Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@gmail.com

AFB FEEDS

Saturday, December 20, 2014

Drama Queen episode 1


8 Hari  lagi umur my anak dara nak menginjak 1 tahun. Kakakaka.. Okey laa tuuu... Dah upgrade sikit dari bayi menjadi toddler. Walaupon masih belum bertatih apetah lagi nak berjalan, berlari. Sebabnya Irine nak belajar jalan kena ikut kerajinan mommy & ayah dia ajar tatih.. Tapi apalah mommy ni, dok main Clash of Clans je tak ajar pon Irine bertatih. PFFFttt.. Kat rumah weolls memang takda baby walker. Sebab nak train Irine belajar jalan secara alami.. Hahahha.. yang tu satu hal. Lagi satu kondisi rumah aku agak sempit. Kalau beli walker pon dia tak puas kot nak bergerak. Dah macam bumper car nanti, dok terlanggar perabot, kerusi, mesin basuh bagai.. so agak merisau kan sebab takut tak terperasan dia boleh panjat keluar dari walker tu naya.. Tak kisah laa lambat belajar jalan pon.. Mommy paham.. Tak nak paksa anak mommy.. Sebab dia merangkak pon dah lambat. 7 bulan baru reti.. Sebab dia duduk dulu baru pandai merangkak.. Terbalik.

Anyway, Irine dah boleh terima arahan. Suruh telefon, laju dia dok "Eyyoo".. suruh makan, pandai je nganga..suruh cium, kutip barang bagi kita pon dia dah paham. Yang paling tak paham bahasa,suruh tido. Alaaa..gerammnyee.. Tak pernah nye laa automatik tido sendiri. Nak ngempeng baru boleh tido.. Stress jugak kadang2 sebab mommy dah ngantuk pon dia sibuk nak merangkak turun tilam, dok main barang mekap aku.. Laju je dia... 2,3 kali larat jugak nak pergi ambik dukung dia pegi balik ke katil.. Dah lebih lebih tuu "abang.. ur turn".. muahahaha.. tak larat beb... sungguh laa mencabar ada anak ni ghupenye kan.. Get ready laa madu di rumah..sikit hari lagi , bergemalahhh suara aku 1 flat rumah .. hikss..

1 lagi, banyak kali mommy perasan, die ni kuat berangan.. kalau aku suruh dia pose, haaa..memang buat muka berangan.. ntah apa-apa lahhh.. 

"Irine.. pose Irine.. mommy nak masuk instagram ni.. lawa sikit" hahaha..over betul mak dia ni...HAsilnya pose merenung jauh ke hadapannn.. T_T Time ni kita panggil dia buat donno je.. Mata pon tak berkelipp.. 


Then, saje je aku usik dia.. "Irine ingat kat Rayyan ea...ingat pakwe leetttewww"... terus melentok mengada siap angkat baju cenggini.. haihhh!! gelenyarrr betul... Sebenarnya dia dengar je kita panggil dia dari tadi.. Tapi buat2 tak tahu..Geramm betul.. Perangaiiii..Drama Queen!


P/S: Dulu aku suka pink. Tapi since episod lepas bertunang pakai baju pink,lepastu memang dapat gambar hodohhh gila, terus aku menyampahhh.. No more pink.. Tapi since tau dalam perut pon hasilnya perempuan, baju pink memang tak de untuk newborn.sehelai baju pink pon takde.. Tp entah, dah besar sikit ni,  rupenye banyak je aku grab baju dia kaler pink..behehehehe.. 

12 comments:

  1. Geram kan kalau anak drama queen. Qaireen yang baru 2 bulan pun dah pandai drama . Perangai sape lah yang di ikutnya tueee. Hahhahaha #PandangDiriSendiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang geram pon YY.. geram betul..ni skrg dh pandai berdrama pulak kalau dh buat salah.. x sempat nk tegur die pulak cubit kite..mcm kite plak yg buat sepah..hahaha

      Delete
  2. alolo kemain sengeh lagi irine kan? meh acik ana cubit sikit pp tu hehe


    *mekaseh mommy yoorin sudi singgah blog acik ana & drop komen :)

    ReplyDelete
  3. hihihi...seronok dapat anak dara ni...akk dulu puas dah...melaramkan anak dara. bukan setakat color pink...hitam hiaju..semua pulun..hihihii

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. tu laaa... tp syg selalu beli baju ngam2 saiz..pakai 4-5 kali dah sempit..

      Delete
  4. Hihi, budak-budak sekarang memang bijak. Anak bujang ila yang nak masuk 2 tahun tu pun pandai malu-malu bila jumpa dengan kawan ge girl. So ensome dan memang happy tengok gelagat dia :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa.. macam paham je yg tu awek.. hahhaha..comel kannn

      Delete
    2. Tu la, kita pulak yang excited bila tengok dia pandai berkawan :-)

      Delete
  5. huh kecik-kecik dah pandai berboypren gurlpren pulok aagagagagaga

    ReplyDelete