cozy baby

GaBag Cozy Baby

Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@yahoo.com

KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

AFB FEEDS

Friday, February 12, 2016

Tak Sesedap Dulu | Baryani Gam Md Shah Batu Pahat

Baryani Gam Batu Pahat

Kalau orang tanya nak makan mana best kat Batu Pahat ni? Memang mula2 yang aku suggest nasi baryani gam Md Shah laa.Lokasi depan hospital Putra. Gjul kahwin dengan aku dekat 3 tahun dah..belum pernah lagi merasa. Teringin juga dia bila aku ulang kali cakap nasi baryani gam md shah terbaikkkk.. padahal dah bertahun jugak aku tak merasa..hahhahaa..Dulu masa aku sekolah2, kadang teringin nak makan lagi2 bulan puasa.. datang pukul 4 petang dah abes..semua orang booking & tapaw siap2.. hahaha..gila ke tidakkkk... 

Tahun lepas, 2-3 kali balik dari Batu pahat singgah kat situ, tak pernah nya dapat merasa..Sebab dah abes.. pukul 3 dah otw tutup pintu siap kemas2..padahal, tengok kat signboard tutup pukul 9 malam... nak hilangkan kempunan , merasa jugak lah pergi kedai sebelah.. Tapi tak sedap .. Memang kecewa lah Gjul..Dulu mak aku pernah terkena ..kedai yang sama..sebab nak buka puasa..teringin nak nasi baryani tapi dah abes plak..order je lah kedai yang kat sebelah sebelah tuu.. memang mak aku pon kecewa tak hingat... bukan nak menafikan rezeki..tapi ye lah..kita pon ada selera kita juga kan.. 


Semalam nak balik KL awal jugak laa.. pukul 12 tengahari dah balik dengan harapan tak abes lagi.. Fuh! sampai2 je orang dah beratur.. memang cepat2 lah turun kereta..Gjul jaga anak, aku gigih beratur..nasib ada lagi.. Sangkeng takut kempunan kan.. Aku order nasi baryani gam ayam nasi separuh & nasi baryani gam kambing untuk Gjul.



nasi baryani gam ayam

Nasi baryani gam ayam



nasi baryani gam kambing

Nasi baryani gam kambing

nasi baryani md shah bandung soda
Bandung soda.. penuh je sebenarnya..tapi dah tak tahan, minum terus.. haha



nasi baryani gam md shah , bandung soda
Orang beratur..kebanyakkan beli tapaw berbungkus-bungkus.. sebab tu cepat abes.. Gjul plan pon nak bungkus lagi..tapi sebab ada bawak bekal dari rumah, tak jadi lah..kang membazir plak.

Harga : Nasi baryani gam ayam : RM6.40. sebab aku mintak nasi separuh jadi RM5.40 je
            Nasi baryani gam kambing : RM6.90 sepinggan
            Air bandung soda : RM2.10 segelas tapi dia charge aku RM2.00 je.. murah gila! dah laa sedap! 
( kedai sebelah dia plak  tu masa aku beli dah la tak rasa bandung.... apetah lagi soda.. RM3 kot tak silap.. apalah salahnya , kau tarik pelanggan buat air sedap2..ni asal boleh je.. asal ada orang beli sebab kedai md shah dah tutup! geram betul!!!)

Apa lagi.. dah lapar kan.. makan la..heee..aku pon lupa dulu set nasi ni ada acar ke tidak.. huh..lupa..memang lama gila tak makan.. tapi irine dah berkeliaran..dengan tak berkasut... dia peduli apa... so nak bergambar sakan tak dan.. dia dah kenyang makan kat rumah nenek dia..grrr...

2-3 suapan juga aku nak feeling makan sedap tak macam dulu.. rasanya macam ada kekurangan pulak.. tapi tetap maintain sedap lah pada tekak aku..walaupon rasa ada kurennnggg.. Gjul plak kata sedap..tapi tahap biasa lagi sebab dia pernah makan nasi baryani lagi sedap dari ni.. huhuhuhuhu.. 
Lagipon, ayah aku ada lah bagitauu.. memang rasanya dah kureng sikit sebab anak nya yang handle masak..ayahnya dah meninggal dunia.. Wallahualam.. 

Tak pelah.. dapat juga merasa lepas beberapa tahun teringin.. takde lah baby mengidam pulak nanti kan.. ^_^

bintang nak bagi : 3***


9 comments:

  1. Lama dah xmerasa ns beriani gam..
    Teringin jugak nk makan...

    ReplyDelete
  2. Lama dah xmerasa ns beriani gam..
    Teringin jugak nk makan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yoorin kalau balik kampung kat batu pahat, rata2 majlis kenduri kahwin diorg buat nasi baryani gam..

      Delete
  3. pernah makan kat bangi, beriani gam.. tak tau nak kata sedap cam mana sebab tu kali pertama makan..hehehee. tapi orang memang ramai gila beratur

    ReplyDelete
    Replies
    1. baryani gam kat batu pahat ni banyak dkna..tp tu la md shah laa yg paling femes.. kt putrajaya pon ada kan?

      Delete
  4. lamanya tak makan beryani gam...memang win jugak kedai tu..

    ReplyDelete
  5. Ada dgr juga kata dh kurang rasa ..Apa pun nasi beryani mmg saya suka..

    ReplyDelete
  6. Pernah makan sekali dulu..tpi 10 tahun lepas..ok la not bad...skrg ni tak tau dah rasa mcm mana

    ReplyDelete
  7. kat sini pun ada jgk beriyani gam johor ni. suka kat ayam dia, sedap/ tapi lama jgk xmakan. hihi.

    ReplyDelete