cozy baby

GaBag Cozy Baby

Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@yahoo.com

KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

AFB FEEDS

Monday, December 22, 2014

Lebih sudu dari kuah


Dulu , suami yang aku kenali bukan penggemar bola sepak. Tak kira lah dalam Malaysia ke , luar negara ke, world cup ke.. dia bukan jenis ambil pusing. Tiap kali kawan2 dia ajak pergi tengok bola kat mamak (opcoz laa aku pon sibuk ikut), dia cuma akan main psp, hisap rokok, main handphone..tengok screen pon tidakk... Tp girlfriend (sekarang dah jadi bini, yang over terjerit2 Zakuan!!! come on Zakuan!! hahahah.. over tauuuu admire kat Twin yang acah2 hensem tuu.. And selalu jugak laa kepala aku kena sekeh sebab terlampau over.. T____T

Abes study,Gjul terus dapat offer kerja kat Langkawi. Bermula lah episod kedukaan & keboringangan tahap asbestos kuasa lima. Duduk KL bujang2 , jauh dengan keluarga & boifren, bukan bermakna aku boleh berlibur berpoya poya sesuka hati. Weekends je memang duduk rumahhh.. Bosan kan.. macam takde life. Masa aku banyak dok terbongkang, tengok Korean drama, Twittering 24/7.. At the same time, aku memang minat Chelsea lah.. so, berkenalan lah dengan sorang Chelsea Fans... dialah yang mengajak aku pergi Nonbar (Nonton bareng-nonton bersama-sama) MBA (Malaysia Blues Army) kat Ali Maju.. Kebetulan dah ada kereta.. Memang sakan excited hokey.. Pergi sorang2 pon jadi. Sampai tersesat2 nak pergi ke Ali Maju Sri Rampai. Almaklumlah..aku cuma tahu jalan nak pergi kerja & balik rumah je.. Lain2 destination memang fail.

Sepanjang game, memang boleh kategori tiap2 minggu aku pergi nonbar. Seronok sebab havoc kot! Belajar chants & sangat brotherhood , Sisterhood.. Mula2 memang blur2 ..baru kenal kann..Sampai lah Gjul dapat transfer kerja kat KL.. sejak daritu susah sikit nak pergi nonbar.. Dah dekat risau pulak dia aku keluar malam semata2 nak pergi tengok bola.. Ajak teman tak nak!! Geramm betul.. Sampaikan aku pernah paksa dia ikut sekali, sebab time tu ada match best.. Sanggup dia ikut , tapi tidur dalam kereta.. Alaaa..bosannya ada pakwe macam nii.. T_T

Bila dah selalu mintak tolong hantarkan pergi tengok bola , akhirnya Gjul pasrah laaa jugak ikut sekali.. Tapi boring plak aku, sikit-sikit tarik aku then bisik2 "Yang tu sapa nama dia.. Yang gol kan tu sapa.. Yang kena redcard tu sapa".. hahahadoooii.. non stop okey bertanya..penat jugak nak menjawab.. BTW , Gjul bukan pura-pura tak tau.. Tapi memang dia tak tau.. Kesian tengok kann..haihh.. Pernah laa jugak die kena paksa kawan2 dia pi main futsal.. Balik je memang lebam2.. Sebab dia jadi Goalkeeper je.. hahahahaha.. Dah tu mengadu, "sakit yunk.. sakit tauuu..benci lah main bola ni".. dia memang kaki bangku.. Tak tau rules padang..  

