cozy baby

GaBag Cozy Baby

Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@yahoo.com

KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

AFB FEEDS

Thursday, September 22, 2016

Kenapa Lama Menyepi..

Assalamualaikum...

Lama kan aku menyepi.. bawak diri katanya.. korang tau.. sepanjang menyepi ni sebenarnya aku dah tak macam dulu lagi.. kalau dulu boleh curi-curi update blog kat office. Tapi sekarang tak lagi dah.. dah ada jawatan baru.. lagi berat.. jawatan apa pulak tu? Surirumahtangga sepenuh masa.. Haishh..nampak mudah..tapi sebenarnya.. ya ampun.. sumpah lagi penat bekerja.. 

aku ni ada masalah sikit.. tak kisah sangat pasal anaK Ke laki buat sepah, gaduh.. tapi paling stress kalau nangis, susah nak tido.. dengan aku sekali kang ikut nangis.. stress tau.. memang best mengadap anak 24 jam 7 hari.. Tapi adakalanya bosan jugak.. dah laa duduk memerap je kan kat rumah..

Lagi satu..kewangan pon tak best jugak.. aku ni dah laa spesis tak pandai memintak2..kadang duit belanja Gjul bagi tak cukup pon aku buat bagi cukup.. memang jimat lagi kedekut lah orang cakap.. kadang orang laki ni bukan paham pon..kalau x mintak tu pada diorang dah cukup...hahahaha.. 


BUAT BISNES DROPSHIP

disebabkan aku rasa macam xseronok kalau x pegang duit sendiri, dan bosan..maka aku pon mulakan bisnes dropship.. Sapa kata dropship tak memerlukan modal?? Terutamanya bagi orang yang baru nak mulakan bisnes macam aku ni...memang kena jugak keluarkan modal walaupon sikit pon tetap namanya modal kan.. Yang tu nanti aku cerita lain kalilah.. BTW pejam celik, pejam celik, dah dekat 2 bulan 1/2 jugak aku mulakan bisnes dropship aku ni.. untung nya macam mana pulak?? Takdelah banyak manapon..paham2 je lah dropship.. Tapi alhamdulillah lahh.. ada juga income walaupon takde lah setiap hari ada sale.. penat jugak tauu.. 

Eh korang..singgah-singgah laa ke kedai online kita kat facebook tuu.. 

klik gambar
Macam-macam produk aku jual bukan sebab tamak atau semua benda aku nak jual..sebab supp;ier aku pon memang jual varang serbaguna.. aksesori kereta, barang pekakas dapur, gadget, mekap.. Lagipon aku buat bisnes bukan nak kaya gila-gila.. sekadap untuk bantu suami tambah pendapatan  & hilangkan bosan dok saja kat rumah... Sakit hati pula kalau orang kata surirumah ni tau nak perabih duit laki je.. cehhhh.. tapi kalau kaya pon alhamdulillah..syukur.. hiks.. 

Seperkara lagi, selain facebook page, ada jugak instagram.. tak berkemampuan lagi nak sewa kedai kan.. aku dah anggap instagram tu dah macam kedai..eh memang seronok..sebab 89% pelanggan aku semuanya dari instagram & strangers.. means, aku tak kenal diorang lah..macam-macam ragam..tapi seronok melayan.. tipulah xde pelanggan yang cerewet.. aku anggap je tu kifarah waktu aku cerewet jadi pelanggan..hahaha.. 

Jangan lupa follow ya @tigadis_shoppe & @theyoorinsbeauty.co

tak beli pon takpe..nak meramaikan followers je..hehehe..

Sebelum berundur diri, nak share anak bujang aku ni.. pejam celik pejam celik dah 5 bulan usianya.. puas hati wafiy membesar depan mata.. 


10 comments:

  1. bestnya barang2 kat ig akak. sy dah follow. moga murah rezeki akak sekeluarga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya sangat berterima kasih banyak MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan pesugihan dana ghaib nya kini kehidupan kami sekeluarga sudah jauh lebih baik dari sebelumnya,ternyata apa yang tertulis didalam blok MBAH RAWA GUMPALA itu semuanya benar benar terbukti dan saya adalah salah satunya orang yang sudah membuktikannya sendiri,usaha yang dulunya bangkrut kini alhamdulillah sekaran sudah mulai bangkit lagi itu semua berkat bantuan beliau,saya tidak pernah menyangka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan kami sekeluarga tidak akan pernah melupakan kebaikan MBAH,,bagi anda yang ingin dibantu sama MBAH RAWA GUMPALA silahkan hubungi MBAH di 085 316 106 111 insya allah beliau akan membantu anda dengan senang hati,pesugihan ini tanpa resiko apapun dan untuk lebih jelasnya buka saja blok mbah PESUGIHAN DANA GHAIB TANPA TUMBAL

      Delete
  2. Wowww yoorin dah jadi full time house wife ye...tahniah...bagus ambil langkah buat dropship...memudahkan!

    ReplyDelete
  3. Welcome to the club..hehe..moga rezeki melimpah ruah yer yoorin...

    ReplyDelete
  4. susah jugak kalau tak kerja kan, nak nak bab kewangan ni. tapi kalau kerja ank pun kne hntr pengasuh jugak, habis kat situ ja duit gaji

    ReplyDelete
  5. welcome the club surirumah berniaga.. penat, tapi dapat duit sikit pun dah cukup seronok hehe

    ReplyDelete
  6. sama la tepu dah dok umah,tggu baby lahir tapi pelik nk bisnes selalu tak menjadi huhuuuu tak tau la mana silapnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak sue dh fully housewife juga ke.. dah lama tak bw..kui3.. nnti kite singgah.. boleh je nk bisnes..hehe.yg pwnting hati.kena kental

      Delete
  7. betul tu mommy...ummi pun da mula bosan ni dok umh mcm nak kije blk je ni huhuhuu. tggu green light asben tp masih yellow light je hihihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laki aku pon x bg lg..hahaha..adoii.. nk csri kerja yg betul2 ok.. xnak laa nanti cepat bosan ..

      Delete