Followers

AFB FEEDS

Tuesday, December 23, 2014

Segmen Jom Kenal Blogger Baru Bro HH


Hi, harini tergerak hati  pulak nak join segmen yang memang mengena tepat ke batang hidung aku ni.. Pasaipa aku cakap cenggini?? Sebabnya, ciri-ciri yang dikenakan memang kena sangat laaa kat aku.hahaha.. Nah ciri-ciri ittewww;

1.Sebuah blog daripada platform blogspot (mesti ada blogspot) - okey.. layak
2. Blog yang kurang daripada 500 followers - Lagilah layak.. 100 pon tak sampai..wakakaka
3. Blog yang traffic atau jumlah pageview kurang dari 10,000 - makk aii.. memang belum laa sampai ke tahap itu *sigh* 


*Klik banner untuk join*

Actually, aku dah menterjebakkan diri dalam dunia blogging since zaman friendster lagi.. time tu umur baru 18 kot.. sampai lah masuk ke universiti kenal dengan blogspot.com & wordpress.com. Tapi tak berapa nak aktif . Sebab more to diary syok sendiri jerk..(www.melacolea.wordpress.com). Tapi entah macam mana sejak menceburkan diri dalam bidang emak emak ni, aku lebih suka baca blog cari informasi.. Then kat FB ada pulak yang bertanya & share pengalaman. Why not aku  share dalam blog aku kan.. Nak cari informasi pon senang. Maka aku reborn balik blog aku ke blogspot. Dengan cerita yang , lebih kepada parenting & dunia baru yang aku selami sekarang. 

Lagi 1, aku ni pemalu sangat. takde self confident. Dari blog jugak aku automatik dapat gain confident aku dengan share cerita sendiri dalam group blogger.. Kira nya kena promote lah kan.. Macam orang buat sales marketing tuuuu.. gitu laahh kata senior senior blogger yang dah otai2.. malu tu tolak ke tepi.. Tadaaa.. Dari blog jugak aku dah ada ramai kawan..95% semuanya strangers.Hanya kenal di dunia maya. Seronok rupenya! sayang aku tak gunakan blog blog yang sedia ada sebelum ni untuk mencari kenalan!

By the way , Apa yang aku harapkan menerusi blog aku yang tak semenggah ni adalah agar boleh dikenali public. Feeling Diva gituu... Teringin jugak laa bila nama disebut sebut macam abang HAsrul Hassan kan..behehe..Nak jadi retis , macam tak sesuaiii je dengan usia pon dah lanjut.. hehehe.. Misi dan visi aku nak make sure , blog ini akan menjadi medan & perpustakaan ilmu untuk semua golongan pembaca. Tapi matlamat yang paling jelas, ofcoz laa kena stabilkan momentum mood untuk mentaip entry.. Kalau malas , habuk pon takde. Misi & visi pon kelautlahh..  Janganlah matlamat aku ni separuh jalan , lepastu terbengkalai macam episod2 yang lepas. =) 3 bulan dalam dunia blogger yang baru ni, sudah mencapai 44 entry.. Belum cukup memberansangkan kan?? Tapi tetap nak target 50 entry sebelum tahun baru boleh tak? hahaha..Target tu kena ada. 

Terima kasih abang Hasrul Hassan (Bro HH) sebab anjurkan segmen macamni.. At least ada orang yang boleh perbetulkan di mana kesilapan saya dalam dunia blogging ni.. boleh laa aku perbaik pulih blog ni kann.. 

nama blogger: Yoorin / Yan
URL : www.yoorinmelacolea.blogspot.com
Email : aziandgtt@yahoo.com

Sekian Terima kasih






32 comments:

  1. all the best.. moga terus maju pada masa akan datang...

    ReplyDelete
  2. terima kasih singgah blog BBL.. menabung kat sini

    ReplyDelete
  3. me too yoorin.. feel datang sejak jadi emak ni.. heheheee... chaiyok2..!
    misti boleh 50entry tu :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. hahaha.. feeling emak2 sgt haihh.. tq for ur support!

      Delete
  4. Assalamualaikum..All the best n good luck from follower #66..:-)

    ReplyDelete
  5. Good luck dear :)
    PG datang dari segmen yang sama :D

    ReplyDelete
  6. ye ke yoorin blogger baru :p nampak macam dah pro je ekekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul cik iman.. baru 3 months.. hehehe.. reborn balik.. lama dh x berblogging..

      Delete
  7. heee, nak tanya, url blog ni kan, awak letak sebab awak minat dgn joo yoo rin watak dalam cerita korea apa ntah tu ke? hehe.

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah... cerita korea my girl.. hikss! smpai skrg melekat pulak..kawan2 pon panggil yoorin.. layan kannn..hehehe

      Delete
    2. macam kawan sy! :D setiap kali snow turun je, dia terus wish diri sendiri; happy birthday yoo rin. hahahaha

      hanisamanina.com

      Delete
  8. akak datang melawat dari segmen sama.

    ReplyDelete
  9. salam kenal dari PG ya :)

    http://mrsyatie.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html

    ReplyDelete
  10. salam kenal..
    datang dari segmen yg sama

    http://annursyuhadah.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html

    ReplyDelete
  11. singgah sini.segmen yg sama
    http://alkisah-amy.blogspot.com/2014/12/segmen-jom-kenal-blogger-baru-bro-hh.html

    ReplyDelete
  12. Assalam.. good luck ye awk.. klaubade group emak-emak, kan best.

    ReplyDelete
  13. Selamat bersegmen dear..dulu farah pun blogging suka2.. tapi sejak dah terjebak dia jadi addicted!!! AHahahaha..

    ReplyDelete
  14. All de best..salam perkenalan..saya pun baru =)
    Danishdamiadaris.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. salam perkenalan.. saya join jugak segmen ni..

    jemput singgah http://gadiscokelat87.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. datang singgah kembali

    http://pentekan.blogspot.com

    ReplyDelete
  17. Terima kasih kerana memeriahkan segmen ini ... nanti check2 blog bro mana tahu ada cerita bersangkutan dengan blog yoorin ni .. hoho

    ReplyDelete