Tapi sekarang tak lagi.. Lepas beranakkan Irine, memang jarang laa aku pergi nonbar. Gjul je rajin.. Kalau dulu MBA tu kawan2 aku, sekarang dah jadi kawan-kawan dia pulak.. Kalau tengok bola kat rumah, sampai Irine menggigil takut, sebab Gjul jerit gol je boleh pecah pasu bunga kat rumah.. kah! Sampaikan dia dah menjoin Ultras Malaya dari MBA jugak.. power betul racun MBA ni bawak Gjul sukakan bola sepak.. Laaaa ni pon dia memang gila Mafla.. Jersey Chelsea pon dia yang over mencari.. Pantang ada lobang jual mafla ke, laju je dia nak.. aku dah kurang sikit laa.. Now Gjul memang menggila jugak dengan Chelsea, JDT & Ultras Malaya.. Sebab dah banyak berabis kat Mafla , Jersey & Lain, pocket money aku kena tarik banyakk ni..whahahaha.. adehh..nyesal plak kann..

 Tengok bola kat rumah.. Dengan berkain pelekat sahaja.. Irine muka ketat.. boring dieksploitasi.. muahahaha..

Tengok bola my 1st nonbar lepas pantang!!!


Pakai baby carrier sajee.. tehhheeee


Nonbar without me.. Sebab game pukul 1 pagi kot!! Tak kose laahh aku nak ngikut bawak anak kecik!

Sakannnn..

Dengan UM pulak dahhh..

 Gjul excited baru beli mafla terus buh kat anak yang tengah tido.. T_T


 1/2 koleksi.. Ada lagi.. kat pintu tak payah pakai langsir.. Weolls gantung mafla je.. hahahaha..





Plus aku lega sikit. Lebih lega dia suka bola dari suka motor.. Aku risau kot dia pergi ride jauh2..lagi laa dia eksiden motor haritu.. haadooooooii.. Hati mana tak risau kann.. 


19 comments:

  1. Terbalik terus. Daripada tak suka bola , dia yang over tau. Hahahaha. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yups.. now dia memang sgt over sekarang.. siap cakap nasib lahh Irine gegirl..kalau boboy dia nak bawak pergi join ultras malaya.. hahaha.. kejam betul..

      Delete
  2. hahaha.. habis, sapa yang ajar??? ihihihi

    ReplyDelete
  3. From zero to hero la ni ek...;-)

    ReplyDelete
  4. huh dasyat famili minat bola...pas ni kena cari boy la pulak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kesiannn anak pon terpaksa layan mak pak macam ni.. kakakakkaa.. ^_^

      Delete
  5. sy tak reti sangat rules bola ni, tapi memang excited la kalau dapat gi tengok kat stadium :D

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. yan x pernah ad peluang lg tengok bola malaysia kat stadium.. JDT ke hape x pernah.. pernah pegi skali je masa Chelsea Tour dtg msia.. memg best sgt.. time tu tengah pregnant 5 bulan.. excited smpai panjat kerusi..memg gilosss..

      Delete
    2. uitttt bahaya tuuu panjat kerusi. haha, tapi nampak benar excitednya!

      hanisamanina.com

      Delete
  6. haha..kelakar jugak baca..sabor ajelah..dah dia minat..tapi oklah dia tengok bola kat rumah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau hujan ke memg tgok kat rumah.. kalau ok dia pi tengok kat kedai / stadium.. xpe laa..x risau sebab die pergi dgn kawan2 yan jugak.. hahaha..

      Delete
  7. ish rupanya ada jugak lelaki tak minat bola kat dunia ni..tapi nasib baik dah minat balik....well done..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. yups... itu lah my husband.. hahahaha.. sy pon pelik jugak..zaman sekolah dulu pon x main bola.. hahahaha.. kelakar betul..

      Delete
  8. waaahh... kemain bersemangat. ni lah yang kita mau.. lepas ni dah boleh ajdi lead sekampung.. hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah..semangat je lebih.. cuba suruh main? hahahahaha.. ^_^

      Delete
  9. anak bapak ... hehe. Ada gak anak jadi peneman tengok dan sokong bola ngan ayahnya nanti kan :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. si anak x nampak lagi ciri2 suka bola.. huhu.. dia lg suka berangan jerk.. hehee

      Delete