Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@gmail.com

AFB FEEDS

Monday, December 8, 2014

Makna Weekends bagi wanita bekerjaya


Tajuk entry tak boleh blah.. Tak sesuai langsung dengan tuan punya blog. Ceh.. Lebih sesuai "Makna weekends bagi wanita yang bekerja " hikss.. Saje je tajuk nak GAH!
Kalau surirumah , memang tiap2 hari kerja nak mengemas rumah, basuh baju, mop lantai, masak dan lain lain.. Lain pulak lah bagi perempuan kerja macam aku.. Hari Ahad tu laa kerja mengemop kemas, basuh baju semua yang untuk 7 hari... Perghh.. memang penat nak arwah lah.. Macam hari2 weekends sebelum ni, aku asyik berjalan je.. Tapi minggu ni memang aktiviti duduk rumah.. Sebab Gjul bekerja. Lepas abis kerja, terus dia rush pergi Stadium Shah Alam nak tengok Malaysia Vs Vietnam. 


google

So masa ni lah aku gunakan seluruh tenaga & kudrat. duduk bertiga je pon.. Tapi sampai 3 kali washing machine berpusing.. Mesti penat gilos.. Mujur lah washing machine jenis auto.. Kalau semi auto tu memang takkk kose la aku.. Bangun pagi, si Irine ni pon nak jugak bangun pagi.. adehhh.. memang tak boleh nak buat kerja laa kalau dia dah bangun.. So, dimulakan dengan aktiviti bermalas-malasan sampai tertido balik.. kah kah kah. Hampeh je kann.. Bangun balik dah pukul 9 setengah.. aiseymenn.. Buat breakfast untuk diri sendiri dulu..Then siap2 masak kan untuk Irine.. Biasalah budak tu pengacau sangat.. mainan banyak pon , mommy dia adalah mainan paling best dalam dunia. Siap masak and makan pon kerja tak terhenti kat situ je,.. T_T

google

1. Masak breakfast - Done
2. Masak untuk Irine - Done
3. Mandi kan Irine - Done
4. Basuh & jemur baju Sesi 1 - Done
5. Tengok Melodi - hahahahhampehh
6. tidokan irine sampai me pon tertido.. ZZzzzz
7. Jemur baju sesi 2 -Done
8. Mop lantai -Done
9. Kemas dapur - Done
10. Masak tengahari pukul 4.30 petang. hahaha  pon hampeh jugak.. nasib baik untuk aku sorang
11. Jemur baju sesi 3- Done
12. masak untuk dinner plak
13. tengok tv 

hishh.. boring nyeee buat kerja rumah ni..Penat! Penat sebab nak buat kerja sambil uruskan anak yang giat merangkak tak gheti duduk diam. Nak je kurung dalam bilik.. Tapi kejam sangat tuu.. Tengok tv pon kejap je lah dia.. Pastu berkeliaran lagi.. Adehhh.. Sampaikan nak menyapu pon 2 , 3 round, sebab nak make sure xde sikit habuk & semut lalu.. Semut pon dia kutip masuk mulut.. Geram betul..
 Actually tak de lah bosan mana pon.. Seronok kot bila tengok dapur bersih.. kemas, ruangtamu pon kemas... Sebab bila kemas kan, automatic rumah akan jadi sejuk.. aku pon tak tau kenapa.. Tapi selalunya memang macam tu lah..

Dalam banyak-banyak kerja rumah, paling aku malas sekali adalah melipat kain.. 
Ya Rabbi, memang malas tahap kena umpan dengan Kenny Rogers baru nak jalan kot.. muahahaha. Mujur lah rumah ada 3 bilik.. ! bilik untuk iolss, 1 bilik tetamu and solat, 1 lagi memang khas untuk kain longgok-longgok!!!! Tolonglah.. Zaman dah nak 2020.. Tapi takde ke yang nak cipta mesin lipat kain!!! sobbbss sobbss... Rasanya, tugas surirumah ni memang mencabar betul.. Penat gilerr... 
google

BTW semalam tengok Malaysia vs Vietnam. Sakit hatikannnn.. Too many chances, tapi terbuang masa macam tu je.. Kemain dok ngutuk orang Vietnam kerja sini kerja kilang bihunnn je pon.. Main bola pon kalah.. Puiihh.. Tu laahhh orang Malaysia.. Mengutuk je tauuu.. Tak puas hati, belasahhh.. simple gile hidup..Dah kalah tu , dah laa kan.. Nak belasah orang lagi buat apa....

Lepas tengok bola, marathon tengok Mentor Legend yang memang berdrama laa bila ada Mommy Mas Idayu & Ella.. hadehhh.. Kesian Awal ashari kena marah.. fuhhh.. memang full of drama.. Tapi betul laa.. Dari episod 1, semua contestant sedap2 belaka wey suara diorang.. Apesal tak masuk AF??? Nak tengok Gegar Vaganza memang tak laa kot. Tengok final je nanti, sebab dah tau sapa yang pergi final. so , tak best dah..


 Datinz Irine yang akhirnya kecundang.. 


11 comments:

  1. Hehe.. Dulu masa anak-anak kecik mmg wish they all bangun lambat kalau weekend

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn.. tp si irine ni sedar je mak dia bangun.. T_T ... nak tidor kan balik, dengan kite terhanyut... kuang3

      Delete
  2. Dok sibuk upgrade phone tapi pelik tak de alat yang leh mudahkan suri rumah ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe.. Cik Iman mesti lg penat kan..fully housewife.. student lg.. adehhh

      Delete
  3. Letih kannn.. Jd pompuan camnilah kak, kat opis keje n kat rumah pon koje hehee yg penting, akak kental! Syabassshh bettehhh! Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. X cukup kental lg.. huksss... asyik mengeluh penat je kat laki.. adehhh..

      Delete
  4. haha...sama la...keje paling x suka lipat baju...bilalah wujudnya mesin lipat baju tu eakk..>_<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeayy!! Seppp sikit.. hahaha.. kecewa dengan diri sendiri kenapala malas lipat kain..pergi tesco asyik beli hanger je..hahaah..senang gantung sajeee

      Delete
  5. Btl tue.. time cuti la semua kerja rumah nak kena settle kan.. tp nasib baik hubs farah jenis suka membantu.. ringan la sikit kerja farah.. eh berckp pasal bola mmg memalukan sgt.. farah idak ler minat bola sgt tp bila jadi mcm tue ambik tahu la jugak.. Geram tgk..buat malu negara kita ja kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senang farah.. my hubs laaa taiko ketua buat sepahh kt rumah ni.hahaha.. dah ada pengikut plak si Irine nihh..hehehe

      Delete
  6. hehe....saay surirumah pon kemas rumah seminggu skali je..haha

    ReplyDelete