cozy baby

GaBag Cozy Baby

Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@yahoo.com

Sushivid

AFB FEEDS

Tuesday, April 5, 2016

Dugaan di Akhir Trimister 3

Assalamualaikum...

Dah masuk 3rd trimister dah pon.. so, makin penuh debaran nak jumpa si kecil.. macam-macam perasaan.. Teruja, berdebar, happy, takut semua ada... Persediaan barang, alhamdulillah, 90% dah siap.. tinggal tunggu siapkan barang mommy je tak lengkap2..hehehe.. Persiapan mental & fizikal tu, lebih pada takut sebenarnya.. bila dah anak kedua ni kan, kita dah merasa sakit macam mana nak bersalin nanti.. Lagilah ada pengalaman tak best masa melahirkan anak 1st dulu.. Tu yang seriauuu je..





Pregnancy kali ni, awal2 trimister memang senang lah..Alahan pon takde.. Tapi bila masuk trimister ke tiga, ya ampun.. Morning sickness lah pulak.. sampai ke tadi pagi pon masih mabuk2.. Sampai rasa nak terbaring kat toilet.. Tiap kali muntah tu, rasa laa senak kat perut..baby mengeras lagi.. Siksa wey..

Lepas tu, sakit pulak nak berjalan.. sakit yang memang teramat sakit.. Lagi-lagi kat celah kelangkang belah kiri.. Sakit, nyilu.. Allah... memang nak menapak tuu rasa siksa sangat. Terasa aku ni bawak bayi ke bebola besi.. Nyilu wey..tak tau lah nak cakap macam mana.. Check kat klinik pon, nurse cuma boleh cakap, kepala baby dah engage..huhu..takde lah ubat tahan sakit ke mende.. Nak tidur lagi lah tak selesa.. nak beralih badan pon sampai terjerit-jerit mintak tolong Gjul alihkan badan..huhu..kesian sangat dengan diri sendiri.. 

Aku ni, kadang ego tinggi melangit. Kalau merajuk ke dengan Gjul, selalu cakap, boleh uruskan diri sendiri..tak perlukan sesiapa pon tolong..semua boleh handle sendiri.. Tu yang dia dok perli je tu.. "pakai spender / seluar pon mintak tolong dia pakaikan..ada hati nak handle diri sendiri.."hahahahaha..keji betul rasa .. Almaklumlah..nak tunduk pon tak larat dengan perut memboyot ni haaa.. dah duduk, nak bangun pon semua jadi sakit.. 
Tak tau lah nak cakap camna... Tak kisah dah orang nak kata aku mengade ke hapa..sebab yang menangungnya aku.. 

Dulu masa anak 1st takde lah rasa teruk sangat.. 2nd baby ni memang dugaan lain.. Lain anak, lain lah kisahnya.. mungkin penat sangat kot..dengan uruskan si kakak lagi kann.. 2 minggu je lagi.. Harap semua nya dipermudahkan.. doakan laa ea korang... 

7 comments:

  1. e'in pun dh masuk trimister ketiga.. tp awal laa.. skrg nie baru rase morning sickness bagai nie.. mase mule2 tu takde plak rase pape.. semoga dipermudahkan sumenye..

    ReplyDelete
  2. Wahh, dah nak due te. Semoga dipermudahkan dan berjln lancar

    ReplyDelete
  3. Wahh, dah nak due te. Semoga dipermudahkan dan berjln lancar

    ReplyDelete
  4. ASSALAMUALAIKUM. SINGGAH PETANG ~ http://jmbelog.blogspot.my/

    ReplyDelete
  5. Semoga selamat melahirkan, Yoorin. Akak doakan semuanya baik2 aja :)

    ReplyDelete
  6. All the best Yoorin..semoga allah permudahkan buat yoorin...

    ReplyDelete
  7. bestnya...xlama lagi je nak jumpa insan baru. Pastu lupa segala sakit2 yang pernah singgah. Ajaibnya wanita ;)

    ReplyDelete