cozy baby

GaBag Cozy Baby

Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@yahoo.com

KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

AFB FEEDS

Friday, November 21, 2014

Sebab minum dalam botol susu je ponnn..


Harini terbuat 2 entry kauuuuu... Sebab pagi pagi dok scroll time kat FB , pasal issue Che Ta bagi baby Aaisyah minum pakai botol susu dikatanyaa susu formula.. 


Kalau isu pasal Zain tayang body tu logik la jugak.. tapi suka hati dia lah kan... ai sokong bukan sebab ai Kipas Susah Mati Die Hard Fan diorang niih.. Tapi sebab menyampah tengok orang yang keyboard warrior sibukkk je hal orang.. Dah tu lagi nak follow orang tuu.. Jari jemari tu tak payah geratiiill (sibuk) nak taip komen yang bukan bukan pasal orang.. Simpan je dalam hati kalau rasa tak puas hati tu.. Sebenarnya tu lah ujian diri samada kita ni ada penyakit hati atau tidak.. 
Berbalik pasal Orang yang dok kata tu..


Nampak je ayat dia macam bersahaja.. tapi memang menusukkk hati okey.. kalau ai pon geram jugak orang sibuk macam ni.. Biasanya yang memandai komen macam tu orang yang belum kawin & ada anak.. Takkan laa tak tau susu badan tu kan boleh di pam & disimpann.. sampai 6 bulan pon bolehh.. Perah2 masuk dalam botol.. pastu masuk peti ais.. agak malas ke nak direct feed, cairkan susu bagi laa dia minum pakai botol.. Lagi satu, Che Ta ni kan wanita bekerjaya.. Lepas abes pantang , opcozz laa dia kena kerja.. Takkan laa nak gantung anak die memanjang kat badan.. Memang time pantang ni laa nak practice baby bagi minum pakai botol. Macam Irine dulu pon sama.. dah nak masuk kerja baru gediks ajar minum pakai botol.. Dia dah syok menetek kannn.. Terpaksalah try & error botol & puting mana dia nak.. 

Kalau ada mak mak yang bagi anak hisap puting pulak, tak payah laa korang ajar si mak tuu "eh.. jangan bagi anak hisap puting.. nanti jongang"... kalau dah keturunan jongang, jongang jugak.. maaf mentaip kasar kat sini... Sekarang pon dah ada soother anti-jongang. Orthodontic namanya. Ai pon dulu mula2 try bagi Irine hisap puting.. Sebab pikir nak kerja.. Takut die ngok ngekkk bising kan kat rumah baby sitter..Ye laa.. 1st time antar anak kat rumah orang bagi jaga, kalau boleh tak nak laa anak banyak kerenah, sampai nyusahkan orang.. takut diapa apa kann je anak aku.. Tapi dah dia tak nak jugakk.. redha... 

Sebab Irine tido tak berbuai, tak berputing, memang ai laa jadi mangsa.. malam nak tido ngempenggg... sobbsss... tak nak lepas plak tuuu.. kejap kat sebelah kanan.. kang panjat kite dok sebelah kiri plak.. kesiannn ayah dia asyik kena sepak muka je.... hahaha..

Ai nak pesan kat korang ni, tak semua orang orang kita ni suka di tegur @ di ajar.. Dah tau orang tu tak boleh terima teguran, tak payah laaa sibuk2 .. Sebab kalau dia tak tau mesti dia tanya punya... Kecuali memang dah tak betul sangat laa kann... 

Kalau dia nak letak gambar anak dia 100 keping sehari kat timeline pon tak payah laa sibuk jugak.. Suka hati dia.. kalau rasa annoying boleh unfollow @ pon hide kan je moment tuu.. sonanng..

the end.


mommy yooyin


No comments:

Post a Comment