cozy baby

GaBag Cozy Baby

Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@yahoo.com

KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

AFB FEEDS

Tuesday, November 11, 2014

cuti cuti Langkawi Part 3



Sebab entry before ni panjang sangat, kena lah sambung next entry.. part 3.. Sesuai laa untuk aktiviti weolls hari ke 3.. Actually, hari ni last day weolsss kat Langkawi.. sedih jugak rasa.. sebab mood nak bekerja tu memang langsung takde pon.. Then, malas nak balik KL..hehehe...
Untuk hari ke 3, plan nak pergi Island Hoping. tu pon berkira2 jugak, sebab risau laa kan bawak Yooyin. Dia kan baby.. takut plak tak boleh join.. Weollss dapat harga RM30 sorang. Okey laa kann.. Pagi2 dah bangun siap2 pack barang and terus check out.. Ejen cakap pukul 8 dah kena tunggu kat kaunter opposite jetty. Gjul plak lupa nak tanya nama counter, sebab banyak kot kaunter travel agent kat situuu..  Punya lah tunggu, dekat pukul 9 lebih.. Gjul call kawan dia plak byak kali x dapat2.. last2 aku paksa jugak dia tanya kat kaunter tuu satu2.. ye laa kannn..kite dah laa excited.. siap beli roti , tuna spread bagai nak buat picnic... 
orang ni dok call kawan dia.. hehehehe.. bersalah laa tuuuu kannnn...

lepas Gjul tanya kat kaunter, ghupenye ejen tu tak masukkan nama weoolsss.. sobsss.. bot pon dah gerak.. if nak tunggu, kena naik bot pukul 2.30 petang.. memang takk laaa kann.. nak balik dahh..Takde rezeki nak pi island hoping.. Tapi takpe , kena ada 2nd plan.. Kita pegi ambik gambar kat dataran helang.. tak boleh nak spoil mood jugak.. sebab kite pergi pon unplan.. Aktiviti lain semua best, cuma island hoping je tak dapat buat.behehehe.. kena pergi lagi ni jawabnye.. ^_^
iolss dah tukar baju.. Gjul je tak nak.. die tetap nak pakai seluar hawaii dia tuu.. Mood holiday katanya.. hahahaha..



Sakan 2 beranak ni.. ^_^

ni laa kawan Gjul.. kejut tak mo bangun.. huh..btw, thanks bagi kami tiket feri murah.. hehehe

mommy pose

pergi 1 beg troli je.. gjul beli lagi 1..banyak coklat nak isi.. penuh 1 beg.. huhu..


balik kl.. haiyoo.. mood xde..nasib baik ada lagi extra 1 day cuti.. dapat laa rehat2 kat rumah.. behehhee,.. on the way balik KL saje je jalan2 kat Penang,. Teringin nak makan pasemboq.. Allah.. sedap ghupenye pasemboq ni.. ingat kan macam mee rojak mamak.. 



1 pinggan macam tu RM20.00 saje.. okey x price dia? ni kat Gani Famous Pasembur . Location kat Padang Kota Lama.  ada laa sotong liat 3 -4 ekoq.. hahahaa.. mula2 cakap ngan gjul, mcm banyak je .kang tak abes.. tapi bukan tak abes.. tak cukup,... yang best dia punya sos tu menikam kalbuuu.. ^_^ Plan lepas tu nak laa cari char Kuey Teow Penang. Tapi adoii payah..tak tau plak nak cari kat mana.. kena laa pospon next trip.. 
mommy irine






6 comments:

  1. next trip nak ikut... hehehee ala saangnya tak dapat island hopping... tapi dapa tbuat benda lain pun ok la... lama tak ke langkawi, tempat favourite tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laa.. rugi plak.. kalau booking awal2, maybe dapat pegi.. hehehe..memg plan nak pegi lagi.. next year kot.. jom!!!

      Delete
  2. Salam Ukhwah, Langkawi destinasi pelancongan yang paling best,cuma ana belum ada rezeki ke sini,nice sharing :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam.. betul memg best! insyaa Allah ada rezeki ana nanti.. sometimes yg kita tak rancang tuu laa yg jadi.. macam trip yan ni laa.. memang koboi betul.. ^_^

      Delete
  3. salam kenal..


    seronok kan ke Langkawi.. baru je pegi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi azian.. memg seronok.. tu laa .. rasanya tak rugi pergi banyak kali pon..

      Delete