Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@gmail.com

AFB FEEDS

Monday, November 10, 2014

cuti cuti Langkawi Part 2

Sambungan episod lepas.. Ecewahh.. Macam drama pulak kan.. entry harini story plak hari ke 2 kat Langkawi. Haa.. part ni memang excited laa sebab dapat berjalan2 pusing2 Langkawi. Sebab lama gila kot tak pergi. Tak silap 20 tahun lepas .. Waktu tu aku baru 8 tahun. So, tak berapa laa ingat sangat. By the way, besar jugak Langkawi ni. coz jangan laa ingat macam katg Pulau Pangkor. 2-3 jam je dah abes jalan pusing 1 pulau.. Tak hokey.. Banyak betul aktiviti boleh buat kat Langkawi.
Weolls bangun pagi.. Sebab stay kat hotel bajet, memang tak laa kan include breakfast. So, bangun pagi..tapi keluar hotel pon dekat pukul 9.. haaa..siapkan anak dara tu yang lambat.. kekekekeke.. mommy bagi alasan pulak.. Gjul nak ajak makan mamak.. opcoz laa aku tak nak! kat KL bersepah kot!! hahahha... dah 1 kerja nak pusing celah ceruk cari kedai makan breakfast. Adalah berhenti2 kat warung2 tepi jalan tuu..aiyakk. pagi2 dah ada nasi berlauk.. macam berat sangat laa pulak.. So redha je laa tahan perut.. On the way nak ke Makam Mahsuri, we olls singgah laa 1 warung ni..dengan harapan ada nasi lemak ke, mee goreng ke kann.. tak de..yang ada roti canai.. Pon boleh!! mula tu order 1 keping roti canai je.. gjul order 2 keping.. tapi makk ai.. sedap laa pulak.. serius! memang sodapp!!! Teh tarik pon teh tarik rose yang timbang tuu..memang patut pon berselera nak makan.. Tambah lagi 1 cawan teh tarik dengan 2 keping roti canai... nak tambah lagi, segan lah pulak tetibe kat warung dah ramai orang.. hahahahhaa.. total cost RM9.00 sahaja..


buih teh tarik kemain tinggi.. sedap sangat.. Lokasi on the way nak ke Makam Mahsuri akan lalu petronas. Warung ni kat belakang petronas je.. warung cokiakk..tapi roti canai , air dia marbelessss... 

dalam kereta aktiviti mommy & yooyin selfie je laa.. Si anak dara tu , x kose laa nak melayan mommy dia ni.. Pose ke laut..hehehehe..

kalau anak tak membantuu..apetahh lagi si bapak nyeee.. ZZZZzzz...


1ST visit kitorang adalah makam Mahsuri.





 Sepanjang jalan nak pergi makam nahsuri ni nampak laaa kehijauan sawah padi.. seronok nyaa.. rasa nya nak je berhenti kereta main kat bendang tuuu ..

okey..sampai kat entrance makam mahsuri,. Entrance fees RM5.00 sahaja untuk dewasa. rm2.50 UNtuk kanak2.. Irine baby.. so tak payah laa bayar even dia buat tempat tu macam rumah dia sendiri.. behehehe,..
masuk je dalam tu, ada muzik gamelan.. alahaii.. syoknye.. layann je.. rasa klasik plak.. hahahaha..


 pantang lepas.. memang tukang lap lantaii je budak ni..




dulu rasanya xde buai macam ni.. buai bawah rumahh.. x silapp.. 



selipar jepon beli kat market langkawi.. ehhehee..




Puas laa pusing2 dalam tuu.. rumah cantik2.. tapi tak naik semua,.. gambar makam mahsuri pon tak ambik.. sebab rasa macam tak elok je nak bergambar dengan kubur.. hehehe... Sebab banyak lagi tempat nak visit, so, tak nyempat laa nak layan video cerita Mahsuri.. 

Next place, skycab!! ini mencabar sebab aku ni takut ketinggian... tengok dari jauh pon dah seriau baq ang!! Nak masuk dalam tu, ada laa deret2 kedai2 souvenir. So boleh laa belek2 nak beli brang souvenir. weolls terus pegi counter masuk ..sebab macam nak hujannn je.. tu yang cepat2 tuu. Harga tiket RM20 je untuk warganegara MAlaysia. Make sure standby ic siap2...Memang dia nak tengok ..
Time tu Gjul beria laa story skybridge dalam kereta.. tapi rugi plak skybridge time tu under maintenance. Tak merasa laa nak naik..

Before ke skycab, kitorang merasa dulu laaa masuk SKy Dome. Masuk2 je excited macam 3D FIlem. Irine excited tengok ke atas.. alamak..ada video je.. xdan nak ambik gambar... hahahha.. coz takut laa pulak kann..boleh ke nak snap picture dalam tuu.. 
Dalam skydome. Actually sementara nak tunggu Q naik skycab, boleh laa layan skydome ni dulu.. Best kot layan animation.. Macam real..



