Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@gmail.com

AFB FEEDS

Friday, November 21, 2014

Friendship Anniversary



Pejam celik bangun makan tido, dah 9 bulan ghupenye ai berkenalan dengan Gjul. Even dah kahwin sekalipon, masih lagi gigih & tak jemu nak kenal each other. Masih banyak lagi & tercari cari kesukaan kegemaran dia. Sebab orang laki ni cepat boring.. sesenang je nak tukar kesukaan dia.. jangan senang nak tukar bini udah lerr.. hehehe..

Pertama kali berjumpa dengan Gjul, kat rumah aku sendiri.. Gjul datang beraya dengan kawan ai yang juga kawan ai. Time tu ai sekolah lagi.. Form 6.. tengah exam waktu tu.. Dia plak berdiploma kat UiTM Jengka . Macam mana dia boleh kenal ai?? okey... Dia tinggal kan contengan di buku rujukan ai.. Siap no telefon dengan tanda tangan sekali.. hahahaha.. Ingat balik memang kelakar.. Pelik je perangai macam tu.. Dia rasa perbuatan macam tu comel macam tweety bird.. 

siap mention lagi kawan yang mana satu.. hehehehe.. mulanya memang tak perasan laa dia ada tinggalkan no fon kan.. Tapi kawan ai tu bagitau laa suruh check kat dalam buku.. Mulanya malas nak layan.. tapi ada sedikit masalah memang terdesak sangat contact Gjul. 

Ahh.. Orang perempuan.. tarikh tarikh apa pon semua dia ingat.. Tarikh pertama kali kau kentut pon dia boleh save dalam kepala otak dia.. hahaha.. Orang laki?? tak semua kot. Gjul sampai laa tadi malam, terkantoi, birthday anak sendiri pon dia tak ingat.. Berapa haribulan lahir.. confident je bagitau family dia Irine lahir 27/12 ,padahal 28/12.. Sentapsss mak nokkk..Panas terus perut ibu yang mengandungkan ni...

Tahun tahun sebelum ni takde laa sambut2.. cuma buat ucapan je.. Tahun lepas pon masih berdua.. Tapi tahun ni dah bertiga.. heehehehehe.. Sebab dah dekat 2 bulan Gjul kerja shift malam, masuk 10 malam, balik  7 pagi.. dia balik je, ai dah sibuk2 nak pergi kerja.. Ai balik kerja je dia sibuk nak tido, sebab pukul 10 nak kerja kannn.. Cuma semalam dia balik kerja 7 pagi..terus sambung kerja pukul 3 petang balik 11 malam.. Sebab dia takde kat rumah, boleh laa ai melencong pergi Tesco beli kek.. hehehe..

Nak buat tak sempat.. Malas pon ye.. so beli je laaa, senang.. 


sebab comel sangatt..terpaksa beli.. muahahahhaa..beli kat bakery dalam Tesco je. Rasanya 1/2 kilo pon tak sampai.. kecik sangat.. RM22.00

Plan nak beli Dominos.. Tapi nak try la pizza TESCO kann.. Banyak masa sempat nak masak sendiri.. Bajet2 Gjul nak balik kerja, kita terus masuk Oven... 

Okey.. Done.. Tapi memang 1st & last laa aku beli.. Sebab tak sedap pon macam pizza kat kedai tuu.. Pastri roti dah laa keras.. inti pon x sedappppsss.. btw kalau takat nak buat rasa2 okey laa.. Lagi pon murahh.. RM7.99 je.. So jangan komplen banyakkk..


Tinggal kejap je pergi dapur... Si irine ni senyap je dalam bilik.. Rupenye dia seret diapersss ke luar..!!! adehh geramm mommy... tak cukup dengan tu, feberet dia selongkar handbag ai laaa... No wonder laa kadang2 pergi kerja ada je mainan dia laa, pampers laa, plastik laa.. dah macam tong sampahh.. 

----

Kepala benjol.. tehantuk simen.. adehh..She is trying hard nak berdiri ke berjalan.. suka2 hati lepaskan tangan lalu terpeleott.. mommy tak harap pon awak cepat jalan Irine.. Sebab tak train pakai walker.. guna kudrat & kerajinan mommy ayah je laa pimpin awak blajar jalan.. Good luck dear..Xoxo

Happy 9th Years Friendship anniversary Hubby!!!You are my hero, my best friend, my partner-in-crime, my heart, my imam.. Semoga persahabatan & perkahwinan kita kekal hingga ke jannah.. 

LOVE U

mommy yooyin

2 comments: