cozy baby

GaBag Cozy Baby

Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@yahoo.com

KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

AFB FEEDS

Wednesday, January 20, 2016

Milkwithlove | Cetuskan Fenomena Fesyen Pakaian Ibu Menyusu


Assalamualaikum semua untuk readers yang sentiasa setia membaca blog haku ni... by the way nak habaq jugak lah yang aku ni sedang menghitung bulan je nak melahirkan , lebih kurang 3 bulan je lagi... so persiapan kelengkapan tu bukan je untuk baby yang bakal lahir. Untuk mak nya jugak kena ada persediaan termasuklah untuk "breastfeeding" nanti.. Hihi..si kakak dulu walaupon hanya dapat menyusu setahun 9 bulan tapi cabaran nya masyaa Allah..Lagilah dia jenis taknak menyusu botol.. Bayangkan kalau dia tengah mood mengada nak menyusu time tengah berjalan..grrrr...Tak nyempat nak siap segala...  Harap untuk kandungan kedua ni, aku bersedia lah dari pelbagai segi.. Sambil menyusu pon nak jugak terasa cantik .. Takde lah sememeh macam tengah masak tumbuk sambal khenn.. hahaha..Macam mana nak kelihatan cantik tu ye?


Opcozz Dari cara pemakaian kita lah. Yang pasti , bila pakai je , terasa lebih semangat & yakin dan yang penting ready to wear.. senang.... .Sekarang ni pon banyak pakaian untuk menyusu. Tapi aku tertarik pulak dengan Baju menyusu stylish mailish dari Milkwithlove. Kenapa aku kata tertarik? Sebab bukan je cantik untuk ibu menyusu.. Since dari mengandung pon dah boleh pakai.. Yang bestnya bila nak menyusukan anak, tak payah nak pakai nursing cover yang kadang-kadang merimaskan baby..Jom skodeng mana dia tu baju yang stylish sangat... Sesuai dengan tagline yang disampaikan "Stylish Nursing Wear experts"








CARDIGAN MENYUSU /CARDILATCH

cardigan , cardigan menyusu ,


Korang.. tengok ni.. terpesona betul dengan cardigan yang stylish,  dalam masa yang sama, boleh jadi fast cover untuk menyusu.. haa.. tak payah dah nak bawak-bawak , sarung nursing cover, selendang meleret nak cover waktu menyusu.. Cardigan ni pon dah cukup selesa & praktikal  untuk cover waktu menyusukan anak nanti. 


Koleksi lain : 

NURSING TOPS /BLOUSE

Selain dari cardigan, ada jugak tops , dress yang cantik-cantik memukau hati.. yang best nya dari segi material yang lembut dan senang, tak payah gosok.. Almaklumlah,..mak mak ni bila nak keluar, tak dan la haihhh nak iron-iron segala.. lambat 5 minit pon, cik abang dah hon hon kat luar pintu.. hahaha.. 


blouse menyusu, nip, breastfeeding

nip, breastfeeding, blouse menyusu



nip , breastfeeding , blouse menyusu , cantik



koleksi lain : 





NURSING DRESS

Bagi yang lebih sukakan pakaian labuh, ada jugak dress yang cantik sesuai jugak dipakai ketika hamil. 


dress menyusu, breastfeeding





breastfeeding, nursing dress , nip


Koleksi lain : 

NURSING KAFTAN

Haaa..ni paling best.. aku memang penggemar kaftan.. lagipon lebih selesa untuk dibuat tidur.. hehehe.. tau je lah..kebanyakkan kaftan kat pasaran mana ada yang nursing friendly.. gigih nak pakai seluar/kain dalam sebab nak kena selak dari bawah kan..hahaha..tapi macam tak sopan je. Tapi Milkwithlove dah berjaya cetuskan revolusi baru.. KAftan Nursing friendly!!! Corak-corak yang tersedia pon sangatlah cantik dengan corak batiknya..

kaftan , breastfeeding , nip
Koleksi lain : 


Bagi yang berminat dengan koleksi baju menyusu dari Milkwithlove, boleh ke :
Ig: milkwithlove_nursingwear



3 comments:

  1. bagus ada produk seperti ini....tak adalah terselak

    ReplyDelete
  2. Lepas ni senang nak menyusukan anak..bajunya pun cantik

    ReplyDelete