Followers

AFB FEEDS

Tuesday, November 18, 2014

Giveaway Special Mama & Bayi bernilai RM 750.00 Untuk Dimenangi


Irine dah nak masuk setahun hujung tahun ni. Allah.. cepat rasanya masa berlalu. alhamdulillah masih fully breastfeed . Dari sebelum bersalin berangan nak Exclusive BF anak..tapi terbantuuttt lepas berjaya dapat diploma.. behehehe.. rupenya exclusive BF tu 100% susukan anak tanpa makan ke minum susu ke semua tu laaa... Tak berkemampuan mommy.. hehe  By the way,  Mommy dah berjaya dapat Diploma breastfeed Irine masa dia umur 6 bulan. Nak masuk setahun ni dapat Ijazah pulak.. Sebulan je lagi.. Tehhehehe..Kalau umur Irine 2 tahun , & iollss masih gigih susukan dia, tercapailah matlamat ai nak dapat kan PHD  penyusuan Untuk my 1st Child!! yeeehooo!!
Nampak je mudah.. tapi sepanjang hampir setahun & nak dapatkan Ijazah ni, macam2 dugaan. 2-3 minggu Irine lahir & menyusu badan pon mommy dah give up. 
Pertama : Sebab sakit sampai berdarah (1st time kann).. tak biasa .. Cara pon tak betul.
Kedua : Takde sokongan waktu berpantang. Irine kena kuning. puas laa bagitau kat mak, tak nak bagi susu FM & susu badan yang terbaik. Tapi  ikut cakap bidan yang mengurut waktu tu.. Baby kurang air dalam badan , sebab tu kena kuning.. LOL..sungguh tak percaya langsung... . menangis aku time tu.. yupss.. memang susu badan x banyak.. tapi yakin cukup untuk direct feed Irine (ai tak beli breast pump awal before bersalin sebab agak mahal kann + boleh direct feed dulu.)
Tapi 3 hari je Irine kena kuning. & ai dapat teruskan balik misi penyusuan !! Yahooo!!! 
Bermulalah episod perjalanan penuh pancaroba susukan Irine. 


Terima kasih untuk penganjur & penaja  VitaminHouz  serta kak Scheetah  sebab bagi chance & adakan ruang Giveaway special ni.. Eh.. ini bukan special lagi dahh.. Dah tahap double special letak extra cheese mayonis lagi tauuu!!! Ni semua sebab nak galakkan weollss ibu2 ni terus menyusukan anak.. Allah.. Terharunyaa.. Breastfeed mommy memang perlukan sangat2 sokongan macam ni okey...  

Tengoklahh..hadiah pon dah menarik sangat.. wink wink mata ai tengok hadiah..










Lumayan ke tidak??? Sebab this is my first time enter giveaway, tak delaa nak harap menang.. But for sure , mengharapkan ramai kat luar sana, tolong support breastfeeding!!! yeayhh!!! Tak payah laa rasa jelek, menjengkelkan kalau ada mommy yang breastfeed baby/anak kat public!! Lepastu bisik2.."eee..tak malu ke susukan anak kat situu.. pegi laa toilet ke, kat stor ke kann.." Hello, kalau time tu anak ko dah macam kena amukan Fumakilla nak susu , masih nak berlari2 terkejar2 pergi tempat yang takde manusia ke?? Breastfeeding is not a porn okey!!

By the way, marilah sama2 rebut peluang join giveaway meletopz ni ya!!!  





3 comments:

  1. Assalam mommy yoorin... waa..hebatnya pengalaman tu..betul... berkat ilmu dan kebaikan..insyaallah.. kita pasti berjaya dlm penyusuan susu ibu.. mudah sngt klu kita dah tahu caranya yg penting supply on demand..

    Mommylina doakan mommy Irine berjaya sehingga 2y..insyaallah anak pertma saya sehingga 2y. Yg kedua ni dh 8bln... insyaalllah. Susu ibu pun makin meriah. Even baby makin melasak kan....

    Gud luck dear... keep in touch...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wassalam mommy lina.. alhamdulillah..rezeki anak kannn.. dulu masa irine baby lg sebb mcm byak kali give up salah satu nye sebb stress kerja.. targ3t nk smpai 6 bulan.. tp laa ni dah nk msuk 11 bulan msih susu badan.. puas hati dpt susukan dia.. jimat pon ye.. hehehe

      Delete
  2. Assalamualaikum..tahniah dear...dah menang hadiah saguhati drp www.vitaminhouz.com

    info lanjut, boleh lihat link ini....:)

    http://www.vitaminhouz.com/2015/01/keputusan-pemenang-giveaway-special.html

    ReplyDelete