Followers

Contact | Review | Advertise | Invite| Business


For : Contact | Review | Advertise | Invite| Business Opportunities
Email: aziandgtt@gmail.com

AFB FEEDS

Monday, December 15, 2014

Boat Noodle @ Ikon Connaught Mall


Weekends, takda aktiviti nak buat. Lagi2 bila Gjul kerja.. Alaahhh.. Boringnye. Nak keluar pergi beli barang dapur pon tak kose. Eh.. patut weekends ni laa ko kena beria masak best2... So, lunch aku masak nasi goreng special je.. =) okey laa tuuu.. Request by my asben.. Sebab petang plan nak pergi makan boat Noodles.. Asyik dok trending je kann ... Aku pon kenalah try..Sedap ke tidakkk...

By the way.. Boat Noodles ni apa?? Actually makanan ni from Thailand. Mee beras yang dihidangkan dengan herbs soup. Resipi nya, aku tak tau laa pulak kann.. sebenarnya dah lama jugak restoran kat Malaysia yang serve boat noodles. Tapi, kebanyakkanya tak halal dari segi serving and ada pork. 


Paling happy bila dapat berlagak kat tempat driver.. ayah isi minyak kejap pon dia paling happy.. 

Kecewa, bila perasaan happy itu hanya untuk seketika..... =)



Sebelum tu ada google dulu location boat noodles, sebab ada banyak branch kan.. Yang paling dekat, mestilah  Ikon Connaught Mall. Kat Cheras. So, weolls dari Ampang, 10-15 minit je dah sampai.. Nak pergi kat tempat lain, mesti pack.. Ikon Connaught ni mall baru bukak.. Ada 4-5 floor macam tuu.. tapi baru 2 floor je yang dah bukak kedai .. Majoriti kedai baru bukak sangat sebab depan pintu kedai ada Cangratulations flower .. hehehe.. ye laa tu kann...

Sebab boat noodles kat Ikon ni kecik je, time weolss datang pon full seat. So, round2 laa dalam tuu dulu.. tengah jalan2.. tetibe si Irine ni buat bunyi AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... Aik.. budak ni dah kenapa.... Aku tengok dia, dia pandang 1 kedai niii.. Laaaaa...
-
-
-
-
-



Kenal pulak dia dengan budak 2 orang yang kat dinding tuuu.. muahahahha.. So, ayah tanpa segan silu masuk kedai maxis, semata nak bagi dia pegang dinding tu saje.. hahahaha.. layan kannnn...


Sebab IKon ni baru bukak, kedai pon tak banyak lagi kan, pusing2 tak sampai 10 minit pon.. hahahahah..kejap gilosss.. nak pusing mana lagi pon tak tau.. nasib pusing lagi sekali kat Boat Noodles, ada seat kosong.. 

So weolls ambik order.. alaa.. simples gile menu dia.. Air pon tak banyak pilihan.. heee...



Kat sini ada 2 pilihan sup & 2 pilihan ayam @ daging.. For sure la, more to daging.. Harga semangkuk RM1.90 saje.. No wonder laaa orang makan bermangkuk2 kann.. =)   for sure portion nye tak banyak.. jangan lah ko hingatt macam portion mee hoon sup kat kedai ani sup utara tuu ye... behehehe.. Kat dalam mangkuk tu cukup laa 2 kali telan jerk.. aku tak sure laa fish ball ke, meat ball ke, tapi sedapp.. Irine pon suka.. 




okey. ni die describe sikit sup pilihan . Ayutthaya & Pathumthani. Before tulis order tu nasib baik baca dulu. Almaklumlah.. 1st time kann makan.. Aku prefer Pathumthani sebab sedap sikit & spicy dari Ayutthaya.. Ayutthaya ni aku tak boleh nak telan langsung,. Kuah dia rasa jamu orang beranak.. hahaha.. nasib baik order 2 mangkuk je untuk Ayutthaya. Aku makan sikit, Gjul yang abeskannn... behehehehe..
Warna kuah pun lain2 ye.. Pathumthani ni warna gelap sikit, macam kicap.. Ayutthaya plak, macam kuah laksa warna coklat terang.. Aku just telan mee je.. sebab sup macam tak boleh telan sangat..ke tak kena dengan taste aku ekk.. 

