cozy baby

GaBag Cozy Baby

Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@yahoo.com

KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

AFB FEEDS

Tuesday, December 16, 2014

The Atmosphere, Seri Kembangan



Balik dari Farm In The City (FITC) haritu, nyempat la singgah kat The Atmosphere, yang katanya ada seni dinding (Wall Art Mural).. Kalau dulu, seni dinding ni kotoq gila..Sebab conteng-conteng dinding .. graffiti katanyaa..Graffiti dianggap sebagai 1 gejala vandalism jugak tau.. Tapi sekarang macam dah viral hokeyy... Kat Penang ada Street Art Penang, JB ada Kuso Trick Art, Shah Alam ada Laman Seni, Kat Ipoh pon hade jugakk..  .. Lagi2 yang 3D version tu kann..perghh..nampak real & sooo tricky..... 

The Atmosphere ni baru sangattt bukak.. bangunan pon masih baru & under construction lagi.Aku dok perati orang mai sini nak bergambar dengan dinding jerk.. muahahaha.. Ada laa, 4,5 buah kedai yang dah bukak.. kedai makan mamak, kedai baju, alat tulis, tapi tak ramai orang pon. Location nye betul2 berdepan dengan FITC.. Tapi aku percaya, once tempat ni dah open, memang akan ramai orang nanti..Especially orang muda remaja.. Sebab tempat ni macam urban & fun... Sekarang ni masih umpama "pekan Zombie" sunyi sepi.. Baru nak siap laa katakann... So, takde laa aku nak malu sangat bergambar, sebab tak berapa ramai orang.. sikit hari lagi, nak ambik gambar pon kena beratur.. hahahaha...

















Seni lukisan nya masih tahap amateur lagi ni.. Sebab effect 3D, warna masih belum cukup mengujakan.. Kalau tak pakai Vscocam, nampak biasa jerk.. Hiks.. Lagi satu, tempat lukisan, agak kurang stratergik, Asal boleh je.. Perghh..mengkomen, macam laa ko pandai melukis yan oii.. Lukis ayam pon jadi semut..Ada hati nak kondem orang.. hahaha.. 

Gambar tak banyak, sebab lukisan bersepah..Entah kat mana2 laa lukisan ni tersorok.. Kat situ pon banyak bangunan.. Sebab dah agak petang nak maghrib, tak kuasa laa aku nak jelajah semata-mata nak cari lukisan sebab nak bergambar je... Btw okey laa 1st time teruja bergambar dengan dinding.. ^_^ 

p/s: maaf lah kalau terlalu jujur mengkritik.. =( 


15 comments:

  1. haha. cm bes je. iols suka tmpt2 gini. hr tu pegi yg kt ss2 shah alam. hii

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa kan.. nanti pegi Farm in the city boleh menyinggahh.. sekali jalan.. anak2 dah happy turn mak pak pulak enterframe.. ngeh3..

      Delete
  2. best jugak... kat PD pun ada 1 yang 3D punya. baru lagi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. okey laa..takat nak bergambar je kan.. =) pd kat mana? masuk kena bayar x?

      Delete
  3. best nyeee.. cantik2 plak tu.. peh ni tak yah p jauh2 kat penang tu kan.. kat cini pon ade.. terbaikkk..!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laaa.. ritu plan nk pergi yg kat penang.. tp asben x nak pegi.. =( esian si kecik pon terpaksa expose sama.. hahahaa..

      Delete
  4. hahaha una pun prnah pegi.. pastu moto parking kene langgar sedih terus taknak pegi dah kat sane hehehe.. tp mmg lawa2 kat sane die buat art tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau pi sorang2 skrg ni mcm x okey je.. sebb tempat tu macam sunyi lg.. banyak kedai x bukak lg kann..

      Delete
  5. masa pergi bulan 5 hari tu.. request kt mmbr bawak tempat ni.. tapi xjdi mmbr sorg lagi nk p ikea... huhuuhu sedih ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhh kt kedah pon dh ada skrg..nnt nknp cari

      Delete
    2. ikea pon okey..dapat mamam meatball ikea!! hahahaha.. =)

      Delete
    3. motif dia nk ikea sbb nk makan meatball la.. sekali makan.. awai2 ok la.. bila dh byk jd muak dh

      Delete
  6. Nampak macam best tu....ke puchong lah nanti kite yer

    ReplyDelete
  7. still nampak menarik walaupun effect 3D dia tak berapa menjadi..hehehe.. =D

    ReplyDelete