Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@gmail.com

AFB FEEDS

Monday, November 24, 2014

Karnival Upin Ipin 2014 best ke tidakk??


Kebetulan weekends semalam Gjul cuti. Dapat lah weollss anak beranak berliburan nak pergi Karnival Upin Ipin. ai nak tengok ultraMAN!!! Plan nak ke baby expo kat Mid Valley tak jadi la..sebab tak de apa yg nk dibeli.. Diapers pon byak lg.. beheheh.. sebb pergi expo cari diapers je selalunya..  Irine masih baby.. maka dia tak berapa excited nak pergi sana.. Pagi pagi around pukul 10 pagi Gjul dah masak lunch. ayam masak lemak cili api lagii.. Nak bagi perut kenyang katanyaa.. Tetibe baru je siap mandi, ada orang ketuk pintu rumah..Rupanya anak-anak baby sitter datang nak mintak izin bawak Irine pergi PICC tengok upin Ipin jugak,.Memang tak laa nak bagi bawak.. sebab weolss pon nak pergi jugak..

Rezeki diorang laa datang rumah siap boleh tengok Kartun lagi.. Siap cakap kitorang ni orang kaya sebab tv besar.. hahahah.. budak2.. layan kan je laa.. kaya hamende.. rumah flat je pon.. Padahal rumah diorang rumah teres kott..

Irine suka laa kakak dengan abang dia datang rumah,.

Weolss gerak dari rumah around pukul 12 setengah macam tuu..sampai2 je kat PICC dah jem.. Parking pon dah payah... memang 2-3 round laa pusing cari parking yang dekat sikit nak menapak.. sampai give up bertekak dalam kereta nak balik.. hahahhaa.. Irine pon sampai dah 2-3 kali bangun tido, bangun tido tapi kereta tak park jugak.. 


Selfie dulu lahh.. stressss cari parking.. padahal Gjul yg drive.. behehehe..

Finally terpaksa jugak parking jauh.. memang jauh betul.. Dekat dengan sekolah ape ntahh.. sekolah tapi macam kilang pon ada.. huhu.. Dengan panas teriknya,gigih menapak tolak stroller Irine.. Ehh Gjul yang tolak.. Memang dera dia skit, sebab selagi ai tak dapat baby wrap, memang dia kena tolak stroller & dukung Irine.. hahaha.. dia yang cakap sanggupp kannn.. Tapi tak jugak.. Sebab nak ikut short cut punya pasal, we olllsss panjat bukit.. Ai dukung Irine, Gjul tarik stroller.. dah macamm duduk kat pergunungan jerkk.. Ponat sangat.. Memang ramai orang gilerrr2.. Masuk je dalam tu ramai maybe sebab ada event lain.. Ada convovation jugak.. So, memang keadaan pack sangat.. 

Sebab ai pon tak de masa nak mengoogle pasal karnival ni, main pergi je.. So tak tau laa apa aktiviti yang berlangsung.. Orang dah bersepah duduk kat lantaii.. Dok merungut2.. Anak-anak suka lahh.. diorang tau nak jumpa Upin Ipin jerk.. Nak masuk mana pon tak tahu.. Takde pulak orang bagi Event Itinerary ke hape.. Tengok orang masuk kat Hall A, kitorang pon masuk.. kat dalam tu ya ampun.. nak jalan pon terpijak kaki orang je.. T__T nak pergi ke depan stage tu memang tak dapat laaa.. Dengan orang sibuk dok promote susu laa.., vitagen laa.. semak betul.. Kenapa tak buat kat luar @ hall lain.. bukannya orang tak boleh nak beli nanti kann.. Dengan budak2 kecik dah nangis, mintak mak bapak diorang dukung nak tengok Stage.. Kesian sangat.. Memang tak boleh laa nak kedepan, sebab dah ramai sangat.. kalau booth tu kat tempat lain mesti okey sikit.. 

Nasib baik budak ni behave.. Sebab dia tak tau apa2.. Plus dah kenyang & puas tido dalam kereta.. Lega mommy.. 

Tak lama dalam tuu pon terus keluar.. Sebab panas gilerrr.. Gjul pon dah bising kat ai.. mana ultraman..mana ultraman.. hahahaha.. macam anak tanya kat mak okeyy.. 

suasana dalam hall. Ambik gambar pon tak sharp, sebab asyik berlanggar dengan orang je.. =(


Last last kitorang tengok kat luar je.. Ada screen besar.. Time ada lagu upin ipin, Irine dah sibuk cari.. nampak upin ipin kat screen pon dia dah lompat2 excited happy.. Kesian dia.. tak dapat tengok Live.. 

 
Gjul pon kesian kat dia.. lalu dukung dia macam ni.. khusyuk..panggil dia tengok kamera pon tak layannn..

lepastuu jalan jalan kat situ..tengok pulak booth booth kat luar hall. Nak cari orang jual air. Tapi dah dia jual macam dalam goodies, 1 beg RM10. tak nak laa ai beli.. Tapi beli laa jugak eskrim Upin ipin.. eleehhh.. eskrim cornetto cream o je pon.. cuma wrap dengan gambar upin ipin jerk..

. Seketul 2 hinggit..

Lepas tu kat Hall B, ada plak Upin Ipin magic kot.. Ai pon tak tengok dekat sebab Q panjang... Kena beli tiket kat Hall A.. jadahh.. tadi tak nampak pon orang jual2 tiket.. Dah 1 kerja nak pergi Hall A, nak cari lagi, pastu beratur kat Hall B.. adehhh.. Takpe lah.. Memang tak de rezeki kot nak tengok & join all the program. Next time kena dapat kan full itinerary lah kalau macam ni.. By the way, kat event tu, ramai betul kes anak hilang. Yang paling sedih tu budak umur 2 tahun.. Allah... mintak2 dapat laa dia jumpa family dia.. Budak umur macam tu, manalah tau nama mak, duduk mana semua kannn... 

Balik dengan perasaan kecewa. Pastu ramai laa mak bapak lain yang merungut kecewa, sebab penat2 pergi tak da apa2.. ai pon rasa macam tuu.. Kecewa sebab tak dapat tengok ultraman..hahhahaha..over..  On the way balik ke parking..rasa nak suruh je orang yang baru parking tuu tak payah laa pergi.. tak de apa pon...Nasib baik laaa event free. Nak banyak songehhh pon tak boleh jugak kann..

Sampaikan nak balik tu Gjul boleh plak bagi idea.. tau tadi sebelum pergi sini, kita pergi Tesco.. Beli air mineral 3 kotak, air tin, roti pastu bentang surat khabar , kita jual tepi jalan.. mesti laku... hjahahhaa... business minded...

Pagi tadi hantar Irine, dok berborak dengan babysitter pasal Upin ipin je.. Diorang dapat tengok Ultraman, around pukul 4 petang macam tu..waaaa!! dah kitorang dah balik!! ruginya!!! Nak bergambar dengan ultraman pukul 9 malam.. adehhh gilo.. agak nak orang berkampung kat situ ke hape.. huhuhuhuuhu.. Kalau tau itinerary awal2, mesti dapat jumpa ultraman..Borak punya pasal pukul 10.30 baru sampai opis ni.. hahahaha..gilerr...


Nukilan rasa mommy yang kecewa tak dapat tengok ultraman.. sobbsss...

mommy yooyin






2 comments:

  1. mmg ramai yg merungut...
    nasib baik jugak ler takde anak lagi.
    kalau tidak senasib je rasanya nnti.
    hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. ai pergi bukan sebab anak nak pergi.. ni memg pengaruh nak tengok ultromen semata.. and fans upin ipin..behehehe..

      Delete