cozy baby

GaBag Cozy Baby

Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@yahoo.com

KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

AFB FEEDS

Tuesday, March 29, 2016

Nak Ada Adik Makin Buat Perangai

Assalamualaikum...
Minggu ni aku dah masuk 37 weeks pregnancy..wahh..debar makin terasa.. semalam check up KKIA pon kepala baby, doc kata dah engaged... mana tau baby nak keluar awal kan.. memang dah terasa sakit kat celah kelangkang tu.. pheww.. tapi masih boleh bertahan lagi laa..cuma jalan memang terkemut2 , terkepit2 je lah.. 

Scan di KKIA jugak, dapat tahu berat adik baby.. Dah 3.17kg.. wahh.membesar dengan sihat ye adik dalam perut.. yang tak best nya berat mommy dari awal pregnant, sampai ke 37 minggu ni cuma naik 2.5kg je.. nurse bising dah tu.. tapi buat pekak je lah.. bukan nya kite tak makan..makan macam biasa..kepsi seminggu sampai 2 kali..tapi kalau dah tak naik, apekan daya.. time tak ngandung, mak aii..banyak je angka penimbang tu kan.. 

Berbalik pada tajuk cerita, sekarang ni perangai Irine, ya rabbi.. boleh hilang pertimbangan aku wey.. dia punya notty tu, ampun lah.. kadang tangan tu gataiii jugak mencubit , terpukul dia..nangis melalak, opcozzz..kadang nangis sampai tertidur.. waktu tu sayu je aku tengok dia.. alahaii..mintak maap banyak2 lah nak.. kengkadang hanya mampu beristighfar je.. 


kena marah dengan mommy..sebab dia panjat sofa, lepas tu nak tergoleh kebelakang...marah sebab sayang.. kang apa2 jadi, mommy jugak yang susah hati..sedihhh tengok dia nangis sampai tertido..huhu.. 



Dalam rumah, aku je lah kot boleh marah Irine.. kalau Gjul yang marah dia, aku marah dia balik..hahaha.. tapi kalau Gjul pon same jerkk..dia boleh pulak nak marah Irine..tapi kalau kita marah Irine, kemain marah aku balik kata dia budak lagi..tak paham..ewahhh..sama je dua-dua ni..hehehehe.. 


Semalam jugak, pengasuh mengadu kat aku, irine seronok main kapur kasut lepas tu dia kapur helmet.. tak cukup dengan tu, mensepahkan selipar yang dah disusun, panjat pengasuh tengah solat ..adoi nak.. pernah jugak Gjul tengah solat dia cucuk bontot gjul dengan senduk nasi.. menjerit haa si Gjul..kadang2 tu, yang aneh aneh dia buat..adoi laaa.. sorang pon rasa nak fensan.... dengan rumah dah fully berconteng..dah la rumah sewa..sobsss.. main bedak & mekap aku lagi laaa.. 



Krim muka ni asal nya banyak lagi.. since dia dah pandai mencapai meja solek, tu dia..tonyoh satu muka..aku tak delah kisah sangat pon krim ni abes..tapi risau laa chemical tu ditepek ke muka dia.. dah laa melekattt...grrrrrr... 




Tapi, perangai macam mana pon, ni lah paling kesayangan.. forever jadi baby mommy.. soon nak ada adik, harap boleh dilentur lagi lah perangai awak ni ye Oyin.. 

2 comments:

  1. Dhia pun sama gak dulu..nk beradik, menguji kesabaran sangat

    ReplyDelete
  2. Alololololoooooo oyin manjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...geram tgk dia hahhaha

    ReplyDelete