SGO

APDM SAPS

Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@yahoo.com

Sushivid

AFB FEEDS

Thursday, October 1, 2015

CABARAN INSTABLOG EFGKBBA DAY 1 | SELFIE PALING COMEL

Bagi yang takde idea macam aku nak karang entry apa,wajib la join cabaran ni..hehehe...  menarik kan.. syarat-syaratnya pon mudah.. 

SYaRaT PeNyErTaaN:
1. TeRbUKa KePaDa SeMuA yaNg AdA BLoG dAn InSTaGrAm
2. UpDaTe di BLoG dAHuLu
3. MaSuKkAn GaMbaR YaNg BeRKaiTaN dEnGaN CaBaRan daN kARanG aYat MeNaRiK YaNg Tak TeRLaMpaU pEnDeK aTaU TaK TeRLaMpaU PaNjAnG
4.KeMuDiaN sHaRe GamBaR BLurr di INstAgRaM
5. BuAT CaPTioN YaNg MeNaRiK igErs uNtuk MaSuk Ke BLoG AnDa
6. MaSuKkAN HaShTaG 
‪#‎CaBaRaNiNsTaBLoG7HaRiEFGKBBA‬ 
‪#‎EfGKbbA‬
‪#‎ExChANgeFeEdGrOuP‬
‪#‎KeLAbBLoGgErBeNAsHaARi‬

7. BLoGWaLkiNg kE SeTiAp BLoG YaNg JoiN CaBaRaN INi dEnGaN MeNiNgGaLkaN KoMeN MeNaRik
8. FoLLoW bLoG sEkiRaNyA bELuM FoLLOw dAn MeNtiOn YaNg AnDa BaRu FOLLow.



yang pastinya cabaran 1 dah mula harini..cabaran ni tanpa henti tauuu so untuk seminggu ni kena habiskan 7 cabaran di atas.. alaa senang baa itu.. 

CABARAN INSTABLOG EFGKBBA DAY 1  | Selfie Paling Comel 

ni aku tak termasuk lah.. aku wakilkan Laki aku (Gjul) & Irine cuba parody aksi adik bongsu aku.. Sebabnya tiap kali bergambar, adik aku ni suka ambik gambar, gaya yang sama.. hahahaha.. Nah.. saksikan sendiri..















Dalam group whassap family, Gjul ni memang dengki betul kat adik aku.. tengah dok perli2 adik aku playboy la, mende laa, , awek bagi Iphone 6 laa, nyempat hokey, kat tempat kerja snap gambar parody.. hahahhahaa...


Bila aku tunjuk kat Irine gambar ayah dia macam tu, terus dia buat gaya macam tu jugak.. apa lagiii... snap laa jugak gambar dia wat gaya parody.. Hahahahaa.. pada aku ni laa moment and selfie paling comel aku dapat... kutuk2 jugak.. salah satu cara untuk eratkan hubungan kekeluargaan walaupon gurau kasar.. 


Korang punya gambar selfie paling comel apa? kalau dah buat nanti tinggalkan link kat bawah je.. boleh aku blogwalking nanti.. k.. tunggu cabaran ke-2 esok! 

27 comments:

  1. comel bawa bahagia..

    http://www.nazlee.com/2015/10/cabaran-instablog-7-hari-efgkbba-hari-1.html?m=1

    ReplyDelete
  2. Comelnya Irene...nanti tgok Selfie akak plak eh...

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum...Selamat Bersegmen yee...yaya dah join...hihiih...

    http://www.yayacendana.com/2015/10/cabaran7hari-bloginsta1-selfie-paling.html

    ReplyDelete
  4. ok sies kelakar. dah macam si DEVIN american next top model tu. hahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah..kan..baru teringat..devin kan suka buat gaya gituu

      Delete
  5. comelnyee irene..pndai meniru ehhh..hihii...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tiruu suka je dia.. kadang menganjing..huhu

      Delete
  6. takkan ayah dan anak jer...yang paling mahal mana ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. muka mak nya teruk sangat dah jerawat abes keluar..segan pulak nak sharing..

      Delete
  7. as salam..

    Kita serupa..saya pun joint..tak de idea nk tulis entry, so memang haruss la joint cabaran ni..dapat idea..

    haha..comel yang gambar last tu..

    ReplyDelete
  8. Dah siap dah ke...nk.buat gak ni le hehehe

    ReplyDelete
  9. wahhh yoorin nye selfie parody mana??hihih


    http://www.yanieyusuf.com/2015/10/cabaran-instablog-7-hari-efgkbba-selfie.html

    ReplyDelete
  10. pandai Irene buat parody jugak... hehehehee... :)

    ReplyDelete
  11. Parodi tu comel jer....nampaknye...

    ReplyDelete
  12. Mmg mnarik time xde idea nk update blog ni..
    Sy pom bab selfie malu... hehe..selfie utk koleksi sndiri ade la.. haha

    Amboii..mcm2 selfie tu..si kecik pom kemain lg

    ReplyDelete
  13. bila mama nak parody sekali?mesti lagi comellll - mommy irra

    ReplyDelete
  14. kawan lela ad sorg suka amik gmbr mcm ni jugak

    ReplyDelete
  15. comelnyee irine..pandai tiru ye...

    ReplyDelete