Sementara tunggu food sampai, meh laa lukis bulat kecik bulat kecik*rhyme*.. 


Makan dah murah, air plak mahal sikit.. green tea pulak tuu.. manalah aku gheti minum.. Gjul pon sama.. so, Gjul order Coke, & aku order drink of the day (air mata kucing).. Sedapp gilosss air mata kucing niii... 
air coke botol comel angggattt... cawan pon klasikkk.. naisss...

Kesiann.. makan pon kena gilir2... sebab weollss ingatkan takde babychair.. tak tanya pon dengan staff.. rupanya ada jerkkk.. cisss.. dah balik baru perasan.. diorang tak de offer pon.. =(.. tak nampak kot kelam kabut kitorang makan takde babychair.. Irine bukannya behave sangat ponn.. 

Order 8 mangkuk.. aku makan 3 mangkuk jerk..lupa nak bawak saka.. kalau bawak mesti 40 mangkuk pon boleh abes..  hahahahaha.. acahhh jerkk.. 

Yeayy!! berjaya habiskann!!


Kengkonon amik gambar sebelah christmas tree.. ^_^ Tapi Irine macam biasa lahh.. spoil gambar.. nak melepaskan diri jerkkk..


Bila dah retisss, Santa claus pon nak bergambar sama.. muahahhaa.. 

Winkss!!,.. dapat laa gambar polaroid  & belon ni.. =) 

happy tummyy... 












20 comments:

  1. comel jer irine, hihi rasa mcm nk cubit je pipi dia

    ReplyDelete
  2. dah jadi femes boat noodle skrang...
    kena g try jgk ni...
    ade satu kat genting klang..tp xsure halal ke x..hhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laa pasal.. ni pon teracun org dok cite boat noodle jek..hikss.. shud try.. tp cri yg halal laa..sebb ada yg x halal

      Delete
  3. One day nak kena try lah . Nampak ramai dah member pi . macam sedap jer kalau boleh blasah bermangkuk - mangkuk .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shud try Yy.. sebab lain dr yg lain.. tp try sikit dulu laa..takut x sesuai dgn tekak plak kan..hehhe

      Delete
  4. Macam menarik tapi husband Cie sure tak makan punya. Huhu

    ReplyDelete
  5. Tehehehehe.. ye.. bertambah laa bebanan babatku

    ReplyDelete
  6. sama lak ragam ank kita..abhnya keluar isi minyak 3 beradik ni siap berebut nk duk ky streng..huhuhu..best tu mkn..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah.. dia suka je duduk kat stereng kereta tuu... sakan laa melompat2.. =)

      Delete
  7. salam cahayacinta..


    geram dengan bby sis tu comel ehehe..

    best makan nak..nak ..ingat mlon dekat atas bot tadi heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam.. Thank u Cahayacinta.. salam kenalan.. =) ahaaaa... boat noodle nama je.. kan best kan makan atas bot..goyang2 mabuk laut plak nanti..mih mih mih...

      Delete
  8. wowww 8 mgkuk tu..nasib dlm ckit ja..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Org lain makan lago bqnyak.. huhu.. 8 mangkuk ni kategori sikit je awak.. 😅

      Delete
  9. 1st time dengar pasal Boat Noodle nie..jakun sangat kan..hahaha.. laaaaaa ingatkan apa la yg irine AAAAAAAAA kan tadi..rupanya ajuk iklan maxis tue..hehehe..so comey lah irine.. Emir pun sama mcm tue jugak..pecah rumah kalau dengar dia dok AAAAAAAAAAAAAA depan tv..agagaga...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke.. huhu.. ingatkan kite yg paling tercicir baru nak cuba boat noodle.. behehehe.. memg pon..die dok ajuk iklan maxis tuu..hahaha..funny..

      Delete