Dari sekecik ikan, jadi ikan paus.. (skydome)... dalam skydome ni lebih kurang 10 minit kot.. alaaa..kejap sangat.. macam x puas laa... abes ni terus naik skycab.. nerves okey.. sebab iollss dukung baby, terus dapat potong Q..buahahaha.. untung jugak bawak baby ni.. 


view dari atas.. cantik sangat..

terjumpa plak dengan Azue.. hehehe.. selfie skali..

yooyin macam biasa.. ada je benda attract dia.. so x fokus pon tengok camera..

mommy dah laa takut... dengki kannn cubit pipi

lagi nervesss sebab hujan.. lebat jugakk.. dah laa bergoyang2 cable car.. allah.. mengucapp banyak2...

okey...cantik sikit gambar walaupon dalam hati dup dappp dupp dapp..

Kat sana, x dapat nak lama2.. sebab hujan lebat.. dah laa aku penakut kann... rugi plak bila dipikirkan balik.. tapi takpe.. insyaa Allah ada rezeki nak datang sini lagi..

Next destination Underwater World Langkawi. Harga tiket RM30 /adult. Excited okey nak masuk. Almaklumlahh.. yang kat KLCC pon tak terpergi.. Masuk2 je suka laa..sebab macam masuk hutan.. ada parrot, semua kann.. ikan2 cantik dalam akuarium. lepastuu masuk2 ada penguin.. pastu adalahh dalam akuarium ikan, jellyfish, udang ketam semua laaa.. tu je.. huh..frust jugak laa.ingat boleh feel macam dalam laut..dah semua nya dalam Akuarium kann... ciss.. xpe.. janji irine suka & excited sangat dia ...






teruja irine.. 

mommy pon teruja jugakk

irine macam suka je kat penguin..rasa nak bela sekor plakkk


eksaiteddd...

sukaaanyaaa dia.. gerammm tengok sebab dia fokus dengan benda2 macam tuuu.. siap jerit2 lagi tunjuk kat kita....

next weollss makan tengahari plak.. pusing-pusing..kejap nak makan kat penarak.. kejap kat kedai hijau.. tapi 2-2 kedai lauk dah abes..dah laaa lapaqqq baq ang... teringat kat blog kak Uni.. terus cari Restoran selera Pantai Timur.. time tu around pukul 3.. so lauk pon x banyak dahh.. tapi betul kak uni cerita.. kalau sotong tu banyak gila lauk sotong.. ada sotong masak kicap, masak sambal, masak kuning.. ikan pon macam tu.. tapi ayam tak banyak pilihan..ke dah abes.. sobss sobbs...
ambik lauk ni je..sumpahh.tak tau laa ikan tu masak apa kann..tapi sedapp yang amat... puas hati.. gjul plak ambik ikan masak asam pedas.. sedap jugak.. cost RM31.00... agak mahal skit.. tapi puas hati laa sebab sedap.. hehehe..kerabu mangga pon sedapp..bab makan jangan nak berkira sangat okeyyy..
lepas makan plan nak makan laksa ikan sekoq.. tapi perut plak macam dah nak pecah kekenyangann.. terus jalan2 pusing2 kat chenang.. mandi manda terus.. aku tak laa nak mandi2..rugi plak rasanya... hahahaha,,dah balik KL baru laa terasa rugi.. Yooyin mula2 nangis meraung..takut ombak.. Heii!! mommy dah belikan pelampung dia takut plak.. tak kira paksa jugak dia masuk air.. hehehe.. kejamm kann,.kalau kat rumah x puas plak dia mandi dalam besen,.. nahhhh laut mommy bagi...
don't worry.. tak campak tinggi pon.. jangan marah naaa.. ni kamera effect je.. 

mommy dok tepiiii layan angin pantaiii

pentakuuuttt ayaqqq..!! 

main pasiaaqqq

Makan pasiaqqq


kena timbus dengan pasiaqqq..

time ni nak balik dahh... after 2nd round masuk laut..time ni dah tak takut plak diaa...

sambung buat pasir..lantak laaa dia nak buat apa.. kat kl xde nyeee nak main pasir macam ni..

dah melekit .. terus balik hotel, mandi, siap2..malam pergi shopping coklat kat Haji Ismail. Gambar takdannn nak ambik.. bateri kong.. btw, abes RM600 jugakk kat coklat sajeeee.. pelaburan yang kurasa macam kerugian plak kat situ.. mau taknyaaa..rambang mata dengan coklat..hahhaa..mcm laa kat kl xde coklat kann... next entry, last day at Langkawi..nanti sambung okey.. ni pon dah panjang berjelaa sangatt.. bye!!
Mommy Yooyin





















No comments:

Post a Comment