cozy baby

GaBag Cozy Baby

Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@yahoo.com

Sushivid

AFB FEEDS

Wednesday, April 6, 2016

Air Selusuh Cara Ustaz Don

Assalamualaikum..

Masa mengandungkan Irine dulu tak da lah nak minum air selusuh.. Takut wey.. Doktor pon tak kasi kan minum air selusuh.. Teringat masa lagi sebulan nak lahirkan Irine, waktu tu adik ipar aku bertunang. Dah start sakit-sakit perut.. (sebenarnya tu false alarm.tapi tak tau)... Bila dah start sakit tu, mak mertua aku, cepat2 jumpa dengan ustaz untuk ambik air selusuh akar fatimah. Takut jugak nak minum waktu tu... Sebab orang cakap kalau minum nanti akan ada contraction, tapi jalan tak bukak.. aku minum sikit je, and selebihnya sapu kat perut.. minum takut-takut jugak tuu.. Sebab mentiba macam sakit perut lagi kuat,kami pi jugak laa hospital.. dalam kereta, tu diaaaaa, baby mengeras.. yang paling menciiikkkk, bila check CTG kat spital, xde pulak baby mengeras atau contraction.. Gerammm betul dengan baby waktu tu... hahaha.. tapi, Sampai waktu nak beranak ke sudah aku x minum .. Sebab takut nak minum.. 


Kebetulan tadi ada baca document kat page group 3D 4D Sonoworld pasal air selusuh cara Ustaz Don. Teringin pulak nak mintak suami sendiri buatkan air selusuh untuk aku. Rasanya lebih baik dan afdhal suami sendiri kan yang buatkan air selusuh..Nak mintak Gjul buatkan lah .. Lagipon dah dekat sangat due date ni..  

Air Selusuh Cara Ustaz Don













Dikongsikan juga video dari youtube 

petua mudahnya melahirkan anak.


Makan buah kurma dengan air bersih . Insyaa Allah akan diusahakan ia sebagai amalan waktu nak bersalin nanti.. Tapi lagi bagus kan kalau diamalkan dari awal pregnancy... rugi baru tau...



12 comments:

  1. akak dulu lambat beranak..lebih 2 minggu..dalam ward bantai minum air selusuh arwah atuk buat..apa merana sakit 3 hari...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak aii kak..overdue 2 minggu..yoorin seminggu je..huhu.. sakit kottttt

      Delete
  2. Akak dulu minum air bunga genggam fatimah (bunganya tak tahu mana akak letak, miss place rasanya waktu pindah rumah). Minum dah dekat nak bersalin (lagi beberapa hari nak due) tapi bukan hari2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo..boleh recycle ea akar fatimah tu? sebb dulu masa irine, dia macam pecah2 pulak

      Delete
  3. Replies
    1. nak mudahkan bersalin normal katanya.. xpe laa cuba dulu..

      Delete
  4. Bagus perkongsian ni....pernah minum awal selusuh ni tau sbb nak tau petanda sebab nak dekat 2 hari due dah...sekaliiiiiiiiiii dia punya effect mmg laju...malam merdeka air ketuban mula meleleh...tgk

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo... tu laa..nak cepatkan beranak pon 1 hal ni..hahaha.. give up rasa kalau overdue...hahaha

      Delete
  5. masa nak bersalinkan nurin, aida minum air selusuh few hours before.
    mak mertua yg suruh.
    masa tu ikut ajer la.
    alhamdulillah selamat.
    later, baru la kakak inform. kakak aida doktor.
    diorang ada buat research, nape ramai ibu yg sakit sgt nak bersalin tapi jalan tak buka.
    baby dlm perut da berkeroncong nak keluar, sakit sgt.
    rupanyer dek krn amalan air selusuh.
    ia buat perut kita sakit. nak bersalin.
    tapi ia tak buka jalan pun.
    akibat nyer ramai yg kena operate la kan. anak da nak lemas.
    research doctors la. Allahu Alam...

    ReplyDelete
  6. bagus info yang diberikan.. banyakkn minum air ye..

    ReplyDelete
  7. saya dulu awal 3 minggu dari due so memang tak ada air selusuh bagai la

    ReplyDelete
  8. masa bersalinkan mikhail dulu, tak sempat minum air selusuh,, nasib baik suami bawak air zamza jer bekal masuk hospital.

    ReplyDelete