom..

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum. Saya pun perasan semalam dan terus WhatsApp kawan-kawan blogger. Lega pula bila klik .com pun autodirect ke .my. Jadi tak terganggu carian di Google. :)

    Salam perkenalan!

    ReplyDelete
  3. Same la kite.. tapi stakat ni ok je. rasenye tak payah risau sgt kot

    ReplyDelete
  4. oh, baru perasan..
    salam perkenalan dari mamamyja...
    www. mamamyja.com

    ReplyDelete
  5. wahh yoorin bila mau tukar dotcom plak hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa..tengah berfikir..name card banyak lagi.. semua url blog lama..sobss

      Delete
  6. baguslah yoorin alert dengan pertukaran tu:)
    sebab tak ada annoucement pun tukar com ke my kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. perasan..sebab boleh nampak.. haah xde annoucement pon

      Delete
  7. kat opis aida blogspot.my siap kena blocked lagi semlm.
    sedih giler tu !!!
    sib baik ptg skit, tetiba da bleh buka semua spt biasa.
    moga selamanya la bleh buka...

    aida baru berkira nak tukar ke .com :)
    tapi tgk la. blog tak le glamer sgt.

    ReplyDelete
  8. Kisah ni berlaku beberapa hari yang lalu. Kira masih panas jugaklah... http://goo.gl/CfzdSW

    ReplyDelete
  9. Tapi kenala tajuk blog pun dia tukar.Corak tulisan tak boleh nak tukar.

    ReplyDelete
  10. Tapi kenala tajuk blog pun dia tukar.Corak tulisan tak boleh nak tukar.

    ReplyDelete