Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@gmail.com

AFB FEEDS

Friday, March 25, 2016

Produk Review | Moeder Susu Terbaik Untuk Ibu Hamil & Menyusu

Assalamualaikum. 

Aku ni ada masalah sikit nak minum susu.. Entah.. Dari kecik memang tak minum susu kecuali susu yang berperisa macam strawberry ke, coklat ke... .Dari mengandung anak pertama, minum susu kena paksa dengan Gjul. Kadang dia main beli jerk.. tak tanya aku pon ..Sampai kesudah aku tak minum.. Kadang dia beli fresh milk pon aku tak minum.. Penat dia bebel , paksa-paksa "Untuk baby lah.. Bukan untuk ayang! minum je lah".. Hahaha.. siap bertekak tuu..akibatnya , masa ngandungkan Irine, gigi aku banyak pecah.. gigi geraham pon kena cabut.. sodehhhhh... 

Bila diperkenalkan dengan Moeder ni pon aku was-was jugak nak minum.. sodap ke? boleh telan ke ni...?? Kang keluar balik, membazir jerkkk... Tengok ramuan kat botolnya ada tulis susu kambing.. erkksss.. Aku dok pikir aiseymen.... macam tak boleh nak mentelan je nihhh.. 

Why not kita try dulu kan.. Tak cuba, tak tau.. Buka je penutup Moeder, memang harum semerbak lah.... aroma kurma & madu memang agak kuat... memang jadi pembangkit nafsu nak minum.. 

Pertama kali cuba dengan bancuhan 1 scoop yang disediakan & segelas air suam. Orang kata rasa vanilla.. tapi aku sendiri rasa macam air teh tarik / nestum campur horlicks! Yeayy!! Sedappp!!! Memang tak miss dah minum tiap hari..



Moeder Sesuai Untuk Siapa?

Moeder ni memang sesuai untuk ibu yang hamil dan menyusu. Nutrisi yang dibekalkan bukan je dapat kat ibu, tetapi untuk bayi di dalam kandungan, & anak yang disusukan.. Haaa.. best kan!! Aku minum je baby dok tendang-tendang dalam peyott..suke lettewww...hehehe.. 


Kebaikan Moeder

susu hamil, moeder, berpantang

1. Ibu hamil

Meningkatkan daya tubuh, stamina serta tenaga sepanjang hamil.
Mencegah sakit pinggang dan tulang belakang ketika hamil.
Menguatkan kandungan bagi ibu hamil.
Memberi tenaga ketika proses bersalin.
*Mencantikkan kulit ibu hamil.

2. Ibu Menyusu

Membanyak dan memekatkan produksi susu.
Membantu merawat luka dalaman ketika bersalin
Mencegah kegemukan, mencerah dan melembabkan kulit.
 Memberi tenaga untuk ibu.
Membantu merawat luka dalaman ketika bersalin

3. Bayi Dalam Kandungan & Anak yang Menyusu

Membantu kecergasan otak bayi.
Membantu menguatkan sistem paru-paru bayi.
Mengurangkan risiko demam kuning.
* Membantu pembentukan otak saraf serta organ pembiakan.
* Membantu melebatkan & mencantikkan rambut bayi.

Ramuan makanan sunnah



Testimoni



Cara Bancuhan



moeder, pregnancy, susu hamil


Recommend sangat susu Moeder ni tau!!! Sebab aku ada alahan mabuk sampai sekarang, lepas je minum Moeder, alhamdulillah , xde dah morning sickness pagi2..siksa tau bila mabukkk waktu 3rd trimister ni... insyaa Allah lepas deliver baby nanti boleh continue untuk milkbooster pulak! Korang kalau berminat nak cuba Moeder ni boleh la roger-roger details kat bawah ni ea.. 

facebook page : MOEDER
Instagram : Moeder_MilkBooster
Tel : +6010-4042769

7 comments:

  1. Cikla pregnant sblm ni mmg boleh minum susu. Tp prgnt yg ni pulak mcm mengada sikit... Tak boleh nak menelannya. Misi sibuk suruh minum susu.. May be I should try this... Ermmm... Btw, Semoga dipermudahkan... Bila due awk😊

    ReplyDelete
  2. Samalah kita Yoorin... Tak sangka susu Moeder ni sedap kannn? Banyak khasiat plak tu. Kak Nina pun minum.

    ReplyDelete
  3. Samalah kita Yoorin... Tak sangka susu Moeder ni sedap kannn? Banyak khasiat plak tu. Kak Nina pun minum.

    ReplyDelete
  4. macam banya kelebihan...boleh minta wife cuba untuk anak kedua nanti

    ReplyDelete
  5. Kenapa bekas susu moeder yg awak pegang tu lain dari yg dlm iklannya? Saya beli ritu sama yg mcm dlm iklannya. Baru2 ni nk beli lg katanya hq stop dulu pengeluaran sbb ada moeder tiruan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sye beli moeder tp kat dlm bentuk sachet. Napa lain ye

      Delete
  6. Kenapa bekas susu moeder yg awak pegang tu lain dari yg dlm iklannya? Saya beli ritu sama yg mcm dlm iklannya. Baru2 ni nk beli lg katanya hq stop dulu pengeluaran sbb ada moeder tiruan.

    ReplyDelete