cozy baby

GaBag Cozy Baby

Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@yahoo.com

KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

AFB FEEDS

Tuesday, September 27, 2016

RAMBUT GUGUR LEPAS BERSALIN

Assalamualaikum.. 

Rambut gugur selepas bersalin

Aku sebenarnya tak percaya langsung bila anak main sembur2 buat buih kat mulut tu , kita sebagai mak pulak kena tempias nya.. kalau dulu masa Irine kalau orang luar nampak Irine main sembur-sembur mesti akan cakap.. " habis laa rambut maknnya banyak gugur.. botak laa".. aku akan rasa..erkkkk..mitos sangat.. hahaha.. memang betul.. rambut dah bersepah kat lantai.. dah laa muaaalas nak sapu banyak kali.. kat toilet pon memang berselirat rambut kat lubang air keluar tu.. 


Petanda bila anak sembur-sembur air liur

Laa ni ingatkan dah berakhir.. rupenya Wafiy buat sembur-sembur pon benda yang sama berlaku..Kali ni lagi banyak.. Dah laa rambut aku makin nipis.. sekalo kaut je dah seratus helai gugur kot.. hahahaha..


Betul ke hanya mitos?



Sebenarnya nak kata mitos tu tak jugak..sebab bukan kita sorang je yang mengalaminya.. ramai ibu-ibu kat luar pon alami perkara yang sama.. bertambah banyak bila anak nak masuk 3-4 bulan.. semuanya berpunca dari perubahan hormon kita..cara pemakanan dan lain lain. 

Macam tau-tau je masalah yang aku hadapi.. rakan blogger cadangkan guna Shampoo Tyzara.. Mula-mula tu macam tak percaya je.sebab aku pon dah guna macam-macam jenis shampoo termasuklah shampoo berjenama yang famous amous tuu.. pon sama jugak.. Sampaikan aku tanya Gjul tak kisah ke nanti ayang jadi botak.. teruk sangat dah ni rambut gugur.. Dia jawab.. "takpelah..kan pakai.tudung..".. Haishh..geram betul..tak membantu langsung.. πŸ˜…πŸ˜… Tapi yelah..suami tak kisah pon, kita kenalah kisah..kan orang kata mahkota wanita adalah rambut..sayang kot.. Lagi sayang rambut dah panjang nak potong pendek.. Memang tak laaaa...

Shampoo Tyzara Penyelesaiannya



Ni dah hampir 2 minggu aku guna shampoo Tyzara.. kesannya memang menakjubkan.. Pertama rambut gugur tu dah kurang lah.. yang best nya masa mencuci rambut tu sejuk berangin je kepala.. Rasa kepala tak berat.. Kulit kepala pon hilang gatal.. Selain dari merawat keguguran rambut, shampoo Tyzara juga bagus untuk hilangkan kelumumur, gatal kulit kepala & menggalakkan pertumbuhan rambut baru dan menguatkan akar rambut. Sebab didalam kandungan Shampoo Tyzara ada Trifolium Pratense (clover) iaitu sejenis bunga yang bewarna merah yang fungsinya menguatkan akar rambut..




Shampoo Tyzara juga boleh jadi tonik rambut?




Yes.. betul sangat.. Selain dibuat shampoo rambut ketika mandi, aku pon jadikan sebagai tonik rambut.. hehehe ..macam mana tu?  
Ambil sedikit shampoo Tyzara, lepastu sapukan di kulit kepala dan urut perlahan-lahan sebelum tidur.. Lagi nak dapat hasil yang baik, bungkus dengan towel.. Esok pagi bangun mandi tu boleh la bilas.. tak yah risau bau kepam..sebab shampoo Tyzara bau wangi.. 

Eh korang dah baca aku cerita panjang ni berminat tak nak guna ?? Kalau berminat korang boleh dapatkan harga promosi dengan menggunakan keyword TZ "YOORIN" ke 012-4430338.. kalau tak letak keyword tu tak dapat tau harga promosi..  Special untuk pembaca blog aku nih.. 

 Ada banyak lagi testimoni pengguna yang dah guna Shampoo Tyzara ni.. boleh tengok kat facebook Shampoo Tyzara

Alami sendiri pengalaman menggunakan Tyzara Shampoo.. memang terbaik dan recommend sangat kat uolss..



Tq sudi baca.. πŸ˜„πŸ˜„

6 comments:

  1. Memang sejuk habis..hilang rasa gatal pakai shampoo ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya sangat berterima kasih banyak MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan pesugihan dana ghaib nya kini kehidupan kami sekeluarga sudah jauh lebih baik dari sebelumnya,ternyata apa yang tertulis didalam blok MBAH RAWA GUMPALA itu semuanya benar benar terbukti dan saya adalah salah satunya orang yang sudah membuktikannya sendiri,usaha yang dulunya bangkrut kini alhamdulillah sekaran sudah mulai bangkit lagi itu semua berkat bantuan beliau,saya tidak pernah menyangka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan kami sekeluarga tidak akan pernah melupakan kebaikan MBAH,,bagi anda yang ingin dibantu sama MBAH RAWA GUMPALA silahkan hubungi MBAH di 085 316 106 111 insya allah beliau akan membantu anda dengan senang hati,pesugihan ini tanpa resiko apapun dan untuk lebih jelasnya buka saja blok mbah PESUGIHAN DANA GHAIB TANPA TUMBAL

      Delete
  2. akak suka sebab rasa berangin..hjehehehe

    ReplyDelete
  3. best shampoo ni.. berangin je rasa.. hehe

    ReplyDelete
  4. https://belogs.blogspot.my/ singgah dari Segmen Nak URL Blog #26

    ReplyDelete
  5. Terbaik infonya. Terima kasih admin share info yang bagus sekali. Salam dari blogger blogwalking ya.

    Salam admin. Tumpang Iklan:-

    Sayangi dan hargai suami anda. Jangan biarkan suami cari lain atau makan luar.
    Ikuti blog kami untuk promosi istimewa sekarang.
    Hanya untuk 10 pelanggan terawal.
    Wanita cantik bermula dari diri :)

    [BESARKAN BUAH DADA, BESARKAN PUNGGUNG, RAWAT KEPUTIHAN, KETATKAN FARAJ, KEMBALI DARA, PUTIHKAN KULIT, GLOWING, FLAWLESS]

    ReplyDelete